Työelämätorstai: Parempi aamu -tapahtuma toimi uniikkina oppimisympäristönä

Parempi aamu -tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana 27.10.2021. Mukana toteutuksessa ja suunnittelussa oli iso joukko opiskelijoita, opettajia ja muuta henkilökuntaa.

Tapahtuman suunnittelu alkoi vuoden alussa 2021 ja suunnittelutiimiin kuului Keudan henkilökunnasta Kirsi Talikainen, Kiira Lempinen, Hanna Nyrönen, Jussi Kaatrasalo, Rita Simola, Päivi Ranto ja Elina Rantala.

Tapahtuman tavoitteena oli tarjota mahdollisuus päästä kuulemaan uniikkia yritystarinaa, poimimaan ideoita ja vinkkejä esityksestä omaan elämään sekä nauttimaan opiskelijan upeasta lauluesityksestä.

Tapahtuma oli alun perin tarkoitus toteuttaa live-tapahtumana, mutta koronan vuoksi tapahtuma toteutettiin verkkotapahtumana. Loimme kuitenkin opiskelijoille mahdollisuuden päästä mukaan osallistumaan sekä osaksi suunnitteluprosessia ja saamaan oppimiskokemuksia. Opiskelijoita oli mukana muassa floristiikan, liiketoiminnan, logistiikan, sisustuksen, rakennus- ja media-alalta.

Keudan media-alan oppimisympäristö, Sun Media toimi tuotantoyhtiönä ja toteutti palkintovideoiden toteutuksen sekä tapahtuman live-lähetyksen. Palkittavien kuvaukset nauhoitettiin erikseen ja tuotantotiimi meni yritysten luokse kuvaamaan videot. Tapahtuma lähetettiin YouTube -lähetyksenä Keravan Keskikadun Kerava-salista.

Tapahtuman lavalle rakennettiin lavasteet, jotka olivat rakennusalan opiskelijoiden toteuttamia. Lavasteet päivitettiin uudestaan sisustaja opiskelija Miran ja opettaja Sannan toimesta. Lavasteiden kasauksesta vastasivat Mira ja Sanna. Lisäksi avustamassa oli myös liiketoiminnan opiskelijoita.

Palkittavien hienot kukat sekä lavalla olevat kukat tekivät Keudan Saaren kartanon floristiikan opiskelijat.  Palkinnoiksi annetut taulut olivat Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden luomia taideteoksia. Logistiikan opiskelijat Keravan Sarviniitynkadulta hoitivat lavasteiden kuljetuksen ja kukkien kuljetukset lavasteisiin hoitivat Mäntsälän Lukkarinpolun opiskelijat.

Liiketoiminnan opiskelijat pääsivät mukaan oppimaan projektissa työskentelyä ja pitivät projektin edetessä oppimispäiväkirjaa. He tekivät myös projektisuunnitelman tapahtumille sekä suunnittelivat palautekyselyn verkkotapahtumaa seuranneille.
Tuotantotiimille tarjosi ja valmisti maittavan aamupalan ravintola Breikki.

Tapahtuman pääesiintyjänä oli Moneks-Siivous Oy:n toimitusjohtaja Kai Fagerlund. Hän kertoi kuulijoille oman mielenkiintoisen henkilö- ja uratarinansa. Tapahtumassa palkittiin myös ansioituneita työpaikkaohjaajia, opiskelijoita sekä opettajia. Musiikkiesityksen tarjosivat Patrik Helenius ja Altti Uhlenius.

Tapahtuma toi opiskelijoille uudenlaisen oppimisympäristön sekä mahdollisti opintojen etenemisen. Yhteistyöllä saimme luotua ihan uudenlaisen tapahtuman, josta jokainen osapuoli sai oppia uutta.

Lue lisää tapahtuman kulusta

Katso alla oleva video, mitä tapahtui Parempi aamu -tapahtuman takana. Videon on tehnyt Keudan media-alan opiskelija ja viestinnän harjoittelija Otso Luoto.

Linkki videoon


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen koulutuksen järjestäjänä. Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun Keuda täyttää 60 vuotta.

Työelämää varten

Jaa sivu