Esittelyssä keudalaisia: Kv-suunnittelija Suvi

Kansainvälisen toiminnan suunnittelija Suvi Kylmälä iloitsee siitä, että hän pystyy työssään mahdollistamaan opiskelijoille tilaisuuksia, jotka tarjoavat uutta ja voivat jopa muuttaa elämän suunnan.  

 Suvi Kylmälä on tuttu kasvo Keudan kansainvälisestä toiminnasta. Hänen työnkuvaansa kuuluu suunnitella ja järjestää kansainvälistymismahdollisuuksia sekä opiskelijoille että henkilökunnalle.  

”Suunnittelen opiskelijoillemme ulkomaanjaksoja osana heidän opintojaan ja erilaisia kotikansainvälisyyden toimintoja, kuten virtuaalisia yhteistunteja kansainvälisen kumppanikoulujen kanssa”, Suvi kertoo. 
 
Tämän lisäksi Keuda myös vastavuoroisesti vastaanottaa Keski-Uudellemaalle kansainvälisiä opiskelijoita työharjoittelujaksoille paikallisiin yrityksiin. Lisäksi opiskelijoita ja henkilökuntaa saapuu vierailuille Keudan eri toimipisteisiin.  
 
”Vastuullani on koordinoida erityisesti lähtevien ja saapuvien opiskelijoiden jaksojen järjestelyjä. Tuen ja ohjaan heitä, etänä ja täällä kohteessa. Toimin linkkinä Keudan henkilökunnan ja opiskelijoiden ja kansainvälisten kumppaniorganisaatioiden välillä.” 

Suvi kokee työssään merkittävänä sen, että hän voi tarjota opiskelijoille mahdollisuuksia, jotka voivat muuttaa heidän koko elämänsä suunnan. Erasmus-apurahan ansiosta opiskelija saa tilaisuuden elää hetken aikaa elämästään toisessa kulttuurissa, riippumatta omasta tai perheen varallisuudesta. 
 
”Kokemus asumisesta ja työskentelemisestä kansainvälisessä ympäristössä avaa silmiä ja kehittää geneerisiä taitoja: kasvattaa itsetuntoa, paineensietokykyä, ongelmanratkaisutaitoja, sosiaalisia taitoja, oma-aloitteisuutta, suvaitsevaisuutta… Jokaisen matka ja kokemus on erilainen ja jokainen löytää matkalta omat havaintonsa.” 

Kv-toiminta on ottanut merkittäviä digiharppauksia korona-aikana 

Suvi aloitti Keudassa kansainvälisten asioiden assistenttina marraskuussa 2014. Esikoistaan odottanut Suvi ehti työskennellä Keudassa muutaman viikon ajan ennen äitiyslomaa. Hän pääsi sukeltamaan Keudan kv-toimintaan toden teolla toisen lapsensa syntymän ja äitiysloman jälkeen vuonna 2017. 
 
”Neljä huippua vuotta siis täynnä täysipäiväisenä keudalaisena, nykyisin kv-suunnittelijana. Viihdyn täällä todella hyvin. ” 
 
Korona-aika on muuttanut ja tuonut uusia elementtejä Suvin työnkuvaan. Kun ensimmäisenä koronakeväänä opiskelijat oli saatu turvallisesti kotiin, alkoi digitaalisen kv-toiminnan suunnittelu- ja kehitystyö.  
 
”Tällä hetkellä yli 350 opiskelijaa on osallistunut erilaisiin virtuaalisiin projekteihin tai yhteistunneille kansainvälisen luokan opiskelijoiden kanssa. Koronan aikana oli mahdollisuus kokeilla kv-toimintaa digitaalisesti suuressa mittakaavassa. Rakentaa jotain uutta ja kestävää sekä vakiinnuttaa käytänteitä tulevaisuuteen.” 

Tällä hetkellä Keuda vastaanottaa ja lähettää täysi-ikäisiä opiskelijoita ja henkilökuntaa tapauskohtaisesti, viranomaisohjeita noudattaen. Vahva suositus on, että matkaajilla on tarvittavat rokotteet. Kohteen käytänteet selvitetään huolella etukäteen. Lisäksi juuri alkavan Erasmus-rahoituksen myötä Keuda voi lähettää opiskelijoita ja henkilökuntaa myös Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin. 
 
”Nyt on haku auki loppukevään 2022 vaihtoihin ja kiinnostusta tuntuu iloksemme olevan niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan osalta! Erityistä kiinnostusta näyttää olevan kansainvälisellä henkilökunnalla vierailusta Keudaan ja vastavuoroisiin vierailuihin. Suomalainen koulujärjestelmä kiinnostaa ja olemme haluttu kumppani.” 

Artikkelin ylälaidassa olevassa kuvassa on keudalaisia sekä kansainvälisiä vieraita, jotka tapasivat VrinVet-hankkeen merkeissä syksyllä 2021. Hankkeessa kehitetään pedagogisia sisältöjä VR-maailmaan viiden maan työryhmässä. Suomen lisäksi mukana ovat Hollanti, Tanska, Espanja ja Italia.
 
Kiinnostaako sinua kansainvälinen jakso? Tutustu hakuohjeisiin sekä opiskelijoiden kokemuksiin osoitteessa keudanmatkassa.com

Suvi Kylmälä kiinnostui kansainvälisestä toiminnasta lukioikäisenä, kun heidän perheessään asui saksalainen vaihto-oppilas vuoden ajan. Suvi on asunut kaksi pidempää jaksoa Saksassa sekä lyhyemmät jaksot Englannissa ja Venäjän Petroskoissa. 

Keudalainen

Jaa sivu