Keuda Uutisia luvassa säännöllisesti – Uutistuotanto toteutetaan osana Sun Mediaa

Digitaalinen

Keuda

Opiskelu

Tekniikan alat

Keuda Uutisia luvassa säännöllisesti – Uutistuotanto toteutetaan osana Sun Mediaa

Ammattiohjaaja Michael Nordman ja opettaja Aku Lohimäki laittoivat Keuda Uutiset liikkeelle yhdessä opettaja Janne Jousiahon ja media-alan opiskelijoiden kanssa. 

 

”Hyvää päivää. Minä olen Janne Jousiaho ja tervetuloa seuraamaan Keuda Uutisia.”

Näillä saatesanoilla lähti liikkeelle Keuda Uutisten ensimmäinen lähetys, joka julkaistiin Keudan YouTube-kanavalla perjantaina 28. toukokuuta 2021. Uutislähetyksen aiheina kuultiin muun muassa toukokuun valmistuneiden määristä, koulutuskuntayhtymän johtajan siirtymisestä Mäntsälän kunnanjohtajaksi sekä myyntihitiksi nousseesta kirjasta, jonka valokuvat on tuottanut Keudan media-alan opiskelija. Katso ensimmäinen uutislähetys täältä!

Keuda Uutiset toteutetaan osana Sun Media -oppimisympäristöä, jossa media-alan opiskelijat suorittavat opintoja kahdeksan viikon kisälliopetuksessa. Uutisten työryhmään kuuluvat media-alan opettaja Aku Lohimäki, ammattiohjaaja Michael Nordman, Sun Median opiskelijat sekä uutisankkurina toimiva opettaja Janne Jousiaho. Lisäksi Keudan viestintätiimi on mukana ideoimassa uutisaiheita.

”Ensimmäinen uutislähetys tehtiin aikamoisella kiireellä. Sun Medialla oli omia projekteja ja jokaisella oli omia töitä. Sitten kun tästä päätettiin, niin piti löytää vielä aika uutisillekin. Hyvä siitä sitten tuli, kun katsoin lopputuloksen. Oikeastaan juuri sellainen, mitä me ajateltiin”, Jousiaho toteaa.

”Tässä nousee esiin opiskelijoiden osaaminen, kun he pystyvät noin hektisessä rytmissä kasaamaan tällaisen paketin. Tämä oli heille uusi veto, koska kukaan heistä ei ole ollut aiemmin tekemässä Keuda Uutisia”, Lohimäki jatkaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Keuda uutiset

Uutisankkurina toimii Keudan opettaja Janne Jousiaho.

Monipuolisesta uutistuotannosta kokemusta ja varmuutta

Keuda Uutisten ensimmäisessä tuotannossa mukana olleet opiskelijat Erika Anttila ja Aku Laukkanen summaavat kokemuksen olleen spontaani, sillä uutta tuotantoa lähdettiin toteuttamaan nopealla aikataululla. He kuitenkin toteavat olleen hienoa, että Keuda Uutisten myötä he pääsivät paremmin sisälle siitä, mitä Keudassa tapahtuu.

”Oli kiva tehdä uutisia. Samalla sai itsekin insightia, mitä tämän huoneen ulkopuolella tapahtuu. Me ei muuten ehditä olemaan hirveän tietoisia siitä, miten esimerkiksi ne lehmät siellä Saarella voivat”, Laukkanen hymyilee.

Anttila jatkaa, että uutistuotanto ja ylipäätään Sun Mediassa opiskelu on antanut kokemusta ja varmuutta omaan tekemiseen. Hän kokee opiskelujakson kehittäneen ongelmanratkaisunkykyä oman alan työtehtävissä.

”Täältä saa käyttökokemusta uusista kameroista ja laitteista. Sitten se, että nämä kaikki ovat oikeita töitä, mitä me kuvataan ja edataan. Kun taustalla on ajatus, että tämä menee oikeasti asiakkaalle, niin lopputuloksenkin täytyy olla hyvää, eikä vain sinne päin. Siihen liittyy vastuu omasta tekemisestä”, Anttila korostaa.  

”Ja ehdottomasti se monipuolisuus. Eihän tällaista ole missään muualla. Ei ole olemassa sellaista mediataloa, johon sä voisit opiskelijana marssia ja tehdä siellä näin monipuolisesti sisältöä urheilusta taiteeseen ja asiajuttuihin. Täällä pääsee tekemään niin laidasta laitaan. Sitten saa itse hypätä sinne syvään päätyyn. Aku ja Miku kerkeävät usein ottaa meistä kiinni, ettei kukaan meistä huku. Tavallaan hands-on eli käytännön tekeminen on mun mielestä lähtökohtaisesti ainut tapa oppia”, Laukkanen täydentää.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.  Opiskelijat2

Keudan media-alan opiskelijat Aku Laukkanen ja Erika Anttila olivat mukana Keuda Uutisten ensimmäisessä tuotantoryhmässä.

 

SAKUstars-kisojen mainostus pontimena Keuda Uutisille

Idea Keudan omista uutisista on kypsynyt jo pidemmän aikaa Lohimäen sekä Jousiahon mielessä.

”Alkuperäinen ajatus taisi lähteä puolitoista vuotta sitten. Silloin syksyllä 2019 mietittiin, että miten henkilöstöä informoidaan, että Keuda järjestää vuoden 2022 SAKUstarsit. Pohdinnan lomassa Aku heitti ilmaan, että mitä jos me tehtäisiin tällainen SAKUstars-uutislähetys sinne Keuda-päivään”, Jousiaho taustoittaa.

Tästä ideasta syntyi lopulta noin neljän minuutin mittainen uutisvideo, joka esitettiin Keuda-päivän yleisölle.

”Viime syksynä kysyttiin jälleen, että tekisimmekö Keuda Uutiset sinne Keuda-päivään, sellainen pieni paketti. Mietittiin Jannen kanssa, että miksi tehdä pientä, kun voi tehdä isoa. Tällä tavoin koko Keuda-päivästä tuli Keuda Uutiset. Tämähän kertoo meidän formaatista sen, että se on hyvin skaalautuva. Se voidaan tehdä kolmesta minuutista koko päivään”, Lohimäki naurahtaa.

Tulevaisuudessa Keuda Uutisissa tullaan näkemään lisää kiinnostavia asioita ja ilmiöitä Keudasta. Ajatuksena on näyttää myös asiantuntijahaastatteluja sekä kenties urheiluosuus ja säätiedotus. Lohimäki jatkaa, että Keuda Uutiset kertovat keudalaisille Keudasta asioita, jotka saattavat muutoin jäädä vähemmälle huomiolle.

”Ajatuksena on myös se, että mahdolliset tulevat opiskelijat saisivat tietää, mitä kaikkea makeeta täällä Keudassa on ja voi opiskella”, Lohimäki kiteyttää.

Seuraava Keuda Uutiset -jakso julkaistaan perjantaina 3. syyskuuta! Keuda Uutisia tullaan julkaisemaan joka toinen perjantai. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra176

Digitaalinen

Keuda

Opiskelu

Tekniikan alat

Jaa sivu