Paljon on mahtunut vuoteen! – Katso Keudan uutiskatsaus vuodelta 2021

Digitaalinen

Keuda

Keudalainen

Murros

Opiskelijan ääni

Tapahtumat

Työelämää varten

Vastuullinen ja kestävä

Paljon on mahtunut vuoteen! – Katso Keudan uutiskatsaus vuodelta 2021

Vuosi 2022 on pian täällä! Ennen vuodenvaihdetta on mukava tehdä pieni katsaus ja muistella, mitä kaikkea on mahtunut vuoteen 2021.

Vuoden 2021 aikana opiskelijat ovat edistäneet hienosti opintojaan ja monet opiskelijat ovat valmistuneet eri ammatteihin, joista olemme saaneet uutisoida kuukausittain. Lisäksi inspiroivat opiskelutarinat ja Kohti unelma-ammattia -podcast ovat olleet osa vuoden 2021 uutisvirtaa. Niitä on voinut bongata somesta #OpiskelijanÄäni-aihetunnisteella.

Vuoden aikana koko henkilöstö on vienyt Keudaa upeasti eteenpäin. Keuda pitää sisällään lukuisia henkilöstötarinoita, joista osaa on voinut lukea #keudalainen-aihetunnisteella sekä ”Esittelyssä keudalaisia” -palstan muodossa.

Yhteistyö työelämän kanssa on myös vahvistunut vuoden 2021 aikana. Lue Keudan uutiskatsaus työelämäyhteistyöstä vuodelta 2021 täältä! 

Vallitseva korona-aika on vaikuttanut meihin kaikkiin. Myös Keudassa se on haastanut, mutta myös saanut etsimään ja kokeilemaan uudenlaisia toimintatapoja. Digitaalisuus, joka tukee ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista ja toimintaa, on vahvistanut asemaansa ja mahdollistanut paljon. Digitaalisuus on merkittävä osa Keudan strategiaa, kuten myös vastuullinen ja kestävä toiminta. Nämä teemat ovat näkyneet Keudan vuoden 2021 uutisvirrassa.

Vuoteen on mahtunut monia mieleenpainuneita uniikkeja hetkiä, kehitysaskeleita, oppimista sekä onnistumisia. Katso alapuolelta vuoden 2021 uutiskatsausta otsikoilla Uutispoimintoja Keudasta, Vastuullinen ja kestävä, Digitaalisesti vaikuttava, Tunnelmaa tapahtumista sekä Keudalaista kisameininkiä.

Uutiskatsauksen myötä kiitämme keudalaisia opiskelijoita ja henkilöstöä sekä lukuisia yhteistyötahojamme ja sidosryhmiämme vuodesta 2021 ja  toivotamme teille kaikille upeaa uutta vuotta 2022!

Nyt alkaakin juhlavuosi, kun vuonna 2022 Keudalle tulee täyteen pyöreät 60 vuotta.

Uutispoimintoja Keudasta

Vuoden 2021 alussa astui voimaan laajennettu oppivelvollisuus, joka vaikutti myös Keudan toimintaan.

Vuoden aikana jatkuvan haun merkitys kasvoi, mutta myös yhteishaussa hakijoiden määrä nousi selvästi.

Alkuvuodesta koirahotelli Haukkula avasi ovensa Saaren kartanolla. 

Myös oppimisympäristö Sun Median toiminta käynnistyi ja keväällä alkoivat Keuda Uutiset -lähetykset.

Keudan Gastrobiilin toiminta lähti hyvin liikkeelle vuoden 2021 alkaen. Vierailimme heinäkuussa Gastrobiilillä.

Kesällä 2021 Keuda lahjoitti opiskelijoiden valmistamat ulkoliikuntalaitteet Keravan avovankilalle.

Vuoden aikana Keudassa järjestettiin myös useita erilaisia yrittäjyysleirejä. Uutisoimme hius- ja kauneusalan yrittäjyysleiristä sekä liiketoiminnan yrittäjyysleiristä.

