< Takaisin tutkintoihin

Kirjastoalan koulutus maahanmuuttajille - OIVA

Kirjastoala, aikuiskoulutus

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Tutkinnon nimi Opiskelu on päiväopiskelua, jossa monimuoto-opiskelu koostuu lähiopetuspäivistä, keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa sekä työssäoppimisesta ja etätehtävistä.

Kesto Noin 2 vuotta

Hinta 300e, joka sisältää tutkintomaksun

Huom! Opiskelu edellyttää alan työ-, työssäoppimis- tai harjoittelupaikkaa koko koulutuksen ajaksi

Haku koulutukseen

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat työskennellä tieto- ja kirjastopalvelualalla. Koulutuksen aikana parannat opiskeluvalmiuksia ja oppimistaitoja esim. opiskelemalla kirjastovirkailijan ammattiin liittyvää suomen kieltä ja vuorovaikutustaitoja. Koulutus sisältää opiskelua koululla, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista (työharjoittelu).

Täytä hakulomake. Otamme sinuun yhteyttä ja katsomme yhdessä, minkälainen koulutus sopii parhaiten juuri sinulle. Jos tarvitset apua hakulomakkeen kanssa, soita puh. 040 174 5579 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen hakupalvelut@keuda.fi .

Saat vahvistuksen hakemuksesta sähköpostiisi. Tarkista myös roskapostikansio!

Hakuaikataulu 

Jatkuva haku. Koulutus alkaa syyskuussa 2018. Valintaa edeltää haastattelu Keravalla 19.-23.3.18. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostitse. Haastatteluun kutsutaan hakijat, joiden kielitaitovaatimus täyttyy (katso alta). 

Kielitaitovaatimukset

Kielitaitovaatimus koulutukseen on noin B1.1. Jos sinulla on enintään vuoden vanha todistus kielitaidosta, lähetä todistuksesta kopio tai kuva Keudan hakupalveluihin hakupalvelut@keuda.fi.

Jos sinulla ei ole todistusta, saat kutsun kielitestiin.

Kustannukset

Opiskelumaksu on 300 € sisältäen tutkintomaksun (58 €).

Tutkinnon suorittaminen 

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto ja OIVA –opinnot (opiskeluvalmiuksia parantavat opinnot) sisältää:

Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan yhteisten ammattiaineiden lisäksi opiskeluvalmiuksia parantavia opintoja: suomen kieltä, tietotekniikkaa, kirjasto suomalaisessa yhteiskunnassa, työelämäosaamista sekä arjen taitoja ja hyvinvoinnin vahvistamista.

Toisena vuotena jatketaan tieto-  ja kirjastopalveluiden ammattitutkintoon valmistavia aineita (valinnaiset tutkinnon osat). Näissä opinnoissa tarvitaan kielitaitoa B1.2. 

Tutkinnon suorittaneen osaaminen

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinnon suorittaneella on kirjastoalan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia joustavasti kirjaston asiointi ja työympäristössä. Hän on taitava kirjaston asiakaspalvelijana ja hänellä on riittävät tiedot ja taidot asiakkaille tarjottavista sisältöpalveluista. Lisäksi tutkinnon suorittaneella on erikoistuneempaa osaamista joko kirjaston kokoelmatyössä, mediakasvatuksessa, kirjaston tapahtumatuotannossa tai kirjaston viestinnässä ja markkinoinnissa.

Koulutusmuoto ja koulutuksen kesto

Opiskelu koostuu lähiopetuspäivistä, ohjatusta verkko-opiskelusta ja työssä oppimisesta (edellyttää alan työ-, työssäoppimis- tai harjoittelupaikkaa koko koulutuksen ajaksi). Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tutkinnon suorittamisesta ja valmistavasta koulutuksesta. Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta.

Tutkinnon muodostuminen

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto muodostuu neljästä tutkinnon osasta. Tutkinnossa kaikille pakollinen tutkinnon osa on Kirjaston asiakaspalvelu.

Kaikille pakollisen tutkinnon osan lisäksi tutkinnossa suoritetaan Kirjastopalvelujen osaamisalalla tutkinnon osa Kirjaston sisältöpalvelut ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisia tutkinnon osia ovat:

  • Kokoelmatyö
  • Mediaohjaus
  • Viestintä ja markkinointi
  • Tapahtumatuotanto

Tutkinnon perusteet OPH

Lisätietoa Oppisopimuksesta 

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Kulttuuri- ja media-ala
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki
ja
Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Keskikatu 3 A, 04200 Kerava

Johanna Leinonen

040 174 5508

Kouluttaja
Kulttuuriala

Outi Stenholm

050 415 0721

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia