< Takaisin tutkintoihin

Eläintenhoitaja / Maaseutuyrittäjä / Viljelijän EU-kurssi/Viljelijän EU-jatkokurssi

Maatalousala, aikuiskoulutus

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakemukseen

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Seuraavat koulutukset alkavat syksyllä 2018. Hakijoihin ollaan yhteydessä keväällä 2018.

Hakemuslomakkeella valitset jonkin näistä vaihtoehdoista:

  • Eläintenhoidon osaamisala/Pieneläimet, Eläintenhoitaja
  • Eläintenhoidon osaamisala/Tuotantoeläimet, Eläintenhoitaja
  • Maatilatalouden osaamisala, Maaseutuyrittäjä
  • Viljelijän EU-kurssi, Maatilatalouden osaamisala
  • Viljelijän EU-jatkokurssi (kun olet suorittanut EU-kurssin), Maaseutuyrittäjä
  • Maatalousteknologian osaamisala, Maaseutuyrittäjä

Haku koulutukseen

Koulutukseen voit hakea minkälaisella koulutus- tai työtaustalla tahansa. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Jos et tiedä, mikä olisi sinulle sopiva vaihtoehto tai haluat lisätietoja, täytä yhteydenottopyyntö täältä.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa, olet peruskoulun päättänyt tai lukion käynyt, voit hakea maatalousalan koulutuksiin täyttämällä oheisen hakulomakkeen TAI vaihtoehtoisesti hakemalla yhteishaussa, yhteishaun seuraava hakuaika on keväällä 2018 -> www.opintopolku.fi

 Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Hakuaikataulu vuonna 2017 ja 2018 alkaviin koulutuksiin

Eläintenhoidon osaamisala
Koulutus alkaa elokuussa 2018

Maatilatalouden osaamisala (viljelijän EU-kurssi, ks. lisätietoja sivun alaosassa)
Koulutus alkaa syksyllä 2018.

Maatilatalouden osaamisala (viljelijän EU-jatkokurssi, ks. lisätietoja sivun alaosassa)
Koulutus alkaa syksyllä 2018.

Hakuajan jälkeen tulleet hakemukset siirtyvät automaattisesti seuraavaan hakuun.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.2). 

Pääsy-/soveltuvuuskokeet

Ei pääsy- tai soveltuvuuskoetta.

Kustannukset

Opetus ja ruokailu ovat perustutkintoa suorittavalle maksuttomia. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Tutkinnon suorittaminen 

Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta sekä 2-4 valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat ovat Työskentely maatalousalalla ja Maaseutuyrittäminen.

Koulutuspaikkakunta

Mäntsälä, Saaren kartano (Sijainti Mäntsälän keskustasta noin 13 km pohjoiseen.)

Terveydentilavaatimukset

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Eläintenhoitajan työ

Eläintenhoidon osaamisalan suorittanut eläintenhoitaja osaa hoitaa ja kasvattaa eläimiä erilaisissa eläintenhoitoalan yrityksissä. Hänellä on laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä. Hän pystyy huolehtimaan erilaisten eläinten hyvinvoinnista ja tekemään eläinten hoitotyöt voimassa olevien säädösten ja asetusten mukaisesti. Eläintenhoitajalla on valmiudet perustaa eläintenhoitoalan yritys tai toimia eläintenhoitajana maatilalla, lomittajana, kotieläinpuistossa, eläintarhassa, tutkimuslaitoksissa, eläinklinikoilla ja muissa eläinalan yrityksissä.

Maaseutuyrittäjän työ

Maatilatalouden osaamisalan suorittanut maaseutuyrittäjä osaa tehdä töitä monipuolisesti erilaisissa maaseutuyrityksissä. Hänellä on laajat perustiedot maan kasvukunnon ylläpidosta ja kasvien kasvuun vaikuttavista tekijöistä. Hänellä on hyvät tekniset taidot ja hän osaa käyttää ja huoltaa työssä tarvittavia koneita ja laitteita. Valintojensa mukaisesti hän osaa hoitaa tuotantoeläimiä niiden hyvinvointia edistäen, harjoittaa suunnitelmallista metsätaloutta, palvella asiakkaita tai käyttää ja suunnitella yrityksensä tuotantoteknologiaa sekä toimia rakennuttajana. Hän osaa kunnossapitää yritystoiminnassa tarvittavia rakennuksia sekä huolehtia yritystoimintaan liittyvistä ympäristöistä. Valintojensa mukaisesti hän pystyy toimimaan maatilatalouden eri ammateissa, kuten maanviljelijänä, tuotantoeläinten hoitajana, maatalouslomittajana, maataloustarvikekaupassa sekä lomitus-, työ-, kone-, bioenergia- ja maisemanhoitopalveluja tarjoavissa yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä.

Näyttötutkintona suoritettuna Keuda tarjoaa maatilatalouden osaamisalan ns. Viljelijän EU-kurssina. Koulutuksen sisällössä on otettu huomioon EU-viljelijän kriteerit, eli maaseutuelinkeinolain (329/99) ja luopumistukiasetuksen jatkajalta edellytettävät ammattitaitovaatimukset.

  • Yritystoiminta ja maatilan verotus
  • Maan kasvukunto ja tuotantoympäristön hoitaminen

Viljelijän EU-kurssin suorittaneilla on mahdollisuus täydentää opinnot koko tutkinnoksi Viljelijän EU-jatkokurssilla ja valmistua maaseutuyrittäjäksi.

Maatalousteknologian osaamisalan suorittanut maaseutuyrittäjä osaa järjestää työnsä työturvallisuusmääräysten mukaisesti tuotantoteknologiaan liittyvissä tehtävissä. Hän hyödyntää tietotekniikkaa tuotannon suunnitteluun ja seurantaan. Hän seuraa alansa kehitystä, muodostaa tuotannon laatuketjuja ja toimii yhteistyössä muiden kanssa. Hän osaa toimia kustannustietoisesti ja arvioida toiminnan kannattavuutta sekä toimia ympäristövastuullisesti. Hän osaa arvioida alansa tarpeita. Valintojensa mukaan hän toimii maaseutuyrittäjänä, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaamoyrittäjänä, bioenergia-alan yrittäjänä tai työntekijänä, maataloustarvikekaupassa ja erilaisissa maatiloille suunnatuissa palvelutehtävissä.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1571580/naytto/tiedot 

Yhteyshenkilöt

Lehtori
Maatalousala

Jenni Päivähonka

050 386 0909

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Jukka Maja

050 414 5678

Koulutusassistentti

Susanna Sintonen

040 174 5605

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia