Kansainvälisyys- ja suvaitsevuusprojekti tuo eri maiden kulttuureja tutuksi

Keudan Sibeliuksenväylällä Järvenpäässä vietettiin viikolla 37 kansainvälistä ja suvaitsevuuden viikkoa.

Viikkoa suunniteltiin projektina ja mukana projektissa olivat ravintola- ja matkailualan opiskelijat, joiden opinnoissa oli taiteen ja luovan ilmaisun opintojakso.

Viikkoon kuului eri pisteitä, joihin opiskelijat ja asiakkaat pystyivät käydä tutustumassa. Esimerkiksi ohjelmassa oli graffitin tekoa ulkona, taidekartan sommittelua matkailuluokassa sekä Paatelassa toteutettiin kattauskurssia, jossa paras kattaus palkittiin.

 

Graffittien tekoa

 

 Ravintola-alasta mukana oli monikulttuurinen kokkiopiskelijaryhmä, joka valmisti ruokia oman maansa kulttuurista opiskelijoiden ja henkilökunnan maisteltavaksi. Ryhmää opettaa suurella sydämellä ja innolla ravintola-alan opettaja Anne Larkovuo, jolla on pitkä kokemus Keudassa.

”Me teemme ravintola-alalla eri maiden kulttuurien ruokia ja tuomme esille muutakin kulttuuria esille. Tällä kertaa toimme ruokia esille maisteltavaksi Puistolan kabinettiin”, kertoo Larkovuo.

 Larkovuo opettaa kokkiopiskelijoita, jotka ovat kotoisin monesta eri maasta. Opiskelijoita on muun muassa Kiinasta, Arabimaista, Afrikasta ja muista Aasian maista.

 

 

Nepal teema 2

Kiina teema 3

Thaimaa teema 2

Afrikka teema 2

 

 ”Opiskelijat ovat tykänneet tosi paljon tästä projektista. Teimme ensin teoriassa suunnitelmia tälle viikolle. Eli käytettiin siihen teoriatunteja ja sitten kokeiltiin vielä ne suunnitellut ruuat käytännössä opetuskeittiössä, joita me sitten tarjoiltiin tällä viikolla muille opiskelijoille ja henkilökunnalle”, Larkovuo mainitsee.

Viikon aikana kokkiopiskelijat pukeutuivat omiin kansallisasuihinsa ja toivat pöytiin oman maan ruokia ja rekvisiittaa.

 

20210914 122203 2

 Kuvassa  opettaja Anne Larkovuo 

 

”Jokainen opiskelija mietti oman maan kulttuurin ruokia ja mitä haluaa tuoda esille omasta maastaan. Me kokeilimme kaikki ideat ja jokaisesta kirjoitettiin reseptit. Seuraavaksi tilasimme raaka-aineet ja tehtiin ruokia, jotta kaikki saavat maistaa ja nauttia ruuista, joita olemme saaneet aikaiseksi”, Larkovuo kertoo.

  ”Parasta työssäni on, kun opetan monikulttuurisia opiskelijoita, jotka ovat todella motivoituneita opiskeluun. He ovat myös todella suvaitsevaisia ja kunnioittavia toisiaan kohtaan. Ihaninta on, kun opiskelijat ovat niin kiitollisia opinnoista ja opettajista sekä he arvostavat opettajien opetusta”, kertoo Larkovuo innostuneesti. 

 


 

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 

2020 laatupalkinto intra195

 

Opiskelu

Jaa sivu