Työelämätiistai: Uudenmaan Yrittäjät ry:n aluejohtaja kannustaa yrittäjämäisen ajattelumaailman lisäämiseen

Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaskan mukaan on tärkeää, että myös tulevaisuudessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi, investoida ja palkata työntekijöitä. Ammatilliselta koulutukselta hän toivoo ennakoivaa otetta ja ”out of the box” -ajattelua.

Uudenmaan Yrittäjät tarjoaa vaikutuskanavan 27 paikallisyhdistykselle alueelliseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen osana Suomen Yrittäjiä. Tulevalla strategiakaudella alueellinen ja paikallinen edunvalvonta lisääntyy.

”Toivomme, että kunnat ottavat yritysvaikutusten arvioinnin osaksi päätöksentekoprosessia. Haluamme vaikuttaa siihen, että pk-yritykset otetaan huomioon julkisissa hankinnoissa”, aluejohtaja Petri Ovaska.

Tavoitteena on Ovaskan mukaan myös selkeyttää aluejärjestön roolia kattojärjestön ja paikallisyhdistysten välillä.

”Yrittäjäjärjestöön liitytään pääsääntöisesti kolmesta syystä: halutaan tukea edunvalvontatyötä, löytää uusia asiakkaita tai haetaan vertaistukea ja sosiaalista verkostoa. Tähän huutoon vastaamme tarjoamalla tukea, edunvalvontaa, ainutkertaisen vertais- ja sosiaalisen verkoston sekä tilaisuuksia ja koulutuksia”, Ovaska toteaa.

Lisäksi tavoitteena on vaikuttaa Sote-uudistuksen yhteydessä perustettuihin hyvinvointialueisiin. Uudellemaalle perustetuista viidestä hyvinvointialueesta neljä sijaitsee Uudenmaan Yrittäjien toimialueella eli tammikuussa on tulossa neljät vaalit ja jokaiselle alueelle valmistellaan oma palvelustrategia.

”Pyrimme vaikuttamaan hyvinvointialueisiin positiivisesti yrittäjyyden näkökulmasta”, Ovaska jatkaa.

Petri Ovaska aloitti Uudenmaan Yrittäjien aluejohtajana keväällä 2021. Aiemmin hän on toiminut yritysrajapinnassa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:ssä (Keuke), järjestöpäällikkönä Uudenmaan Yrittäjissä ja ammatillisena opettajana muun muassa Luksiassa ja Amiedussa. Hänellä on myös pitkä kokemus muotikaupasta.

Yrittäjyyden arvostus kasvanut Suomessa

Yrittäjyyden arvostus on Ovaskan mukaan Suomessa yhä kannustavampi ja hyvä vaihtoehto nuorille työllistyä. Vaikuttamistyötä on tehty pitkään ja muun muassa yrittäjyyskasvatus on saanut lisää jalansijaa.

”On tärkeää, että myös tulevaisuudessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi, investoida ja palkata työntekijöitä”, Ovaska kertoo.

Petri Ovaskan mukaan ns. hybridi-yrittäjyys ja verkostomainen työskentely lisääntyvät. Myös yksinyrittäjien määrä kasvaa voimakkaasti. Sen sijaan työnantajayritysten määrä laskee.

”Tavoitteena on tunnistaa verkostomaisen yrittäjyyden kasvua. Toiveena on myös, että jokaiselle lähivuosina omistajanvaihdoksen edessä olevalle yritykselle löytyy jatkaja”, Ovaska sanoo.

Ennakoivaa ammatillista koulutusta

Usein yrittäjä käynnistää liiketoiminnan omalla ammatillisella substanssiosaamisella. Hän tarvitsee kuitenkin liiketoiminnallista osaamista ja myös esimerkiksi markkinointiosaamista. On tärkeää osata kehittää yritystä ja varmistaa hyvät olot mahdollisille työntekijöille.

”Tarvittaessa yrittäjän kannattaa hakea tukea verkostosta tai osaavasta työvoimasta”, Ovaska kertoo.

Yrittäjällä on Ovaskan mukaan hyvä olla tietoisuus siitä, minkälaista osaamista ja lisäkoulutuksia itselleen ja työntekijöille voi hankkia. Tässä esimerkiksi ammatillinen koulutus voi auttaa.

”Ammatillisen koulutuksen tulee olla ennakoivaa ja tarjota uusia näkökulmia liiketoiminnan eteenpäin viemiseen”, Ovaska toteaa.

Uudenmaan Yrittäjät tekee yhteistyötä laajan sidosryhmäverkoston kanssa: alueen oppilaitokset (muun muassa Keuda), kehittämisyhtiöt (muun muassa Keuke) sekä Finnvera ja pankkisektori ovat merkittäviä yhteistyökumppaneita.

Tiiviillä yhteistyöllä varmistamme, että oppilaitoksissa ja kehittämisyhtiöissä on paras mahdollinen osaaminen ja ”sormi yrittäjän pulssilla”, Petri Ovaska mainitsee.

Yhteistyötä ”out of the box” -ajattelulla

Keudalla on Petri Ovaskan mukaan ollut tähän mennessä valmius rakentaa koulutuskonsepteja ”out of the box” – ajattelulla. Hän toivoo, että notkeus ja kokeiluhalukkuus pysyisivät edelleen voimissaan ja byrokratiaa jäsenyritysten suuntaan olisi mahdollisimman vähän.

”Olemme yhdessä Keudan kanssa kehittäneet yksinyrittäjille suunnatun Yksinyrittäjäakatemia -koulutuskonseptin. Parhaillaan suunnitteilla on yritysten omistajanvaihdoksiin suunnattu Jatkajakoulu”, Ovaska kertoo.

Oppilaitokset ovat Petri Ovaskan mukaan merkittäviä yhteistyökumppaneita myös yrityksille, sillä niiden verkostot alan ulkopuoliseen maailmaan ovat hyviä.

”Yrittäjämäisen ajattelumaailman lisääminen toimialariippumattomasti on isossa roolissa. Tulevaisuudessa tulee olemaan entistä enemmän toimialoja, joissa ainoa työllistämisvaihtoehto on yrittäjyyspolku. Tämän valmiuden parantamiseksi meidän kannattaa tehdä yhdessä töitä”, Ovaska toteaa.

 

Teksti: Anne Öhman

anne.ohman (at) keuda.fi

Kuva: Mika Laine


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Työelämää varten

Jaa sivu