Kolumni Keudasta: Opiskelijoiden osallistaminen Keudan eri toimintoihin

Keuda

Keudalainen

Kolumni Keudasta: Opiskelijoiden osallistaminen Keudan eri toimintoihin

Syksy on tuonut paljon uusia tuulia ja erilaisia projekteja, joissa monet eri alan opiskelijat pääsevät mukaan suunnitteluun ja toteutukseen. Itse olen laittanut omat käteni moneen soppaan ja vedän kahta eri projektia projektipäällikön roolissa.

Teoriassa olen opiskellut projektinhallintaa ja projektin toteutusta, mutta pääsin Keudassa työskennellessäni tositoimiin. Olen työskennellyt Keudan viestinnän tiimissä tammikuusta 2021 ja olen oppinut paljon eri asioita ja tehnyt töitä eri alojen opiskelijoiden, ammattiohjaajien ja opettajien sekä muun henkilökunnan kanssa.

On ollut todella mahtavaa huomata, että miten uniikkia toimintaa Keudassa on ja miten innostuneita ja sitoutuneita monet opettajat ovat työhönsä.

Yksi projekteista, jossa olen vetovastuussa, on KeudaPoint, jossa opiskelijat valmistavat uudet aulakalusteet jokaiseen toimipisteeseen. Projektissa on ollut paljon haasteita koronan myötä, mutta toivon, että saamme tämän vuoden puolella ensimmäiset kalusteet Järvenpään Sibeliuksenväylälle sekä Wärtsilänkadulle. Suunnitelmissa on, että loput kalusteet valmistuvat ensi vuoden syksyyn mennessä. KeudaPointissa on mukana eri alojen opiskelijoita, ammattiohjaajia ja opettajia metalli-, puu-, automaalaus-, pintakäsittely- ja sisustajien alalta.

Toinen projekti, jossa olen projektipäällikkönä, on Parempi aamu -tapahtuma joka järjestetään verkkotapahtumana 27.10.2021 klo 9.00–10.30. Suunnittelutiimiimme kuuluu Kirsi Talikainen, Hanna Nyrönen, Jussi Kaatrasalo, Rita Simola, Päivi Ranto ja Elina Rantala.

Innostuimme mahdollisuudesta saada enemmän opiskelijoita mukaan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Tällä hetkellä opiskelijoita on mukana muun muassa floristiikan, liiketoiminnan, logistiikan, sisustuksen, rakennus- ja media-alalta. Alun perin tapahtuma oli tarkoitus toteuttaa live-tapahtumana, mutta koronan vuoksi päätimme, että on parempi tehdä tapahtuman verkko toteutuksena.

Tapahtuman pääesiintyjänä on tänä vuonna Moneks-Siivous Oy:n toimitusjohtaja Kai Fagerlund. Hän kertoo kuulijoille oman mielenkiintoisen henkilö- ja uratarinansa. Pääsemme myös kuulemaan, miten hän toteutti omistajavaihdoksen ja mikä motivoi häntä eteenpäin työnteossa. Fagerlund on myös voittanut Selviytyjät Suomi -kilpailun vuonna 2019. Tapahtumassa palkitaan myös ansioituneita työpaikkaohjaajia, opiskelijoita sekä opettajia.

Lue lisää tapahtumasta  

Olen myös ollut mukana auttamassa Paatelan myymälä-kahvila suunnittelua ja avajaisia ja oli hieno huomata, miten hienosti yhteistyö eri alojen välillä sujui. Matkailualan opiskelijat ohjasivat hienosti asiakkaita oikeaan paikkaan ja varmistivat, että kahvilaan ei mene liikaa asiakkaita kerralla, koronaturvallisuus huomioiden. Elintarvikealan ja ravintola-alan opiskelijat olivat valmistaneet ison määrän herkullisia tuotteita. Myymälä-kahvila löytyy Paatelan takaosasta kellarikerroksesta ja on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–17.

Käy kurkkaamassa heidän Facebook sivuilta, mitä tuotteita on tarjolla milloinkin. 

Keravan Keskikadulle avattiin syyskuussa KeudaShop myymälä, jossa myydään opiskelijoiden valmistamia tuotteita.

KeudaShopin tarkoituksena on luoda käytännönläheinen oppimisympäristö (myymälä), jossa harjoitellaan pääosin liiketoiminnan alaan liittyviä työtehtäviä. Suunnittelu ja toteutus ovat osana liiketoiminnan opintoja. Yhteistyötä tehdään myös muiden toimialojen kanssa.​​​​​​

​​​​​​​Tarja Liimatainen otti minuun yhteyttä ja pyysi apuja myymälän avaukseen ja muuhun toimintaan. Myymälän budjetti ei ollut suuri ja mietimme, minkälaisia kalusteita myymälään voisi saada. Sain vinkin Harri Huhtalalta, Sibeliuksenväylän huoltomestarilta, että Järvenpään Sibeliuksenväylän Puistolan rakennuksen kellarikerroksesta saattaisi löytyä jotain hyödyllisiä kalusteita, joita voisi mahdollisesti käyttää myymälässä. Kävin tutustumassa paikkaan ja totesin, että sieltä löytyy paljon siistejä ja käyttökelpoisia kalusteita. Valitsin useamman kalusteen ja osan toimitin Järvenpään Wärtsilänkadun puusepille hiottavaksi ja maalattavaksi. Saimme siis vastuullisesti ja kestävästi uudenveroiset kalusteet ja sekä vielä opiskelijoiden kädenjäljen mukaan.

Marraskuussa aukeaa toinen KeudaShop Järvenpään Wärtsilänkadulle.

 ​​​​​​​​​​​​​​

Olen mukana kaikissa projekteissa innostuneena ja haluan saada oppia teiltä kaikilta mahtavilta ammattilaisilta, joiden kanssa olen tehnyt töitä. Toivon, että jatkossakin eri alojen välillä olisi näin hienoja yhteistyötä, mitä olen itse saanut kokea.

Kiira Lempinen

Markkinointi- ja myyntiassistentti, Viestintä

Keuda Point kalusteen prototyyppiä esittelee Joona, Arto ja Jouni. KeudaPoint-kalusteisiin tulee Aulis ovobot opastamaan asiakkaita.

Sibeliuksenväylän 55 B Paatelan myymäläkahvillan tuotteita.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Vihreäreunuksinen ympyrä, jossa lukee Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon voittaja 2020 Keuda. Oikealla ylhäällä kolme tähteä.

Keuda

Keudalainen

Jaa sivu