Työelämätorstai: Farmiliigaa vietettiin Keudassa Saaren Kartanolla

Keudalaiset pääsivät tutustumaan yhteistyökumppaneiden rasteihin. Kuvassa ammattiohjaaja Mari Kulkula Tuottajain Maidon ja Valion rastilla testaamassa, kuinka nopeasti käsin lypsämällä saisi ämpärillisen maitoa.

MTK-Uusimaan ja Keudan järjestämää Farmiliiga-tapahtumaa päästiin toteuttamaan toiminnallisissa tunnelmissa taas välivuoden jälkeen. Farmiliigaan lähti mukaan useita toimijoita kertomaan toiminnastaan tuleville maatalous- ja metsäalan ammattilaisille. Tulevat alan ammattilaiset opiskelevat Saaren kartanolla maataloutta, maaseutuyrittäjyyttä sekä metsäalaa ja metsäenergian tuottamista.

Farmiliigassa opiskelijat pääsevät tutustumaan kisailun varjolla alan eri toimijoihin. Organisaatio- ja yritysedustajat taas pääsevät jututtamaan tulevia alan ammattilaisia, kun opiskelijoiden tiimit kiertävät tehtävärastilta toiselle.

”Farmiliiga on järjestöpäivä oppilaitoksissa, jossa kerrotaan MTK:sta, edunvalvonnasta ja maatalouspolitiikasta sekä nuorten toiminnasta opiskelijoille. Haluamme tavata opiskelijoita ja kuulla heidän ajatuksiaan ja tulevaisuuden suunnitelmiaan” sanoo Mirka Niemelä MTK Uusimaasta.

Farmiliiga toteutettiin Keudan Saaren kartanon tiluksilla. Mielenkiintoinen päivä alkoi maatalouspolitiikan luennolla, jonka jälkeen jakauduttiin tiimeihin. Opiskelijatiimit kiersivät toiminnallisia rasteja hauskassa hengessä. Tuottajain Maidon ja Valion rastipisteellä päästiin kokeilemaan perinteistä käsin lypsämistä ja arvuuttelemaan eri kokoisina maitotölkkeinä maidon päivittäistä tuotantomäärää. MTK:n rastilla luotiin riittävästi pehmustettu rakennelma, joka pelastaa putoavan kananmunan särkymiseltä. Lantmännen Agron osastolla tunnistettiin erilaisia tuotteita ja Fazerin osastolla jyviä ja jauhoja. Turun konekeskus isännöi rastia, jossa pääsi käytännössä kokeilemaan automaattiohjausta traktorilla. LähiTapiolan pisteellä tunnistettiin maatilan riskejä kuvista ja Elyn rastilla kuultiin mm. erilaisista tukimahdollisuuksista.

Tämänkin vuotinen Farmiliiga sisälsi monipuolista puuhailua ja kokeiluja. Myös uutta tietoa kartutettiin puolin ja toisin.

Kiitokset kaikille osallistujille ja järjestäjille. Jatketaan yhteistyötä!


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Työelämää varten

Jaa sivu