Tänään valitaan uusi kuntayhtymän johtaja – Keuda uutisoi kokouksesta reaaliajassa

Päätös Keudan uudesta kuntayhtymän johtajasta tehdään tänään Keudan Keskikadun toimipisteellä Keravalla. 

 

Tänään keskiviikkona 1. syyskuuta 2021 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto valitsee uuden kuntayhtymän johtajan. Kokous pidetään Keuda-talolla Keravalla kello 18 alkaen.

Keudan viestintä on paikan päällä seuraamassa kokousta sekä illan tunnelmia. Päivitämme tähän artikkeliin reaaliajassa illan ja kokouksen etenemistä. Kannattaa siis ottaa tämä artikkeli seurantaan!

klo 19.18

Kokous päätettiin. Aarno Järvinen soitti Riikka-Maria Yli-Suomulle ja kertoi uutisen, jonka jälkeen valtuusto antoi aplodit toistamiseen.

klo 19.15

Järvinen totesi kokouksen jatkuvan. Lundberg kertoi tulleen yhteensä 21 ääntä. Äänet jakautuivat seuraavasti: Tiina Alho-Asikainen yksi ääni, Markku Hyttinen kuusi ääntä ja Riikka-Maria Yli-Suomu 14 ääntä. 

”Toteamme, että Riikka-Maria Yli-Suomu on valittu toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen kuntayhtymän johtajaksi”, Aarno Järvinen kiteytti.  

klo 19.09

Ääntenlaskun ilmoitettiin päättyneen. Valtuutetut palasivat saliin. 

klo 19.03

Kaikki ovat äänestäneet ja ääntenlasku alkaa. 

klo 18.55

Seuraavaksi esiteltiin äänestyspiste ja käytiin läpi ohjeistusta alkavan äänestyksen osalta.

”Sitten äänestys alkaa”, totesi Aarno Järvinen. Hän jatkoi, että ääntenlaskun ajan pidetään kokoustauko. 

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

WhatsApp Image 2021 09 01 at 18.58.51Rita Kostama kävi antamassa äänensä. 

WhatsApp Image 2021 09 01 at 18.58.48Ville Mustonen pudotti äänestyslapun. 

klo 18.46

Tästä seurasi keskustelua ja kommentointia myös Jyrki Lihrin ja Hans Kanervan puolelta. Lundberg jatkoi tästä ja totesi johtajalla olevan hyvä olla kokemusta muualtakin kuin opetusalalta. Ville Mustonen sanoi, että on tärkeää, ettei mietitä pelkästään kapeasta näkökulmasta, vaan katsotaan myös tulevaan. 

klo 18.45

Riikka Reina totesi olevansa iloinen, että kaikki hakijat ovat niin hyviä. Hän sanoi arvostavansa työtä, mitä tässä prosessissa on tehty. 

klo 18.41

Hannu Aarrelampi nosti myös paikallistuntemuksen ja sosiaaliset taidot tärkeinä ominaisuuksina. Eeva-Liisa Nieminen nosti esiin kehittämistarpeet ja niiden merkityksen päätöstä tehtäessä. 

klo 18.39

Vesa Lundberg puhui ensimmäisenä. Hän sanoi, että Markku Hyttinen ja Riikka-Maria Yli-Suomu ovat tasavertaisia hakijoita, mutta ehdotti kuitenkin Markku Hyttistä. 

klo 18.33

Siirryttiin kuntayhtymän johtajan viran täyttämiseen. Aarno Järvinen luki yhtymähallituksen ehdotuksen, jossa ehdotettiin, että valitaan kuntayhtymän johtaja virkavaalilla ja hänet valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen, jossa koeaika on kuusi kuukautta. 

klo 18.32

Ilmoitettiin, että valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat myös ääntenlaskijoina. Ehdotettiin Ville Mustosta ja Vesa Lundbergia. Päätös hyväksyttiin. 

klo 18.30

Viestintä pääsi sisään seuraamaan kokousta. Kokous aloitettiin nimenhuudolla. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

WhatsApp Image 2021 09 01 at 18.03.59
WhatsApp Image 2021 09 01 at 18.04.01

klo 18.01

Aimo-auditorion ovet sulkeutuivat ja kokouksen ensimmäinen osio alkoi. Viestintä pääsee liittymään kokoukseen hetken kuluttua. 

klo 17.55

Vs. kuntayhtymän johtaja Tiina Halmevuo kertoi illan tunnelmien olevan jännittyneen odottavat. Hän kuvailee rekrytointiprosessin olleen perusteellinen, asiantunteva ja tuloksekas. 

