Keuda ja Vaihtolavacom Oy lahjoittivat leikkimökin päiväkotiin

Keuda

Keudalainen

Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala)

Opiskelijan ääni

Työelämää varten

Vastuullinen ja kestävä

Yhteisöllinen

Keuda ja Vaihtolavacom Oy lahjoittivat leikkimökin päiväkotiin

Vaihtolavacom Oy ja Keuda lahjoittivat Mäntsälän kunnalle opiskelijatyönä valmistetun leikkimökin, joka on valmistettu rakennuksien ylijäämämateriaaleista kiertotaloutta hyödyntäen. Materiaaleina on käytetty puuta, kattohuopaa, saranoita ja nauloja.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Vaihtolavacom Oy, Jeremias Sammalvaara, Roni Nousiainen, Satu-Maria Jauhiainen, Mäntsälän varhaiskasvatuksen päällikkö Karoliina Purola, Keudan rehtori Anna Mari Leinonen, Hyökännummen päiväkodin johtaja Maarit Mäkinen, Keudan myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen ja Keudan rakennusalan opettaja Veli Alho.

Leikkimökki luovutettiin 23.6.2022

Hyökännummen päiväkotiin, jossa se pääsee monivuotiseen käyttöön.

”Mökkiä oli rakentamassa viisi (5) toisen vuoden rakennusalan opiskelijaa. Kaksi pintakäsittelyalan opiskelijaa maalasivat leikkimökin sisä- ja ulkopuolelta. Käytettävät maalit saatiin lahjoituksena Vaihtolavacomilta ja sisäpuolen maalauksessa hyödynnettiin työmailta ylijääneitä sisämaaleja”, kertoo Keudan rakennusalan opettaja Veli Alho.

”Leikkimökin rakentaminen käynnistyi Keuda Järvenpäässä, Wärtsilänkadun rakennushallissa loppuvuodesta joulukuun alussa ja leikkimökki valmistui juuri ennen hiihtolomia 17.2.2022”, Alho toteaa.

Kuvassa Vaihtolavacom Oy:n Satu-Maria Jauhiainen ja Keudan opettaja Veli Alho.

Idean syntytarinaa

Satu-Maria Jauhiainen Vaihtolavacom Oy:stä kertoi idean saaneen alkunsa, kun yrityksessä käynnistyi keskustelu, miten rakennustyömailta tuleva ylijäämämateriaali saataisiin paremmin jatkokäyttöön. Tänä päivänä rakennustyömailla kiinnitetään laajemmin huomiota jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja kiertotalouden edistämiseen.

”Leikkimökki -projekti käynnistyi, kun otin yhteyttä Keudan rakennuspuolelle, jossa opettajat lähtivät innokkaasti mukaan suunnittelemaan projektia, jota opiskelijat pääsivät toteuttamaan. Upeaa, että kierrätysmateriaalit pääsivät hyötykäyttöön”, kertoo Satu-Maria Jauhiainen.

”Uu-la-laa, lentävä mökki”

kuului lastensuusta, leikkimökin siirtyessä paikalleen.

Hyökännummen päiväkodin johtaja Maarit Mäkinen kertoo päiväkodin iso pihan mahdollistavan erilaisia arjen leikkejä, joiden mukaisesti aikuiset kannustavat ja ohjaavat lapsia oppimaan. ”Leikkimökki pihaltamme puuttui ja olimmekin erittäin iloisia lahjoituksesta.”

”Hyökännummen päiväkoti on auki koko kesän, joten leikkimökki pääsikin heti aktiivisesti käyttöön”, Hyökännummen päiväkodin johtaja leikkimökin taustalta Mäkinen naurahtaa.

Katso miltä leikkimökki näyttää sisältä.


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa.  Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen järjestäjänä. Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun Keuda täyttää 60 vuotta.

Keuda 60 vuotta logo

Keuda

Keudalainen

Maa- ja metsätalousalat (myös puutarha-ala)

Opiskelijan ääni

Työelämää varten

Vastuullinen ja kestävä

Yhteisöllinen

Jaa sivu