Työelämätiistai: Keravan Yrittäjät ry:n aktiivit kannustavat uudistumiseen ja yhteistyöhön

Kuvassa vasemmalta Keravan Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wickman sekä yrittäjyyskasvatusryhmän jäsenet Minna Skog, Annukka Sumkin ja Santeri Suomela.

 

Toimintaympäristön muutokset haastavat yritysten arkea. Keravan Yrittäjät ry:n edustajat muistuttavat, että asioiden muuttuessa on itsekin tärkeä uudistua. Yritysten yhteistyö ammatillisten oppilaitosten, kuten Keudan kanssa kannattaa.

 Keravan Yrittäjät ry tarjoaa paikallisille yrittäjille vaikutuskanavan kunnalliseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen: tavoitteena on parantaa yrittäjien asemaa ja olosuhteita. Lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa, kirkastaa yrittäjyyttä ja vaikuttaa yritysten hankintaketjuihin. Pohdittavana lähitulevaisuudessa ovat myös yrityksissä oleva osaaminen ja työvoiman saatavuus.

”Haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuden tiivistää yhteistyösuhteita ja verkostoitumista järjestämällä mahdollisimman hyviä tapahtumia. Yhdessä olemme enemmän”, toimitusjohtaja Juha Wickman toteaa.

Juha Wickman toimii toisena omistajana ja yrittäjänä tietotekniikka-alan yritys DataSky Oy:ssä.

Wickmanin mukaan Keravan Yrittäjien jäsenmäärä on kasvanut syksyllä.

”Koronapandemian myötä kaivataan yhteisöllisyyttä, keskustelumahdollisuuksia ja tukea”, Wickman  kertoo.

Toimintaympäristön muutokset haastavat arkea

Ihmisten arki on muuttunut toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten ja koronapandemian seurauksena. Tämä näkyy myös Keravan Yrittäjien jäsenyrityksissä: monissa yrityksissä on ollut tuotanto- ja toimitusvaikeuksia, varaosien saatavuuden kanssa on ollut vaikeuksia ja kustannustaso on noussut. Yritystoiminnan ennakoiminen on vaikeutunut.

”Muutosten myötä moni asia on myös siirtynyt verkkoon. On säästynyt aikaa, kun matkustaminen on jäänyt pois ja kokous on pidetty verkon välityksellä. Toisaalta kaupat ovat voineet jäädä syntymättä, kun ei ole voinut fyysisesti käydä tapaamassa asiakasta”, rakennusalan ja keittiöalan yrittäjä Santeri Suomela kertoo esimerkin.

Asioiden muuttuessa on itsekin tärkeä uudistua

Yrittäjältä vaaditaan laaja-alaista osaamista, jonka rooli korostuu muuttuvassa maailmassa. Keskeistä on muun muassa toimintaympäristöihin liittyvä osaaminen. Yrittäjäksi aikovalla on tärkeä olla selkeä kuva omasta tekemisestä, tavoitteista ja kyvykkyydestä niiden toteuttamiseen. Häneltä vaaditaan myös avarakatseisuutta, asennetta ja rohkeutta. Yhteistyökumppanit ja verkostot antavat tarvittaessa tukea.

”On hyvä tiedostaa, että asioiden muuttuessa on itsekin tärkeä uudistua. Edellä mainitut tekniset muutokset voivat tuoda yrittäjälle yllättäviäkin haasteita: vuorovaikutus verkon kautta vaatii uudenlaista osaamista”, yrittäjä ja valmentaja Annukka Sumkin Myynti- ja yritysvalmennus Asset Oy:stä kertoo.

Yrittäjien ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyö tärkeää – yrittäjyys iso mahdollisuus

Yrittäjä tarvitsee koulutuksen lisäksi uusia ideoita, kumppaneita tai työvoimaa, ja siinä ammatilliset oppilaitokset, kuten Keuda, voivat auttaa. Yritysten ja oppilaitosten yhteistyön muodot ovat monet esimerkiksi yrittäjyyskasvatus, koulutussopimukseen perustuva koulutus, oppisopimuskoulutus, lyhytkoulutus tai yritysvierailujen järjestäminen. Toimitusjohtaja Minna Skog (Trukkihuolto Marjeta Oy) antaa Keudalle kiitosta aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnasta ja yhteistyöstä. Hän kannustaa erityisesti yritysvierailuihin ja yrittäjyyteen.

”Yrittäjyys on iso mahdollisuus yhteiskunnassa. Tukea yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyden alkuun on tarjolla niin paikallisissa yrittäjäjärjestöissä kuin kehittämisyhtiöissä”, Minna Skog hymyilee.

 


 

Teksti: Anne Öhman

anne.ohman (at) keuda.fi

Kuva: Anne Öhman

 

Lisätietoja Keudasta täällä.

 


 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

 

2020 laatupalkinto intra197

Työelämää varten

Jaa sivu