Palkka-akatemian siivittämänä palkanlaskennan asiantuntijaksi

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Keuda

Opiskelijan ääni

Opiskelu

Palkka-akatemian siivittämänä palkanlaskennan asiantuntijaksi

Julkaistu: 6.11.2023

Palveluasiantuntijana, palkanlaskennassa hyvinvointialueella toimiva Anne Juntunen suoritti tänä syksynä liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalalla. Työskenneltyään aiemmin vuosia ravitsemus- ja puhtaanapidon alan esihenkilötehtävissä, Annea alkoi erityisesti kiinnostaa palkka- ja henkilöstöhallinnon tehtävät. Liiketoiminnan opinnot kiinnostivat myös yleisesti, mutta opintojen yhdistäminen silloisiin työtehtäviin tuntui haastavalta.

Miettiessään tulevaisuutta ja muita mahdollisuuksia, Anne huomasi palkkahallinnossa olevan runsaasti avoimia työpaikkoja ja hän uskaltautui kokeilemaan. Hän työllistyikin saman tien palkanlaskijaksi, vaikka suoranaista kokemusta tai koulutusta alalle ei tuolloin vielä ollut.

Työnantaja kannusti kouluttautumaan ja vinkkasi Keudan palkka-akatemiaa suoritettavaksi työn ohessa. Palkka-akatemiassa osallistujan tavoitteena on suorittaa palkanlaskennan tutkinnon osa (60 osp) liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin osaamista hankitaan käytännön työtehtävistä työpaikalla sekä koulutuspäivien aikana.

Koulutuksen alkaessa Anne innostui lopulta suorittamaan koko liiketoiminnan ammattitutkinnon. Aiemmin hankittu osaaminen voitiin tällöin tunnistaa, joten teoriaopintoja ei tarvinnut juurikaan lisätä kalenteriin. Henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelmaa (HOKS) voidaan siis päivittää myös opintojen aikana – sitä mukaa kuin tavoitteet muuttuvat.

Koulutus antoi Annelle paitsi uutta osaamista, myös varmuutta työtehtäviensä hoitamiseen. Koulutuspäivien sisällöt vastasivat hyvin käytännön työtehtävissä tulleisiin kysymyksiin ja erityisesti työehtosopimuksiin liittyvät opit tulivat tarpeeseen. Opetuspäiviin osallistuminen Teamsin välityksellä sopi Annelle hyvin ja opiskelu sujui myös koulutuspäivien tallenteiden avulla.

Ammattitutkinnossa lähellä Annen sydäntä oli henkilöstöpalvelut -tutkinnon osa. Anne kertoo, että tutkinnon osan materiaalin ja selvitystyön hankkiminen oli mielenkiintoista ja avaavaa, koska tämän tiimoilta hän pääsi syvällisemmin tutustumaan työnantajan organisaation toimintatapoihin.

Anne oli suorittanut aiemmin majoitus-ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Tuolloin opinnot olivat sisältäneet runsaasti erikseen tuotettavia kirjallisia dokumentteja. Palkanlaskennan opinnoissa kirjallisen materiaalin tuottaminen oli paljon vähemmällä opiskelun luonteen vuoksi. Keuda saikin Annelta erityistä kiitosta siitä, että työtehtävissä luonnollisesti tulevia laskelmia ja raportteja käytetään sellaisenaan näyttönä osaamisesta.

Tähänastisiin valintoihin ja päätöksiin Anne on ollut tyytyväinen ja opiskeluinto on lisääntynyt alaa vaihtaessa. Palkka-akatemia ja liiketoiminnan ammattitutkinto antoivat hyvät valmiudet nykyiseen tehtävään ja hän aikoo ehdottomasti jatkaa alalla.

Liiketoiminnan koulutuksia Keudassa

Seuraava palkka-akatemia käynnistyy tammikuussa 2024. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen!

Keudaan voit hakeutua myös jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Liiketoiminnan perustutkinto sopii sinulle, joka tarvitset osaamista perusasioista lähtien ja ammattitutkinto soveltuu alalla jo toimiville.

Tutustu Keudan liiketoiminnan koulutuksiin!


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 850 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 12 000 opiskelijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen järjestäjänä. Keuda katsoo tulevaan vuoteen vastuullisesti, kestävästi ja digitaalisesti. 

Keuda Boilerikuva 2023.

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Keuda

Opiskelijan ääni

Opiskelu

Jaa sivu