Ennakkotehtävät Pekka Halosen akatemiaan

Ennakkotehtävä on tarkoitettu Pekka Halosen akatemian Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon jatkuvassa haussa hakeneille. Jokaista hakijaa tiedotetaan erikseen ennakkotehtävästä ja sen palauttamisen aikataulusta. Tehtävä siis tehdään vasta sen jälkeen, kun hakija on saanut siitä tiedon sähköpostiinsa.

Tehtävissä arvioidaan hakijan tutkinnossa tarvittavaa taitotasoa ja alalle suuntautumista. Tehtäviä ei palauteta takaisin hakijalle. Ennakkotehtävän lisäksi hakijat haastatellaan. Haastattelu arvioidaan asteikolla 0-4 p ja tehtävät asteikolla 0-6 p, yhteensä 0-10 p.

Tee tehtävät hakukohteen mukaan

Jos olet hakenut koko tutkintoon > tee tehtävät 1, 2 ja 3 ja palauta ohjeiden mukaan.
Jos olet hakenut tutkinnon osaan > tee tehtävä 3 ja palauta ohjeiden mukaan.

Tehtävä 1 – Oma arki

Havainnoi kotiasi ja tee sen pohjalta kolmen kuvan sarja aiheesta Oma arki. Pyri kuvissa välittämään havaintojasi omasta arjestasi.

Välineet ja puitteet: Valitse alla olevista vaihtoehdoista yksi toteutustapa kuvasarjan tekemiseen.

Vaihtoehto 1: Toteuta tehtävä piirtämällä ja/tai maalaten vesi- tai peiteväreillä A4 kokoisille paperiarkeille (kolmelle erilliselle paperiarkille). Kirjoita kuvan taakse selkeällä käsialalla oma nimesi ja tehtävän numero.

Vaihtoehto 2: Toteuta tehtävä digitaalisesti piirtämällä tai maalaten A4 kokoisille dokumentille (kolme erillistä dokumenttia). Nimeä digitaalinen toteutus etunimi.sukunimi.

Vaihtoehto 3: Toteuta tehtävä valokuvaamalla. Teetä tai tulosta kuvista 10 x 15 cm kokoiset kopiot ja liimaa ne A3 kokoisen paperiarkin samalle puolelle. Kirjoita kuvan taakse selkeällä käsialalla oma nimesi ja tehtävän numero.

Arvioitavat asiat: Kuvallisen ilmaisun taito, muotojen ja ympäristön hahmottaminen 0-2 p

Tehtävä 2 – Minä suosikkipuuhassani

Tee itsestäsi kuva, jossa olet tekemässä itsellesi mieluista tai tärkeää asiaa.

Kirjoita kuvan taakse selkeällä käsialalla oma nimesi ja tehtävän numero.

Välineet ja puitteet: Vapaasti valitsemallasi tekniikalla A3-kokoiselle paperille. Valitsemasi tekniikka voi olla esimerkiksi piirustus, maalaus, kollaasi, sarjakuva, valokuva tai valokuvasarja.

Arvioitavat asiat: Kuvallisen hahmottamisen kyky, kuvallinen kerronta, kuvallisen ilmaisun taito, ideointikyky 0-2 p

Tehtävä 3 – Työnäytekansio

Kokoa osaamistasi ja alalle suuntautumistasi esittelevä työnäytekansio. Liitä työnäytekansioon esimerkiksi 3–8 kuvaa aiemmin tekemistäsi kuvallisista töistä (esim. kuvataiteen harjoitustöistä tai kuvallisen alan työtehtävistä). Työt voivat esimerkiksi olla piirroksia, maalauksia, valokuvia, digitaalisesti toteutettuja töitä, kollaaseja, jne.

Liitä kansioon näytetöiden lisäksi lyhyt teksti, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin: Mitä toiveita ja tavoitteita sinulla on opinnoille? Kerro lyhyesti yhdestä työkansioon valitsemastasi teoksesta / kuvasta ja sen tekoprosessista tai ideasta?

Kirjoita työnäytekansioon selkeästi oma nimesi. Kokoa työnäytekansio joko sähköisesti pdf-muotoon tai printtiversioksi.

Tarkasteltavat asiat: Visuaalisen kulttuurin ymmärrys ja alalle suuntautuminen 0-2 p (kuvallinen ilmaisu, ideointi, sommittelu, värien käyttö, pelkistämisen taito, viestin välittyminen)

Ennakkotehtävien palautus

Palauta ennakkotehtävä joko sähköpostilla tai tuomalla ne paikan päälle (valitse yksi tapa).

Vaihtoehto 1: Palauta ennakkotehtävä haastattelupäivää edeltävänä perjantaina klo 15.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen phahaku@keuda.fi.

Vaihtoehto 2: Tuo tehtävät paikan päälle oppilaitoksen postilaatikkoon haastattelupäivää edeltävänä perjantaina klo 15.00 mennessä, osoitteeseen Kansanopistontie 60 04310 Tuusula.

Kysymykset tehtäviin liittyen

Pekka Halosen akatemian opintotoimisto
Koulutusassistentti
Marjo Dahlsten
050 309 9649
marjo.dahlsten@keuda.fi

Lisätietoa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta ja kuvallisen ilmaisun osaamisalasta löytyy ePerusteista.

Yhteystiedot

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi