Työelämätorstai: Ulkomaalainen harjoittelija ja kielikylpy yrityksellesi!

Kuvassa Slovenialaisia opettajia ja vaihto-oppilaita vierailulla Nurmijärven toimipisteessä opettaja Petri Honkalan opastuksella.

Keuda aloittaa taas kansainvälisten jaksojen järjestämisen niin lähtevien kuin saapuvien vaihto-opiskelijoiden osalta syyskuusta 2021 eteenpäin, tapauskohtaisesti.

Keuda vastaanottaa Erasmus+ harjoittelijoita Keudan ulkomaisista kumppanikouluista. Keski-Uusimaalle saapui noin 70 ulkomaista opiskelijaa työharjoitteluun vuonna 2019.

Viisi syytä ottaa ulkomaalainen harjoittelija yritykseen

  1. Henkilökunnan jäsenet tottuvat puhumaan englantia, kun heidän kanssaan työskentelee päivittäin 2 vk-2 kk ajan ulkomaalainen vaihtari.
  2.  Vähentää ennakkoluuloja eri kulttuurista tulevia ihmisiä ja työntekijöitä kohtaan.
  3. Uusia näkökulmia omalle alalle ja vinkkejä ulkomailta.
  4. Mahdollisuus luoda suhteita harjoittelijan kotimaahan.
  5. Uuden kulttuurin vaikutteita ja vaihtelua työyhteisön arkeen.

Kokemukset ja hyödyt ovat laajemmat kuin mitä ensiajattelemalla kuvittelisi. Parhaassa tapauksessa hyvä harjoittelukokemus voi johtaa rekrytointiin tai siihen, että yritys saa opiskelijasta hyödyllisen kontaktin ulkomaille. Kuka tietää millaisia etätyömahdollisuuksia koronan muokkaamassa maailmassa syntyy! Henkilöstön englanninkielentaitoa ei kannata arastella, vaan ajatella harjoittelu mahdollisuutena kehittyä ja käyttää kieltä päivittäisessä työyhteisön arjessa.

Keudan kansainvälisten asioiden toimisto auttaa Suomeen saapuvaa opiskelijaa ja yritystä käytännön järjestelyissä. Opiskelija huolehtii terveysturvallisuudesta ja saapuu kohteeseen hyvissäajoin ennen harjoittelun alkua pitääkseen karanteenin.

KIINNOSTUITKO? Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä.

Lue lisää: https://yrityksille.keuda.fi/yhteistyo/yhteistyo/kansainvaelinen-toiminta/

Esite yrityksille: https://yrityksille.keuda.fi/assets/Uploads/Ulkomainen-tyoessaeoppija-yrityksiin-Keuda3.pdf


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra185

Työelämää varten

Jaa sivu