Jättikasvisten SM-kisat käydään Keudan Saaren kartanolla lauantaina 25.9.

Tapahtumat

Jättikasvisten SM-kisat käydään Keudan Saaren kartanolla lauantaina 25.9.

Kurpitsojen punnituskuva vuoden 2021 Jättikasvisten SM-kisoista.

 

Keudan Saaren kartanolle saapuu pian ihailtavaksi ja ihmeteltäväksi laaja lajikirjo valtavia kasviksia! Suomen Jättikasvisyhdistyksen vuosittain järjestämät Jättikasvisten SM-kisat käydään lauantaina 25. syyskuuta. Tapahtumapaikaksi valikoitui jälleen Keudan Saaren kartano ja vielä kohdennetummin puutarhamyymälän ympäristö. Timo Ruohonen Suomen Jättikasvisyhdistyksestä kertoo tapahtumajärjestelyjen edenneen Keudan kanssa hienosti.

”Saaren kartano on sijainniltaan kisojen kannalta keskeinen paikka ja tilat soveltuvat hyvin kisojen järjestämiseen. Keudan kanssa yhteistyö on sujunut hyvin”, Ruohonen hymyilee. 

Tapahtumajärjestelyissä on mukana myös Keudan henkilökuntaa ja opiskelijoita. Useampia opiskelijoita on apuna tuomaroinnissa. Siellä tarvitaan käsipareja esimerkiksi siirtämään ja putsaamaan kasviksia sekä kirjaamaan niiden painoja. Lisäksi yksi opiskelija huolehtii Keudan puutarha-alan ja Jättikasvisyhdistyksen somejulkaisuista. 

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

2020 JattikasvistenSM Saarenkartano Keuda72020 JattikasvistenSM Saarenkartano Keuda4Kuvia vuoden 2021 kisakasveista. 

 

Kyseessä on yleisölle avoin ulkoilmatapahtuma. Kilpailupäivä alkaa kilpailukasvien vastaanotolla, punnituksella ja mittauksella kello 9.30–11. Kello 12 alkaa kurpitsojen punnitus ja tarkastus ulkona. Kisapäivä huipentuu palkintojen jakoon kello 13 alkaen.

”Punnituksen aikana yleisöä ei saa olla paikalla tuomarointialueella, mutta silloin voi käydä esimerkiksi Keudan puutarhamyymälässä ja kahviossa. Kasvikset tuodaan sitten ulkonäyttelyyn.”

Ruohonen kertoo, että kisojen kasvisvalikoima laajenee vuosittain. Katseltavaa ja ihmeteltävää siis riittää! Ruohosen mielestä kasvisten kuninkuusluokat ovat suuret kurpitsat ja kaalit.

”Tämä on hyvän mielen tapahtuma, jolla halutaan inspiroida ihmisiä kasvattamaan erilaisia kasviksia. Monille tulee yllätyksenä myös se, että ne valtavat kurpitsat ovat oikeasti ihan syötäviä. Niistä saa oikein hyvää ruokaa”, Ruohonen naurahtaa.

Keuda Kukka & Puutarha -myymälä kahvioineen on avoinna tapahtumapäivän ajan klo 9–15. Kahviossa on mahdollisuus maistaa kurpitsakeittoa.

 

HUOM! Kello 11 jälkeen kilpailualueelle ei pääse autolla. Liikenne ohjataan kasvihuoneiden takaa pysäköintialueelle. Tapahtuman ajan alueelta poistuminen tapahtuu Maitotien kautta.

Yleisölle on varattu väljemmät tilat. Pihan puolella osa autopaikoista on pois käytöstä.  Tapahtumajärjestäjät haluavat muistuttaa turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta sekä maskisuosituksesta. Tänä vuonna paikalle voidaan ottaa puolet normaalista osallistujamäärästä. Alueelle pääsyä voidaan rajoittaa tarvittaessa. 

Jättikasvisten SM-kisat la 25.9.2021
Keuda Saaren kartanon puutarhamyymälän pihapiiri
Puutarhantie 1, Saarentaus (Mäntsälä)

2020 JuhoMaekinenvoittaja JattikasvistenSM Saarenkartano Keuda

Vuoden 2021 voittajakurpitsa painoi 562 kiloa. Kuvassa voittajakurpitsan kasvattaja Juho Mäkistä haastateltiin televisiolähetykseen. 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra198

Tapahtumat

Jaa sivu