Esittelyssä keudalaisia: Yrittäjyyden opettaja Virpi

Keudan yrittäjyyden opettaja Virpi Koivisto nauttii suuresti ohjaustyöstä. Hän inspiroituu tulevien ja tuoreiden yrittäjien kohtaamisesta.

Yrittäjyyden opettaja Virpi Koivisto on työskennellyt Keudassa vuodesta 2013 lähtien. Ennen opettajuutta Virpi ehti työskennellä myynnin ja markkinoinnin sekä atk-projektien parissa suur- ja pk-yrityksissä. Opetusalalle hän päätyi sattumalta parikymmentä vuotta sitten. Hän työskenteli tuolloin yrittäjänä.

”Tuolloin eräs koulutussuunnittelijana työskentelevä tuttuni pyysi minua kouluttamaan yrittäjyyttä. Kummastuin alkuun pyyntöä, koska koulutustaustani oli kulttuurituottaja”, Virpi kertoo.

Pohdittuaan ehdotusta Virpi päätti kuitenkin vastata myöntävästi – ja sillä tiellä hän on edelleen.

”Aihe tempaisi lopulta niin mukaansa, että päädyin opiskelemaan yrittäjyyttä Jyväskylän yliopistossa yrittäjyyden AUCTOR-maisteriohjelmassa ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi 2009. Kun näin Keudan työpaikkailmoituksen, jossa haettiin yrittäjyyden opettajaa, niin se oli sitten johdonmukainen jatkumo tälle kaikelle.”

Virpi kuvailee opettajan työn olevan ennen kaikkea monipuolista. Hän toteaa, että ohjaus on keskeinen ja mieluisa osuus hänen työtään.

”Opiskelijan prosessia ja matkaa on mukava seurata. Opiskelijoiden lisäksi antoisaa yhteistyötä tulee tietty tehtyä muun muassa työelämäarvioijien, mentoreiden ja ulkopuolisten kouluttajien sekä vierailijoiden kanssa.”

Ennen kaikkea Virpistä on kiinnostavaa ja innoittavaa tavata yrittäjyyden opiskelijoita, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista tai haluavat kehittää jo jonkin aikaa toiminutta yritystään.

”Kysyin nyt syksyillä valmistuneilta opiskelijoilta, mikä erityisesti oppimiskokemuksena jäi yrittäjän ammattitutkintokoulutuksesta mieleen. Vastauksissa nousivat esille positiiviset tunnelmat siitä, että he ovat löytäneet omat vahvuutensa ja saaneet varmuutta. Lisäksi korona-aika on antanut myös sellaista osaamista, mitä muuten ei olisi tullut ainakaan tässä hetkessä: ”Teams-maailmaan sukeltaminen avasi ihan uuden maailman”. Tällaiset palautteet ovat opettajalle sitä palkitsevaa juttua, josta on hyvä kehittää omaa työtään.”

Virpi kuvailee Keudaa työnantajaksi, joka seuraa aikaansa ja toimintaympäristön muutoksia. Henkilökuntaa koulutetaan ja yhteistyökuvioita rakennetaan henkilökunnan kesken ja niitä kehitetään hyvällä draivilla. Hän toteaa, että ilmapiiriin kuuluu myös auttavaisuus.

”Täällä ei pääse kyllästymään, päinvastoin, mielenkiintoista tekemistä riittää! Työssäni on ollut yrittäjämäinen tunnelma kaikkinensa!”


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Keuda

Keudalainen

Jaa sivu