Työelämätorstai: Niemi Palvelut Oy ja Keuda allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Niemi Palvelut Oy:n kumppanuussopimus allekirjoitettiin perjantaina 12.11.2021 Keravan Sarviniitynkadun toimipisteellä.

Kumppanuussopimuksen allekirjoittajat, Niemi Palvelut Oy:n henkilöstöjohtaja Laura Havana ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu, kokevat sopimuksen sinetöivän monivuotisen toimivan yhteistyön. Sopimus tuo heidän mukaansa kummallekin osapuolelle lisäarvoa ja parantaa molempien kilpailukykyä.

Kumppanuudella osaavaa työvoimaa

Kumppanuusyhteistyön tarkoituksena on tukea osaavan työvoiman saantia Niemi Palvelut Oy:lle. Tärkeä osa kumppanuutta on Keudan opiskelijoiden työelämässä oppimisen edistäminen oppi- ja koulutussopimuksen muodossa. Yhteistyöllä halutaan myös lisätä Niemi Palvelut Oy:n tunnettuutta työnantajana Keudan olemassa oleville ja potentiaalisille opiskelijoille. Kumppanuus pitää sisällään erilaisia koulutuksia ja muita osaamisen kehittämisen toimenpiteitä sekä oppimisympäristöjen yhteiskehittämistä.

Niemi palvelut Oy:n turvallisuus- ja laatupäällikkö Tomi Salanojan mukaan yhteistyö Keudan kanssa on tähän asti keskittynyt lähinnä logistiikka-alan perustutkintoon ja kuljettajan tutkintoihin oppisopimuskoulutuksen kautta. Hänen mukaansa kumppanuussopimus avaa paljon uusia mahdollisuuksia sellaisille koulutuksille, joista Niemi Palvelut Oy on kiinnostunut.

”Kumppanuussopimuksen myötä tulemme pitämään Keudan kanssa kaksi kertaa vuodessa yhteistyöpalavereita, joissa käymme läpi Keudan tarjontaa sekä minkälaisia muita mahdollisia koulutuksia voisimme hyödyntää yrityksessämme”, kertoo Salonoja.

 

Kuvassa vasemmassa etualalla Keudan rehtori Anna Mari Leinonen, myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen, asiakkuuspäällikkö Vesa Riekki, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu, opettaja Johan Eeken, Niemi Palvelut Oy:n työpaikkaohjaaja Arto Särösalo, henkilöstöjohtaja Laura Havana sekä turvallisuus- ja laatupäällikkö Tomi Salanoja.

 

Aktiivista yhteistyötä jo vuosien ajan

Niemi Palvelut Oy:n työpaikkaohjaaja Arto Särösalo sekä Keudan logistiikka-alan opettaja Johan Eeken ovat tehneet aktiivista yhteistyötä yli 3 vuoden ajan.

”Olemme yhdessä Arton kanssa rakentaneet yhteistyötä sellaiseksi kuin se on nyt. Niemi rekrytoi uutta henkilökuntaa ja siinä rekrytointiprosessin aikana tunnustellaan hakijalta, hänen kokemuksensa tai tarpeet ovat eli onko hänellä ajokokemusta tai vaadittuja ajokortteja. Tämän jälkeen kutsun heidät luokseni ja haastattelemme lisää sen jälkeen, rakennamme heidän oppimispolkunsa”, kertoo Eeken.

”Opiskelijat ovat myös tehneet osatutkintoja ja päivittäneet osaamistaan niiltä osin, mitä taitoja tarvitaan. Tai sitten he ovat suorittaneet koko tutkinnon. Jokaiselle opiskelijalle luodaan opiskelupolku omien tarpeiden mukaan. Kaikki tämä toimii sen takia, että Arto on kiinnostunut ja perehtynyt ammattitaitovaatimuksiin sekä tutkinnon rakenteisiin. Myös turvallisuus- ja laatupäällikkö Tomi Salonoja toimii samalla tavalla yhteistyössä ”, Eeken jatkaa.

Arto Särösalolla on pitkä kokemus työpaikkaohjauksesta sekä ajoneuvoalalta.

”Keudan kanssa tekemäni yhteistyö on ollut miellyttävää ja olen oppinut paljon sekä opiskelijoilta että Keudalta”, kertoo Särösalo.

Keuda palkitsi Tomi Salanojan Keudan Parempi aamu -tapahtumassa 27.10.2021 hyvästä yhteistyöstä sekä siitä, että hän osaa perehtyä hyvin tutkintoon sekä sen toteuttamiseen työpaikalla. Yhteistyö Keudan opettajan kanssa on ollut joustavaa ja ratkaisukeskeistä.

”On kiva, kun yhteistyökumppaneita muistetaan ja palkitaan. Sellainen tiivistää yhteistyötä ja siitä tulee hyvä fiilis”, toteaa Salonoja.

 Katso palkitsemisvideo tästä

Sopimuksen kirjoittamisen jälkeen syötiin lounas Keudan Keravan opetusravintola Operassa, jossa puhetta ja naurua riitti. Näissä tunnelmissa on antoisaa jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä.


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

Työelämää varten

Jaa sivu