”Odotan uudelta kuntayhtymän johtajalta hyvää esimiestyötä ja uteliasta asennetta Keudan toimintaan. Paljon kysymyksiä, joihin meidän täytyy vastata. Näin opimme itsekin”, Halmevuo kiteytti. 

klo 17.52 

Saman pöydän ääressä kokouksen alkua odottaneet Vesa Lundberg, Eeva-Liisa Nieminen, Lahja Havansi ja Aila Lind-Mäki toteavat, että uudella johtajalla on isot saappaat täytettävänä. Keskustelun lomassa pohdittiin, minkälainen on hyvä kuntayhtymän johtaja ja mitä he toivovat uudelta johtajalta. 

”Ainakin hänen tehtävänsä on johtaa kuntayhtymää, ei mikromanageerata”, Lundberg kuvaili.  

”On myös tärkeää, että hänellä on hyvä yhteys opiskelijoihin. Mitkä ovat heidän tarpeet ja mitä on hyvä kehittää”, Nieminen jatkoi. 

”Hoitoalan ihmisenä näen tärkeänä, että täältä valmistuu jatkossakin tulevaisuuden hoitoalan tekijöitä”, Havansi täydensi. 

”Yhteisöllinen johtaja, joka on läsnä kaikille. Niin kuntapäättäjille kuin opiskelijoille. Kaikki ehdokkaat ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Valinta ei ole helppo”, Lind-Mäki kiteytti. 

klo 17.40 

Mäntsälästä paikalle tulleet Sari Ruusunen-Jussila ja Tarja Vierikko pohtivat, että eilisen perusteella päätös on hankala tehdä.

Eilen yhtymävaltuuston jäsenet saivat haastatella kolmea henkilöarviointeihin edennyttä hakijaa: Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttistä (FM), Varian rehtori Jukka Pekka Tauriaista (KT) sekä Omnian liiketoimintajohtaja Riikka-Maria Yli-Suomua (KTM). 

”Kaikki ovat omalla tavallaan vahvoja”, Vierikko kuvaili. Hän kertoi valintaansa vaikuttaneen monipuolisuus sekä hallinnollinen osaaminen. Ruusunen-Jussila oli samaa mieltä. 

”On tärkeää, että tulee toimeen ihmisten kanssa. Asioiden hoitaminen on silloin helpompaa”, Ruusunen-Jussila totesi. 

klo 17.30

Noin puoli tuntia ennen kokouksen alkua yhtymävaltuuston jäseniä alkoi saapua Keuda-Talon Aimo-auditorion edustalle. Luvassa oli kahvitarjoilu ennen kokousta. Yhtymävaltuuston jäsenet jakoivat ajatuksia alkavasta kokouksesta ja illasta. 

”Aika tärkeän asian äärellä ollaan”, 2. varapuheenjohtaja Tarja Arminen-Piippo luonnehti.

”Hannu on ollut hyvä johtaja, niin miten valitsemme yhtä hyvän ja pitkäaikaisen johtajan. Hannu on vienyt Keudaa hyvään suuntaan”, Cecilia Veikkolainen jatkoi.

”Keudassa on tapahtunut huikea kehitys. Kaikki kuntayhtymän johtajat, joiden kanssa olen saanut työskennellä, ovat olleet hyviä”, yhtymävaltuuston puheenjohtaja Aarno Järvinen kommentoi. 

Yhtymävaltuusto kokoontuu tällä kokoonpanolla viimeistä kertaa. Arminen-Piippo, Veikkolainen, Järvinen ja Raija Träff totesivat tunnelman olevan haikea. He kuvailevat tämän olleen hyvä yhtymävaltuusto, jossa on ollut keskusteleva ilmapiiri. 

 ”Olen arvostanut sitä, ettei täällä ole ollut sellaista puoluepoliittista kinaamista. Vaikka ollaan oltu eri mieltä, asioista on voitu keskustella”, Järvinen kuvaili. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra179

Jaa sivu