Työelämätorstai: Kohti kehittävää yhteistyötä, HOK-Elannon Prismat ja Keudan liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijat

Prisma Keravan prismajohtaja Mirva Neva-aho-Simonsen kertoo, että HOK-Elannolla on jatkuva tarve uusista työntekijöistä, myös esimiehistä on pulaa. Kilpailutilanne vähittäiskaupan ammattilaisista on kova, koska muun muassa uudet tai uudistetut Prismat houkuttelevat niin uusia työntekijöitä, kuin ketjun sisällä toiseen toimipisteeseen siirtyviä. Myös naapuriosuuskaupoilla on rekrytointitarpeita jatkuvasti.

Kaupan alalla ja varsinkin suurissa Prismoissa on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä. Erityisosaamiseen voi panostaa, ovatpa sitten omat mielenkiintonsa kohteet palvelutorien ruokatuotteissa, elektroniikassa tai päivittäistavaroissa. Myös tehtäviä voi vaihdella ja samalla erikoistua useampiinkin osaamisalueeseen.

Prismajohtaja mainitsee ihanneopiskelijaksi sellaisen, joka on rohkea ja osaa toimia ihmisten kanssa, mutta tärkein ominaisuus on kuitenkin oikea asenne. Halu oppia uutta on oleellista, tekninen osaaminen kyllä opetetaan työtehtävissä. S-Ryhmän vahvuutena on uuden työntekijän perehdytys niin ketjutasolla, kuin toimipistetasolla. Perehdytyksen jälkeen suoritetaan ns. inssi, joka suoritetaan harjoittelun kautta ja osaaminen lopulta varmistetaan käytännön myymälätehtävissä.

 

20210901 101932 2

 

Työvaltainen opiskelu on kummankin osapuolen etu. Opiskelija hankkii osaamista käytännön työtehtävissä ja tarvittava lisäosaaminen hankitaan joko verkko- tai lähiopintoina yksilöllisen suunnitelman mukaan.  Prisma saa motivoituneita tulevaisuuden osaajia ja Keuda varmistaa mielekkään opintokokonaisuuden, joka johtaa liiketoiminnan perustutkinnon suorittamiseen.

 

20210901 090559 2

Lisätietoja HOK-Elanto yhteistyöstä antaa

Keudan asiakkuuspäällikkö Ari Ikävalko, ari.ikavalko(a)keuda.fi

 ja opettaja Tarja Liimatainen, tarja.liimatainen(a)keuda.fi

 

Lue lisää Keudan ja HOK-Elannon yhteistyöstä

Työelämätorstai: HOK-Elanto ja Keuda allekirjoittivat kumppanuussopimuksen | Keuda.fi

Työelämätorstai: Kumppanimme HOK-Elanto kannustaa jatkuvaan oppimiseen | Keuda.fi

 

Jos kiinnostuit liiketoiminnan opiskelusta, lue lisää: 

Liiketoiminnan perustutkinto – merkonomi | Keuda.fi

 


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 

2020 laatupalkinto intra184

Työelämää varten

Jaa sivu