Työelämätorstai: Salibandyseura SB Pro:n ja Keudan yhteistyö rakentuu vastuullisuuden ympärille

Salibandyseura SB Pro:n uunituoreella toiminnanjohtajalla, Paula Sojalahdella, on selkeä visio seuransa kehittämisestä. Hän haluaa tehdä kehittämistyötä proaktiivisesti ja systemaattisesti yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Keudan valikoituminen yhteistyökumppaniksi ei ole sattuma.

Lähihoitajaksi valmistuneella Paulalla on omakohtainen positiivinen oppimiskokemus Keudassa vuosien takaa. Tämä yhdistettynä hänen vahvaan tahtotilaansa lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia Nurmijärven alueella, tarjoaa hedelmällisen maaperän yhteistyön syntymiselle ja kehittymiselle.

 

SB PRO 4
 Kuvassa Paula Sojalahti 

 ”Minulla on oma opiskeluhistoria Keudasta, kun opiskelin oppisopimuksella vanhustyön osaamisalan lähihoitajaksi. Opiskelu Keudassa oli motivoivaa. Päädyinkin vielä parin vuoden työrupeaman jälkeen täydentämään lähihoitajaopintojani Keudassa lasten ja nuorten osaamisalan opinnoilla. Ja hauska yhteensattuma on, että vanhin poikani aloitti juuri autoalan opinnot Keudassa”, Paula Sojalahti pohtii omaa vahvaa sidettään Keudaan.

 Hyvinvointia rakentamassa Nurmijärvellä

Keudan strategiassa korostuvat sekä vastuullisuus että paikallisuus. Keudan toiminta seitsemän kunnan alueella kannustaa henkilöstöä pohtimaan kunkin kunnan alueellisia tarpeita. Nurmijärven Lopentien toimipisteen monialainen opetustarjonta haastaa solmimaan yhteistyökuvioita, joissa eri alojen opiskelijoilla on mahdollisuus edistää opintojaan. Heti yhteistyön ensi metreistä lähtien SB Pro:n ja Keudan yhteistyö on rakentunut aidosti win-win-win periaatteella. Molemmat osapuolet kokevat alueellisen hyvinvoinnin lisääntyvän, kun Keudan opiskelijat pääsevät oppimaan aidoissa tehtävissä yhdessä SB Pro:n kanssa. Samalla SB Pro:n toiminta kehittyy ja paikalliset salibandyn harrastajat saavat laadukkaampaa palvelua.

  

SB PRO haastattelu 2

Kuvassa Paula Sojalahti, Kirsi Talikainen ja Hanna Nyrönen

 ”Rakkaudesta lajiin”- sanonta käy toteen joka kerta, kun olen yhteydessä Paulan kanssa. Paula tekee työtänsä suurella sydämellä, sillä hän huomioi kaikissa kehittämishankkeissa niin opiskelijamme kuin opetushenkilöstömme tarpeet”, yhteistyön käynnistäjänä toiminut Keudan myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen toteaa. 

 

SunSäbä tapahtuma starttasi yhteistyön

Valtakunnallinen Suomen Salibandyliiton koordinoima ja SB Pro:n organisoima SunSäbä tapahtuma Nurmijärven Klaukkalassa 22.-24.8.2021 toimi lähtölaukauksena monipuoliselle alueelliselle yhteistyölle. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana Keudan lähihoitaja- ja media-alan opiskelijat pääsivät harjoittamaan taitojaan, kun Klaukkalan esikoulu- ja ala-asteikäiset lapset täyttivät tapahtuma-alueen. Tapahtumassa oli myös Keudan esittelyteltta, jossa väkeä riitti jonoksikin asti.

 Saebaepro

 

Nurmijärven toimipisteen opettajat Marjaana Kojo ja Jenni Marstio sekä ammattiohjaaja Henna Mannila organisoivat yhdessä asiakkuuspäälliköiden Jenni Päivähonka ja Elina Rantala kanssa Keudan osalta SunSäbä tapahtuman. Tapahtumassa lapset ja nuoret pääsivät tutustumaan salibandyyn sekä saivat kokea urheilun iloa.

 

Onnistuneen tapahtuman jälkeen yhteistyössä suunnataan jo katse syksyn ja talven leireihin sekä muihin yhteistyökuvioihin. Keuda on vahvasti mukana jatkossakin, kun SB Pro:ssa ideoidaan ja toteutetaan Suomen Salibandyliiton Tähtiseurahanketta.

 

Lisätietoja SB Pro yhteistyöstä antaa Keudan Myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen.

kirsi.talikainen(at)keuda.fi

 


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 

2020 laatupalkinto intra173

 

Työelämää varten

Jaa sivu