Monet projektit, kuten esimerkiksi KeudaPoint, KeudaShop sekä Paatelan myymälä-kahvila, edistyivät yhteistyössä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Lisäksi Keuda on ollut vahvasti mukana Jatkuvan oppimisen hankkeessa vuoden 2021 aikana.

Vuoden 2021 kruunasi Riikka-Maria Yli-Suomun aloitus Keudan kuntayhtymän uutena johtajana.

Artikkeli jatkuu kuvien alla.

Keudan Gastrobiili (ruokarekka) talvisessa maisemassa.
Keudan Gastrobiili matkasi useammassa kohteessa vuoden 2021 aikana.
Kolme henkilöä vilkuttaa kauneusalan oppimisympäristössä. He piileskelevät kauneudenhoitotuolien takana vaalessa tilassa. Taustalla olevissa hyllyissä on viikattu siististi vaalean vihreitä pyyhkeitä.
Hius- ja kauneusalan yrittäjyysleiriä toteuttivat Tiina Myrsky, Jenna Oravakangas ja Sari Männistö-Ojainmaa.
Riikka-Maria Yli-Suomu syksyisten puiden edessä hymyillen.
Riikka-Maria Yli-Suomu aloitti kuntayhtymän johtajana.

Vastuullinen ja kestävä

Vastuullisuus ja kestävyys näkyivät vahvasti vuoden 2021 toiminnassa Keudassa. Vastuullinen ja kestävä Keuda -sivustolle koottiin tietoa vastuullisesta toiminnasta ja kestävästä kehityksestä Keudasta. Toimintaa on nyt myös helppo seurata sivustolta löytyvästä KeudaVilkku-ThingLinkistä.

Keudassa otettiin myös käyttöön biojätevaa’at, joiden tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä.

Lisäksi Keudan eri toimipisteisiin rakennettiin omat yrttipuutarhat.

Upeaa oli myös se, että Keudan ravintoloille myönnettiin käyttöön Sydänmerkki lokakuussa 2021.

Vastuullinen ja kestävä vuosi 2021 huipentui EkoKompassi-sertifikaattiin, joka myönnettiin Keudalle ympäristövastuullisesta työstä.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

Vastuullinen ja kestävä Keuda puutarhakuva,
Kestävän kehityksen koordinaattori Jenna Kauppi ja vastaava puutarhuri Risto Kononen Keudan Saaren kartanon toimipisteen kasvihuoneessa.
Peltinen biojätevaaka, jonka yläpuolella on näyttö. Näytössä näkyy vihreän värinen hymynaama.
Keudassa otettiin käyttöön biojätevaa’at.

Digitaalisesti vaikuttava

Vuonna 2021 Keuda oli monella tapaa digitaalisesti vaikuttava. Vuoden alussa Keudalla myönnettiin rahoitus VR-ympäristössä toteutettavaan opetuksen kehittämiseen.

Keväällä järjestettiin tutuksi tullut #Murros2021-tapahtuma näyttävästi kahtena eri lähetyksenä: toinen lähetys oli suora lähetys lavalta ja toinen virtuaalimaailmasta.

Keuda oli myös tiiviisti mukana ViSu-hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää uudenlaisia oppimistapoja, jotka ovat riippumattomia ajasta ja paikasta.

Keudan opiskelijat menestyivät myös digiaiheisessa kilpailussa, jossa piti ideoita virtuaalimatkailuidea ja toteuttaa idean pohjalta video. Matkailu- ja media-alan opiskelijoista koostunut ryhmä sijoittui Nord Bridge -kilpailussa ensimmäiselle sijalle!

Keudassa tehtiin myös merkittävä digiharppaus uudistamalla keuda.fi-sivusto.fi saavutettavammaksi ja selkeämmäksi.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

Hanna Nyrönen ja Kari Honkonen seisovat green screenin edessä.
#Murros2021-tapahtuman juontajina toimivat Hanna Nyrönen ja Kari Honkonen.
Keuda on ollut aktiivisesti mukana ViSu-hankkeessa.

