Taitaja2022-semit järjestetään hajautetusti kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa

Keuda

Kilpailutoiminta

Opiskelu

Taitaja2022-semit järjestetään hajautetusti kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa

Heikentyneestä koronatilanteesta johtuen Taitaja2022-semifinaalit toteutetaan hajautettuna kilpailijoiden omiin oppilaitoksiin kaikissa lajeissa. Toteutus on viikoilla 5–7 lajin tilanteen mukaan. Lue koko tiedote täältä!

Keudan kisatoimintavastaava ja opettaja Janne Jousiaho rohkaisee sekä semifinaalijärjestäjiä että kisailijoita. Suurella osalla järjestäjistä on kokemusta semifinaalimallista viime vuodesta. Hän jatkaa, että riittää, kun kaikki tekevät parhaansa.

”Toivon työrauhaa semifinaalien järjestäjille. Ei oteta tästä liikaa stressiä ja paineita. Kaikkia kyllä autetaan”, Janne toteaa.

Muutokset lajikohtaisiin semifinaalien aikatauluihin ilmoitetaan osallistujille lajien toimesta sekä päivitetään www.taitaja2022.fi lajisivuille mahdollisimman pian.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Kaksi kokkiopiskelijaa laittaa ruokaa opetuskeittiössä.
Ravintola- ja catering-alan opiskelijat Sakari ja Julia osallistuvat toista kertaa Taitaja-kisoihin.

 

Keudalaiset semifinalistit valmistautuvat kisoihin

Keudasta Taitaja-semifinaaleihin on ilmoittautunut yhteensä 53 opiskelijaa. Keudan opiskelijoita kilpailee seuraavissa lajeissa:

Ajoneuvotekniikka, automaalaus, CNC-koneistus, floristiikka, hiusmuotoilu, kauneudenhoito, kokki, kuljetuslogistiikka, matkailu, metsäkoneenkäyttö, talonrakentaminen, taloushallinto, turvallisuusala, vaatteenvalmistus ja yrittäjyys.

Kävimme tällä viikolla seuraamassa kokkikisaajien harjoituksia Keravan Sarviniitynkadulla. Opetuskeittiössä treenattiin ahkerasti ja hyvässä hengessä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Taitajissa kisanneet Julia ja Sakari innostuivat tänäkin vuonna lähtemään kilpailuun.

”Viime vuonna lähdimme hakemaan kokemusta ja hauskanpitoa. Tänäkin vuonna on tarkoitus pitää hauskaa, mutta tekeminen on kuitenkin kunnianhimoisempaa. Lähdetään siitä, että tänä vuonna pääsisimme finaaliin. Viime vuonna se oli ihan pienestä kiinni”, Julia toteaa.

Sakari täydentää vielä, että viime vuonna saatu kisakokemus on arvokasta.

”Viime vuoden kokemuksesta tietotaito ja ajoittaminen ovat vahvistuneet. Tämän vuoden tehtävä vaikuttaa vähän helpommalta kun viime vuonna, mutta siihen voi vaikuttaa sekin, että meillä on nyt kokemusta viime vuodesta”, Sakari kuvailee.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Kokkiopiskelija laittaa ruokaa opetuskeittiössä. Hän asettelee parhaillaan kelmua leikkuulaudan päälle.
Ravintola- ja catering-alan opiskelija Darlie toteaa, että ruoanlaitto on hänen intohimonsa. Siksi hänestä on hienoa lähteä myös kisaamaan.

Treenaamassa oli myös Darlie, joka osallistuu Taitaja-kisoihin ensimmäistä kertaa. Hänen kisaparinaan on Loviisa.

”Kun tämä on ensimmäinen kilpailuni, niin lähden ennen kaikkea hakemaan kokemusta. Yritän parhaani”, Darlie kuvailee.

Mukana treeneissä olivat valmentajina toimivat opettaja Kari Pulkkinen ja ammattiohjaaja Lasse Lindström sekä opettaja Arto Oinonen. 


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa.  Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen järjestäjänä. Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun Keuda täyttää 60 vuotta.

Keuda

Kilpailutoiminta

Opiskelu

Jaa sivu