Työelämätiistai: Menestys Keski-Uusimaan Kasvupolulla kannustaa arkkitehtonisten metallipintojen rakentajaa kasvuun ja kansainvälistymiseen

Kuvassa vasemmalta Stefan Mantere, Jukka Hämäläinen, Jonne Salminen, Ritva Forsman, Ye Min Aung  ja ”Säkki”

 

Tuusulalaisessa Aluprossa iloitaan menestyksestä Kasvupolulla. Yrityksessä on vakuuttavia näyttöjä jo pidemmältä ajalta ja vahvaa kansainvälistä kasvupotentiaalia.

 Valtakunnallisen Kasvu Open -sparrauskilpailun Keski-Uudenmaan Kasvupolulta valittiin kaksi lupaavinta kasvuyritystä. Toinen niistä on tuusulalainen arkkitehtonisten metallipintojen rakentaja Alupro, joka suunnittelee, valmistaa ja toteuttaa pintoja useita materiaaleja yhdistellen.

”Tuotteitamme käytetään muun muassa asuinrakennuksissa, julkisissa rakennuksissa ja kauppakeskuksissa”, toimitusjohtaja Jukka Hämäläinen kertoo.

Yrityksen julkisivuhankkeiden referenssit ovat vaikuttavia muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin sisätilojen säleikköpinnat sekä Nykytaiteen museo Kiasman, kauppakeskus Redin ja Supercell-yrityksen pääkonttorin julkisivupinnat.

”Toteutimme myös Helsinki-Vantaan lentoasema Terminaali 2 pysäköintitalon julkisivuprojektin, jossa talo 3D-mallinnettiin ennen toteutusta”, Hämäläinen jatkaa.

 

Yrityksessä monipuolista osaamista – tiimityöhön panostetaan

Alupron palveluksessa työskentelee monipuolisia osaajia esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan osaajia, hitsaajia ja maalareita, kokoonpanijoita ja huoltoammattilaisia, logistiikan asiantuntijoita sekä suunnittelijoita.

”Suunnittelussa ja valmistuksessa hyödynnämme digitaalisen rakentamisen ja tietomallinnuksen osaamista”, Jukka Hämäläinen kertoo.

Yritys on panostanut myös henkilöstön tyytyväisyyteen.

”Olemme panostaneet tiimityöhön ja muun muassa miettineet yhdessä, miten toimintaa viedään eteenpäin. Ihmiset uskaltavat puhua ja nostaa asioita hyvin esille”, Hämäläinen toteaa.

 

Menestys Kasvupolulla kannustaa kasvuun ja kansainvälistymiseen

Aluprossa iloitaan menestyksestä Keski-Uudenmaan Kasvupolulla.

”Tunnelmat ovat hyvät”, Hämäläinen kertoo.

Jukka Hämäläisen mukaan yritys on tukevasti ”omilla jaloillaan” seisova yritys, joten finaaliin pääsy hieman yllätti.

”Meillä on kovat kasvutavoitteet. Emme ujostelleet kilpailussa yhtään”, Hämäläinen mainitsee.

Kilpailu antaa Alupron toimintaan hyvän selkänojan ja paljon näkyvyyttä.

”Kasvupolun sparraajat haastoivat meitä mukavalla tavalla muun muassa taloudesta ja verkostojen luomisesta. Lisäksi tuomariston mukaan meillä on vahvaa kansainvälistä kasvupotentiaalia ja selkeä näkemys kansainvälisille markkinoille siirtymisessä. Koemme olevamme oikealla tiellä”, Jukka Hämäläinen kertoo.

 

Työ kasvun eteen jatkuu – käynnissä useita kehitysprojekteja

 Yrityksessä on myyntipäällikkö Stefan Mantereen mukaan käynnissä useita erilaisia kehitysprojekteja.

”Muun muassa digitalisoimme järjestelmämme, otamme CRM:än ja markkinoinnin automaatiota käyttöön. Lisäksi käymme toimintaprosessit läpi ja otamme uuden organisaatiomallin käyttöön”, Mantere kertoo.

Strategista ja määrätietoista työtä kasvun eteen jatketaan Mantereen mukaan edelleen.

”Hyödynnämme työssämme Kasvu Openin kokemuksia. Nostimme esimerkiksi hakemuksessa esille markkinointiviestinnän: kasvua ei synny ilman, että saamme hyvää viestiä ja ”ilosanomaa” levitettyä aktiivisesti”, kertoo Mantere. 

Valtakunnallisen Kasvu Open -kilpailun Kasvupolkujen voittajat kohtaavat lokakuussa Kasvun Karnevaalissa.

”Lähdemme voittamaan kisan”, Stefan Mantere hehkuttaa.

 

Ammatillista osaamista ja osaajia

 Hämäläisen mukaan tarpeita osaamisen kehittämiseksi ja uusien osaajien saamiseksi yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen myötä nousee jatkuvasti esille.

”Tarvitsemme uusia osaajia esimerkiksi tuotantopuolen tehtäviin erityiskoneiden ja laitteiden pariin. Myös myynnissä ja markkinoinnissa on tarpeita kielitaitoiselle työntekijälle”, Hämäläinen kertoo. 

Aluprossa on vuosien varrella hyödynnetty ammatillista koulutusta henkilöstön ja esimiesten osaamisen kehittämisessä yhteistyössä Keudan kanssa. Tutkintoja ovat olleet muun muassa tekniikan erikoisammattitutkinto, logistiikan perustutkinto ja lähiesimiestyön ammattitutkinto.

 

 

Keuda onnittelee Aluprota ja toivottaa menestystä Kasvu Open -finaaliin!

 


 

Teksti: Anne Öhman, anne.ohman (at) keuda.fi

Kuva: Anne Öhman

Lue lisää

Työelämätiistai: Keski-Uudenmaan Kasvupolulta välineitä kasvuun – terveysteknologian alan yritys matkalla nousukiitoon

Keski-Uudenmaan Kasvupolku®: Lupaavimmat kasvuyritykset ovat Alupro ja 6D Tape

 


 

Yrittäjille maksuttoman sparrauksen mahdollistavat Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit yhdessä Keski-Uudenmaan Kasvupolku®-kumppaneiden kanssa.

Keski-Uudenmaan Kasvupolku®-kumppanit ovat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, Helsingin seudun kauppakamari, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy KEUKE, Uudenmaan liitto, TE-Palvelut ja Uudenmaan Yrittäjät.

Kasvupolkujen lupaavimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open 2021 TOP 60 -finalistijoukkoon. Kasvu Open Karnevaalissa 27.-28.10.2021 finalistijoukosta valittu TOP 10 kisaa Vuoden kasvuyritys -tittelistä. 

 


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Työelämää varten

Jaa sivu