Työelämätorstai: Tekstiilihuoltajien koulutus toi lisää osaamista Sakupe Oy:lle

Työelämää varten

Työelämätorstai: Tekstiilihuoltajien koulutus toi lisää osaamista Sakupe Oy:lle

Kuvassa vasemmalta ylärivi: Pasi, toimitusjohtaja Antti Tervo, Ida, Karoliina, Timo, Mira, henkilöstöpäällikkö Maria Alaranta ja istumassa Merily sekä Janne.

Keudassa on mahdollista opiskella tekstiili- ja muotialan erilaisia koulutuksia, joista hyvä esimerkki on Sakupe Oy:n kanssa toteutettava oppisopimuskoulutus. Koulutus perustuu työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen henkilökohtaisten opintopolkujen mukaan. Osaamista toteutettiin myös verkko- ja lähiopetuksena.

Puolentoista vuoden tekstiili- ja muotialan koulutus on pian päättymässä ja Sakupe Oy:lta on valmistumassa 10 tekstiilihuoltajaa Siilinjärven tai Joensuun toimipaikoista. Lämpimät onnittelut valmistuville!

Siilijärven tiloissa viimeisen lähipäivän yhteydessä 26.10.2021, opettaja Sari Mallat kävi paikalla olleiden opiskelijoiden, toimitusjohtaja Antti Tervon sekä henkilöstöpäällikkö Maria Alarannan kanssa keskustelua, miten koulutus oli onnistunut. Palautteiden perusteella kehitämme koulutusta edelleen seuraaviin toteutuksiin.

Kaiken kaikkiaan opiskelijat olivat erittäin tyytyväisiä ja kokivat verkossa toteutetun koulutuksenkin onnistuneeksi. Etuna oli se, että olimme ehtineet tutustua toisiimme jo etukäteen ennen kuin koulutus muuttui verkko-opetukseksi. Pidimme verkossa aina kameroita auki ja molemminpuolinen, avoin keskustelu toteutui sujuvasti.

Toimitusjohtaja Antti Tervon ja henkilöstöpäällikkö Maria Alarannan mielestä koulutus oli onnistunut hyvin. He toivat esille, miten koulutus toi lisää laaja-alaista ammatillista osaamista, näkemystä kollegan työstä, ymmärrystä koko prosessista ja mahdollisuudesta työnkiertoon. He arvelivat, että tulevaisuudessakin on tarvetta vastaavalle koulutukselle.


Sakupe Oy tuottaa turvallista ja toimivaa tekstiilihuoltopalvelua yhteisö- ja yritysasiakkailleen. Sakupe toimii kolmen tuotantolaitoksen voimin Siilinjärvellä, Jyväskylässä ja Joensuussa. Sakupe kuuluu valtakunnalliseen Puhdaspalvelu Fi Oy -pesulaketjuun.


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

laatupalkinnon oikeuttava logo

Työelämää varten

Jaa sivu