Esittelyssä keudalaisia: Valokuvataiteen opettaja Aleksi

Humanistiset ja taidealat

Keuda

Keudalainen

Esittelyssä keudalaisia: Valokuvataiteen opettaja Aleksi

Aleksi Kallioja on tuore keudalainen opettaja, mutta jo aiemmin tuttu Keudasta. Hän on valmistunut vuonna 2017 Pekka Halosen akatemiasta kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi osaamisalanaan valokuvaus. Tällä hetkellä Aleksi suorittaa maisteriopintoja Kuvataidetaideakatemian tila-aikataiteiden opetusalueella.

”Jos aikataulun mukaan mennään, niin syksyllä on tarkoitus valmistua. Nyt tulevana keväänä minulla on oma maisterinäyttely. Teen sitä tässä samalla”, Aleksi kertoo.

Nyt hän on työskennellyt sivutoimisena opettajana Keudan Pekka Halosen akatemiassa syksystä alkaen. Hänen työhönsä kuuluu opiskelijan oman taiteellisen prosessin ohjaaminen ja tukeminen. Syksyn aikana ryhmä valokuvataiteen opiskelijoita on tutustunut paikkasidonnaiseen taiteen maailmaan.

”Tämä meidän Redi-projekti liittyy vahvasti paikkasidonnaiseen taiteeseen. Olemme pohtineet, että mitä paikkasidonnainen taide on sekä miten paikka ja teokset keskustelevat keskenään.”

Tähän on liittynyt erilaisia harjoituksia. Lisäksi opiskelijoiden kanssa on käyty läpi luovan valokuvaamisen prosessia. Itse ohjaustyön lisäksi Aleksi työnkuvaan sisältyy paljon muutakin. Kurssin taustatyöskentelyn myötä tulee paljon suunnittelua ja yhteydenpitoa. Myös erilaiset tehtävät kuvankäsittelystä ripustukseen ovat osa työnkuvaa.

”Lyhyessä ajassa on tullut tehtyä tosi paljon.”

Opettajan työssä Aleksi on kokenut merkityksellisenä, kuinka opiskelijoille voi tarjota tilan, jossa he voivat oivaltaa uusia asioita omasta tekemisestään ja löytyy uusia tapoja ilmaista itseään.

”Olen nytkin huomannut, kuinka opiskelijoilla on laajentunut käsitys siitä, mitä valokuva voi olla ja miten sitä voidaan käyttää mediana. Ne ovat niitä palkitsevia hetkiä, kun voi tarjota toisenlaisen perspektiivisen ja opiskelijan taiteellinen työskentely kehittyy.”


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

laatupalkinnon oikeuttava logo

Humanistiset ja taidealat

Keuda

Keudalainen

Jaa sivu