Työelämätiistai: Tuusulan Yrittäjien ja opiskelijoiden yhteistyöstä arvokasta tietoa ja uutta osaamista

Työelämää varten

Työelämätiistai: Tuusulan Yrittäjien ja opiskelijoiden yhteistyöstä arvokasta tietoa ja uutta osaamista

Yläpuolella olevassa kuvassa  näkyy Tuusulan Yrittäjien työryhmä Hannu Sahanen, Rita Sohlman ja puheenjohtaja Raija Asikainen sekä opiskelijat Marenka Änkilä ja Aada Jurkka.

 

Työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyö on monipuolista. Tuusulan Yrittäjät ry:n asiakastyytyväisyyskyselyn toteutus tarjosi Keudan opiskelijoille oivallisen mahdollisuuden käytännön läheiseen oppimiseen aidossa työtehtävässä.

Tuusulan Yrittäjät ry esitti Keudalle toiveen asiakastyytyväisyyskyselyn toteuttamisesta keväällä. Sen jälkeen nimettiin ohjaavaksi opettajaksi Michael Schafranek ja työtä toteuttamaan opiskelijat Marenka Änkilä ja Aada Jurkka.

Uutta osaamista käytännön työssä

Änkilä ja Jurkka esittelivät tulokset Tuusulan Yrittäjien hallitukselle Keuda-talolla Keravalla 9.12. pidetyssä tilaisuudessa.

Marenka Änkilän mukaan projekti oli kokonaisuudessaan onnistunut ja mielenkiintoinen. Projektin hän koki vahvistaneen muun muassa omia vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja.

”Kiitos yhteistyöstä. On ollut arvokasta, että olemme saaneet tehdä projektin. Käytännön työskentely on aina erilaista, kuin se, mitä kirjasta voi lukea”, Änkilä kertoo.

Aada Jurkan mukaan projekti vahvisti työskentelyvarmuutta ja aktiivisuutta ja auttoi sisäistämään opittua paremmin. Lisäksi opintojen merkityksellisyys vahvistui Yrittäjien kanssa tehdyn yhteistyön myötä.

”Opin projektissa myös Excelin käyttöä, josta on tulevaisuudessa hyötyä”, Jurkka toteaa.

Jäsenkyselystä arvokasta tietoa toiminnan suunnitteluun

Projekti käynnistyi elokuussa aloitustapaamisella, jossa sovittiin yhdessä muun muassa tavoitteista ja aikatauluista. Tuusulan Yrittäjien työryhmään kuuluivat Tuusulan Yrittäjien puheenjohtaja, Raija Asikainen (Vepe Oy), Rita Sohlman (RitaS kauneushoitola) ja Hannu Sahanen.

Tuusulan Yrittäjien hallitus on tyytyväinen projektin etenemiseen ja lopputulokseen. Kyselyn tarkoituksena oli kuulla ajatuksia ja toiveita paikallisyhdistyksen jäsenyydestä ja toiminnasta.

”Projekti käynnistyi hyvin projektin alussa pidetyllä starttipalaverilla. Projektin aikainen viestinvaihto oli sujuvaa ohjaavan opettajan ja opiskelijoiden kanssa”, Rita Sohlman toteaa.

Raija Asikainen summaa lopputulosta.

”Informaatio on sitä, mitä lähdimme hakemaan. Saimme arvokasta tietoa kyselystä ja opiskelijat tekivät hyvän yhteenvedon”, Asikainen kertoo.

Tuusulan Yrittäjien puheenjohtajana 1.1.2022 aloittavan Sari Husan ( Kauneus- ja Hyvinvointi Sari Orvokki) katse on kohti tulevaa.

”Tulosten pohjalta on hyvä jatkaa toiminnan suunnittelua”, Husa toteaa.

Palkkioksi Tuusulan Yrittäjät ry lahjoitti opiskelijoille kunniakirjat ja stipendit.

Tilaisuudessa Schafranekin sijaisena toimi opettaja Tuija Kotila. Tuusulan Yrittäjien yhteyshenkilönä koko prosessin ajan toimi yhteyspäällikkö Anne Öhman.

Onnittelut onnistuneesta projektista!

 

 

Kuva: A. Öhman


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 720 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

laatupalkinnon oikeuttava logo

Työelämää varten

Jaa sivu