Tunnelmaa tapahtumista

Tapahtumavuosi 2021 lähti liikkeelle perinteisellä Keuda-päivällä. Tuttu tapahtuma sai kuitenkin aivan uudenlaisen virtuaalisen toteutuksen. Henkilöstö sai seurata päivän ohjelmaa ja palkitsemisia mukavasti kotisohvalta.

Vuoden alkuun juhlan tuntua toi myös Tuusulan Asuntomessujen järjestämä Asuntomessugaala, jossa jaettiin Tuusulan Asuntomessujen palkinnot. Vuoden talo -äänestyksen voitti opiskelijatyönä toteutettu Keuda-Talo. Keuda-Talo palkittiin myös ensimmäisellä sijalla parhaasta sisustuksesta ja toisella sijalla parhaasta pihasta. Lue raportti tapahtumasta!

Tapahtumavuotta elävöitti myös Keuda Saaren kartanolla järjestetty Jättikasvisten SM-kisat, jotka toteutettiin yhteistyössä Suomen Jättikasvisyhdistyksen ja Keudan kanssa.

Alkusyksystä Keudan Pekka Halosen akatemia osallistui Tuusulan Taiteiden Yöhön uudella tavalla. Tänä vuonna Pekka Halosen akatemia oli ensimmäistä kertaa yksi tapahtumapisteistä.

Lokakuun loppupuolella järjestettiin Parempi aamu -tapahtuma. Verkkotapahtuma tarjosi inspiroivia puheenvuoroja ja yhdessä tekemistä. Tärkeä osa tapahtumaa oli myös palkitut työpaikkaohjaajat, opiskelijat ja opettajat.

Artikkeli jatkuu kuvien alla. 

Keuda-Talo palkittiin useammassa sarjassa Asuntomessugaalassa.
Parempi aamu -tapahtumassa kuultiin inspiroivia puheenvuoroja ja palkittiin väkeä.

Keudalaista kisameininkiä

Vuoteen 2021 mahtui myös erilaisia kisoja. Esimerkiksi vuoden 2021 Taitaja-kisoissa nähtiin hienoa kisahenkeä ja itsensä ylittämistä! Taitaja-semifinaalit käytiin oppilaitoksissa ja Keudasta pääsikin 10 opiskelijaa Taitaja-finaaleihin. Finalisteilta nähtiin upeita suorituksia ja kolme Keudan opiskelijaa pääsivät mitalisijoillekin.

SAKUstars-kisoissa palkittiin keudalaisia niin ennakkosarjoissa kuin livesarjoissa. Tapahtuman päätteeksi vaihdettiin kisakapula, sillä Keuda järjestää vuoden 2022 SAKUstars-kilpailut! Kisajärjestelyt ovatkin edenneet vauhdikkaasti vuoden 2021 aikana.

Loppuvuodesta kilpailtiin myös kansainvälisissä merkeissä. Keudasta valmistunut ja Suomen MasterChef-kilpailusta tunnetuksi tullut huippukokki Dani Hänninen suuntasi opettaja Elina Karvisen ja Keudasta valmistuneen Janyarat Sinlapakaenin kanssa kokkikilpailuun Ranskaan. Hänninen sijoittui kilpailussa upeasti toiseksi.

Keudalaiset pääsivät mitalisijoille kolmessa eri lajissa Taitaja-finaaleissa.
Ryhmä ihmisiä seisoo kahden maskotin ympärillä. Katosta roikkuu eri värisiä sateenvarjoja.
Keudan väkeä kävi seuraamassa SAKUstars2021-kisoja Iisalmessa.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli10 000 opiskelijaa. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

laatupalkinnon oikeuttava logo

Digitaalinen

Keuda

Keudalainen

Murros

Opiskelijan ääni

Tapahtumat

Työelämää varten

Vastuullinen ja kestävä

Jaa sivu