< Takaisin tutkintoihin

Kokki, iltaryhmä

Ravitsemispalvelut, aikuiskoulutus

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Ajankohta 4.9.2017 - 

Kesto Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1,5 - 2 vuotta.

Hinta Tutkintomaksu 58€

Hakeminen Jatkuva haku. Koulutuksen toteutumiseen ja tutkinnon suorittamiseen opiskelija tarvitsee alan työ- tai työharjoittelupaikan.

Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 4.9.2017.

Lisätietoja Mikäli sinulla on aiempia alan opintoja tai työkokemusta, ota yhteyttä suunnittelemme henkilökohtaisen opintopolun. Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan tutkinnon suorittamisessa ja se lyhentää koulutus/tutkinnon suorittamisaikaa. Sinut on mahdollista ohjata suorittamaan tutkintoa ilman valmistavaa koulutusta.

Koulutus koostuu työssäoppimisesta sekä opetuksesta, jota on kaksi kertaa viikossa iltaisin klo 16.15-20.30.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon, kokki, suorittanut suunnittelee ruokalistoja sekä valmistaa kylmiä ja lämpimiä ruokia. Hän hankkii, vastaanottaa ja varastoi elintarvikkeita. Lisäksi hänen työhönsä kuuluu ruoan laittaminen esille sekä lämpö- ja kylmäsäilytys. Kokki voi työskennellä kahvilassa, ravintolassa, laivalla, cateringalan yrityksessä, suurkeittiössä tai juhla- ja pitopalveluyrityksessä.

Tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kolme:

  • À la carte –ruoanvalmistus
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus

Hyödyllisiä linkkejä

Opintopolku, tutkinnon perusteet

Koulutuspaikkakunta

Järvenpää, Sibeliuksenväylän toimipiste

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Kulttuuri- ja media-ala
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki
ja
Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Keskikatu 3 A, 04200 Kerava

Johanna Leinonen

040 174 5508

Kouluttaja
Hotelli-, ravitsemis- ja catering-ala

Tuula Kitti

050 415 0756

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia