Hius- ja kauneudenhoitoalan yrittäjyysleiri tarjosi tietoa, ideoita ja inspiraatiota yrittäjyyteen

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Opiskelu

Palvelualat

Hius- ja kauneudenhoitoalan yrittäjyysleiri tarjosi tietoa, ideoita ja inspiraatiota yrittäjyyteen

Hius- ja kauneudenhoitoalanalan yrittäjyysleiriä suunnittelivat keväästä saakka yritystoiminnan koordinaattori Tiina Myrsky, ammattiohjaaja Jenna Oravakangas ja opettaja Sari Männistö-Ojainmaa.

 

Yrittäjyysleiri on opiskelijoille oiva tilaisuus päästä yhdessä ideoimaan liikeideoita ja tutustumaan yrittäjyyden maailmaan innostavien puheenvuorojen saattelemana. Keudassa on järjestetty vuosien ajan monipuolisesti erilaisia yrittäjyysleirejä, joista viimeisin oli 10 tunnin leiri hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille Kirkkotien toimipisteellä Tuusulassa. 

Tapahtumapäivä toimi starttina alkaville yrittäjyyden opinnoille. Opiskelijat tutustutettiin Osuuskunta Yrittämön toimintaan ja heille avattiin tulevaa yrittäjyysprojektia. Projektissa hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden toteuttamaa asiakaspalvelua tehdään osuuskunnan kautta, jolloin opiskelijat saavat myös pientä rahallista korvausta työstään.

Tapahtumapäivään sisältyi myös tehtävänanto. Opiskelijoiden tuli ideoida ryhmissä liikeidea, jollaista ei ole vielä toteutettu.

”Vähän sellaista ajatusten pöllyttelyä. Tehtävänantona oli keksiä liikeidea, jossa ei saa perustaa kauneushoitolaa, kampaamoa eikä verkkokauppaa. Pitää pysyä omalla alalla, mutta jotain ihan muuta”, yritystoiminnan koordinaattori Tiina Myrsky avasi.

”Yleensä sanotaan, että taivas on rajana. Mutta nyt sanottiin, että sekään ei ole rajana. Vähän jotain muuta ja sen ei edes tarvitse olla realistinen. Me ei tiedetä, mitä ammatteja on esimerkiksi 10 vuoden päästä”, opettaja Sari Männistö-Ojainmaa jatkoi.

Tarkoituksena oli, että opiskelijat verkostoituisivat keskenään ja uskaltaisivat kurkistaa yhdessä laatikon ulkopuolelle erilaisten liikeideoiden löytämiseksi. Päivään osallistuneet kauneudenhoitoalan opiskelijat kertoivat tykänneensä tehtävänannosta. Yleisesti yrittäjyys herätti kiinnostusta. 

”Itseäni alkoi se osuuskuntatoiminta kiinnostaa”, Mira totesi.

Opiskelukaveri Irina oli samaa mieltä. Emmillä on jo ideaa omaa yritystä varten. Annalle yrittäjyys on jo tuttua. Parturi-kampaajaksi valmistunut kauneusalan opiskelija tekee säännöllisesti hiustenleikkuutta kevytyrittäjänä.

Artikkeli jatkuu kuvien alla.  

Ryhmaetyoe tuusulaKeudan kauneudenhoitoalan opiskelijoita keskittymässä liikeidean suunnitteluun. 

WhatsApp Image 2021 08 17 at 11.16.57 3

Rohkaisua yrittäjyyteen

Yrittäjyysleiri jatkui mielenkiintosilla esityksillä. Paikan päälle saapui puhumaan yrittäjä ja unelmien jahtaaja Jani Torppa, joka avasi omaa yritystoimintaansa ja sen ilon hetkiä ja haasteita. Janilla on kaksi yritystä, joista toinen on vaatemerkki ja toinen ohjelmointiyritys. Janin tärkeimmät viestit opiskelijoille olivat: Älä jätä mitään tekemättä sen vuoksi, että pelkäät. Uskalla epäonnistua, sillä huomenna on päivä uusi ja kukaan ei enää muista.

Janin puheenvuoron jälkeen opiskelijat esittelivät pienissä ryhmissä omat liikeideansa. Keudan kolmikko Tiina Myrsky, Sari Männistö-Ojainmaa ja ammattiohjaaja Jenna Oravakangas summasivat, että opiskelijat olivat panostaneet tehtävään upeasti. Ideoina syntyi muun muassa itsepalvelukosmetiikkahuone, hohtavat tatuoinnit, ekologinen hoitola-auto ja vedenalainen kauneushoitola. Erilaisia hius- ja kauneusalan mobiilisovelluksia oli myös useampia. 

Kauneudenhoitoalan opiskelijat Nea, Eerika, Laura ja Sofi suunnittelivat liikeideaa yhdessä. He totesivat odottavansa eniten sitä, että pääsevät kuulemaan, minkälaisia ideoita muut ryhmät ovat keksineet.

”Ehkä aluksi ideoiden luominen oli isoin haaste. Sitten kun niitä rupesi miettimään, niin ideoita alkoi tulla ja niitä saatiin yhdistettyä hyvin yhdeksi kokonaisuudeksi”, Nea kertoi.

Ryhmäläiset totesivat yrittäjyyden kiinnostavan. Monilla heistä on ajatuksena ryhtyä tulevaisuudessa yrittäjäksi tai jatkaa vielä opiskelua.

Päivän toinen mielenkiintoinen esitys seurattiin webinaarina, kun kenkäsuunnittelija ja yrittäjä Minna Parikka piti puheenvuoron. Puheen myötä sisältörikas päivä sai inspiroivan päätöksen.

”Yrittäjyysleireissä yksi aspekti on ryhmäytyminen. Se, että opitaan tuntemaan toisemme. Opiskelijat oppivat tuntemaan meidät ja toisensa vielä paremmin. Yksi tärkeä asia on ollut myös yhteistyö eri toimialojen ja eri tiimien kesken”, Tiina avasi.

”Toivon, että tämä antaa tukea ja luottoa yritystoimintaan. Ettei se ole enää mörkö, vaan pystyy luottamaan siihen, että pärjää ja jos idea ei ehkä kannakaan, niin pystyy kehittämään jotain uutta. Luottoa omaan ammattitaitoonsa ja siihen, että voi keksiä uutta”, Jenna kiteytti lopuksi.

WhatsApp Image 2021 08 17 at 17.43.33
Yrittäjä Jani Torppa kertoi omasta yrittäjyysmatkastaan ja rohkaisi kuulijoita.

WhatsApp Image 2021 08 17 at 19.02.39Yrittäjyysleiri huipentui Minna Parikan webinaariin, jonka mahdollisti Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra182

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Opiskelu

Palvelualat

Jaa sivu