Keudan podcastissa tutustutaan kaupan alan moniin mahdollisuuksiin

Kohti unelma-ammattia -podcastin kolmannen kauden toisessa jaksossa sukelletaan kaupan alan maailmaan. Kaisa Korkeamäki saa haastateltavakseen SuperDry Mall of Triplan ja Jumbon myymäläpäällikkö Pipsa Juntusen. Pipsa on pitkän linjan ammattilainen ja kertoo päätyneensä alalle tavallaan vahingossa.

”Joskus aikanaan päätin, etten varmasti mene kaupan alalle, koska vanhempani olivat kaupan alan yrittäjiä, mutta näin sitä sitten tänne päädyttiin”, Pipsa nauraa.

Hän aloitti 15-vuotiaana extraajan hommissa vaateliikkeessä ja eteni hiljalleen myyjäksi toimien eri liikkeissä. Lopulta urapolku vei myymäläpäälliköksi ja nyt Pipsa vastaa kahden SuperDry-liikkeen päivittäisestä toiminnasta.

”Myymäläpäällikkö näyttää ensisijaisesti esimerkkiä ja tekee paljon samaa myyntityötä, mitä muutkin tiimin jäsenet”, Pipsa summaa työtehtäviä. Nykyisin hän myös kouluttaa henkilökuntaa; ”Kouluttaminen käsittää uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen, kuinka asiakas kohdataan ja kuinka arki toimii myymälässä. Tavoite on, että työntekijällä olisi varma ja hyvä fiilis aloittaa työt, että hän tietää osaavansa tarvitut asiat.”

Myymäläpäällikkö on pääasiassa se henkilö, johon myymälän tiimi nojaa. Häneltä voi kysyä ja varmistaa ja hän myös vastaa siitä, että tiimillä on tarvittava tieto tuotteista, järjestelmistä ja liikkeestä. Laadukas ja hyvinvointia ruokkiva työilmapiiri on myös avainasemassa.

”Meillä saattaa olla tosi nuoriakin tai harkkareita töissä ja halutaan luoda heille sellaiset puitteet, missä on oikeasti kivaa olla töissä. Aina, kun harkkari sanoo, ettei haluaisi lähteä, koen onnistuneeni siinä mitä teen”, Pipsa fiilistelee.

Pipsan mukaan kaupan alalle tulee ihmisiä monista eri taustoista. Tärkeintä onkin asenne ja halu tehdä kyseistä työtä.
”Kaiken pystyy opettelemaan, mutta jos ei ole intohimoa ja sydäntä tehdä tätä juttua niin sitä ei toiselle pysty opettaa”, hän summaa.

Oma koulutustaustakaan ei ole ratkaiseva, kaupan alalla on kaikenlaisia ammattilaisia. Koulutusmahdollisuuksia alalle on monia, Pipsa mainitsee jaksossa muun muassa kaupan alan esihenkilön erikoisammattitutkinnon. Keudassa voi myös opiskella liiketoiminnan perustutkinnon ja valmistua merkonomiksi.

Mitä muuta ala tarjoaa? Kuuntele jakso Spotifysta tai SoundCloudista, niin tiedät!

SuperDry Mall of Triplan ja Jumbon myymäläpäällikkö Pipsa Juntunen saapui vieraaksi Kohti unelma-ammattia -podcastiin. Kolmannen tuotantokauden juontajana toimii Kaisa Korkeamäki.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Keuda

Opiskelu

Työelämää varten

Jaa sivu