< Takaisin tutkintoihin

Lähihoitaja

Hyvinvointialat, aikuiskoulutus

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Päivitetty 14.11.: 

TÄYDENNYSHAKU auki 1.12.2017 asti lähihoitajakoulutukseen (järjestetään iltakoulutuksena, alkaa 8.1.2018, Tuusulassa)

Huom! Ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö tulee voimaan 1.1.2018 ja sosiaali- ja terveysalan uudet tutkinnon perusteet 1.8.2018 alkaen. Muutosvaiheen vuoksi seuraava koulutus alkaa elokuussa 2018.

Haku elokuussa 2018 alkavaan koulutukseen on auki 6.4.2018 saakka.

 

Haku koulutukseen

Koulutukseen voit hakea minkälaisella koulutus- tai työtaustalla tahansa. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Jos et tiedä, mikä olisi sinulle sopiva vaihtoehto tai haluat lisätietoja, täytä yhteydenottopyyntö täältä.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa, olet peruskoulun päättänyt tai lukion käynyt, voit hakea lähihoitajakoulutukseen täyttämällä hakulomakkeen nyt TAI yhteishaussa, yhteishaun seuraava hakuaika on keväällä 2017 Opintopolku.fi  www.opintopolku.fi

 Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Hakuaikataulu

Koulutus alkaa syksyllä 2018

7.10. alkaen tulleet hakemukset siirtyvät automaattisesti seuraavaan hakuun. (Haku päättyy 6.4.2018)

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen (kielitaitovaatimus B1.1-1.2). 

Pääsy-/soveltuvuuskokeet

Opetussuunnitelmaperusteiseen koulutukseen hakevilla ei ole pääsykokeita.

Näyttötutkintona suoritettavaan tutkintoon valmistavaan koulutukseen järjestetään pääsykoe.

Kustannukset

Opetus on perustutkintoa suorittavalle ilmaista. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin. (Tutkintomaksu 58 euroa poistuu tammikuussa 2018)

Tutkinnon suorittaminen 

Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalavaihtoehdosta sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat ovat Kasvun tukeminen ja ohjaus, Hoito ja huolenpito sekä Kuntoutumisen tukeminen.

Keudassa voit opiskella seuraavia osaamisaloja:

Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus
Mielenterveys ja päihdetyö
Sairaanhoito ja huolenpito
Vammaistyö
Vanhustyö

Näiden lisäksi valittaan valinnainen tutkinnon osa, johon on useita eri vaihtoehtoja. Näihin tutustutaan opintojen aikana.

Koulutuspaikkakunnat

Lähihoitajakoulutusta järjestetään Keudassa usealla paikkakunnalla: Tuusulassa (näyttötutkintokoulutus), Mäntsälässä ja Nurmijärvellä (opetussuunnitelmaperusteinen koulutus). Hakulomakkeella kysytään sinulle mieluista opiskelupaikkaa. Voit vastata myös useamman vaihtoehdon.

Terveydentilavaatimukset ja rikostaustaote

Lähihoitajan opinnoissa ja työssä korostuvat hyvä psyykkinen tasapaino , fyysinen toimintakyky sekä yhteistyötaidot. Opiskelijoilta pyydetään rikostaustaote opintojen alkaessa.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön

tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea

toimintakykyä laskeva masennus sellaiset fyysiset sairaudet kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa toimimisen veriteitse tarttuva sairaus saattaa rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. Koulutuksen järjestäjä voi pyytää opiskelijaksi hakijalta hänen terveydentilansa koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia varten. Tietoja voi pyytää milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana riippumatta hakijan omasta ilmoituksesta. (Opetushallituksen määräys 27/011/2015).

 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto valmistaa lähihoitajan ammattiin. Lähihoitaja työskentelee vaativissa ja monipuolisissa ihmisen arkipäivää tukevissa tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan päivisin tai iltaisin järjestettävänä monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Päivä-monimuotokoulutus alkaa tammi- ja elokuussa, ilta-monimuotokoulutus alkaa tammi- ja elokuussa. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Päivi Nevalainen

050 441 9928

Koulutusassistentti

Susanna Sintonen

040 174 5605

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia