Esittelyssä keudalaisia: Laitoshuoltaja Janita on innoissaan oppisopimuksesta

Janita Keskitalo työskentelee pääasiallisesti Sibeliuksenväylän toimipisteellä Järvenpäässä. 

 

Uusi laitoshuoltaja Janita Keskitalo on Keudassa sekä työntekijänä että opiskelijana. Hän aloitti puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto-opinnot äitiyslomansa jälkeen elokuussa 2020.  

”Aluksi suoritin opintoja lähiopintoina ja verkkokursseina”, Janita kertoo.  

Oppisopimuksella työelämälähtöisen opiskelun Janita aloitti elokuussa 2021. Janita on mahdollisuudesta innoissaan.

”Oppisopimuksen mahdollisuus avautui työkokeilun kautta. Mulle tämä on ollut paras mahdollinen tapa opiskella, sillä opin parhaiten tekemällä. Hyvänä lisänä on saada palkkaa opiskeluajalta.” 

Janitan työnkuvaan kuuluvat yleisen viihtyvyyden ylläpitäminen sekä tilojen ja pintojen puhtaanapito. Työpäivän aikana hän huolehtii muun muassa luokka- ja kokoustilojen, toimistojen, vessojen ja käytävien siisteydestä ja toimivuudesta.  

”Eli osaltani pidän huolta siitä, että Keudassa on mukavaa ja turvallista opiskella sekä työskennellä myös näin korona-aikana.” 

Ensimmäisistä työviikoista Janitalle jäi mieleen vauhdikkuus, mutta samaan aikaan työkavereiden ymmärtäväisyys.

”Se, että on okei, vaikkei kaikkea osaakaan heti.” 

Janita kuvailee Keudaa hyväksi opiskelupaikaksi ja työympäristöksi. Hän kertoo pienen lapsen äitinä olevan tärkeää, että opinnoissa on ollut joustavuutta. Tämän on mahdollistanut muun muassa verkossa toteutuneet opinnot.  

”Opettajani on ollut tukenani edistämässä opintojani ja tsemppaamassa minua eteenpäin. Työilmapiiri Keudassa on ollut kannustava. Koen, että töihin on ollut kiva tulla.” 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra181

Jaa sivu