< Takaisin tutkintoihin

Leipuri-kondiittori

Ravitsemispalvelut, aikuiskoulutus

Ilta-monimuotokoulutus

Tutkinnon nimi Elintarvikealan perustutkinto
Hakuaika päättyy 22.08.2017
Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Tutkinnon nimi Elintarvikealan perustutkinto
Ajankohta

05.09.2017 -

Kesto

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1,5 - 2 vuotta.

Hinta Tutkintomaksu 58 €
Hakeminen

Jatkuva haku. Seuraava koulutus alkaa 5.9.2017.

Lisätietoja

Koulutus on monimuotokoulutusta ja edellyttää leipomoalan työssäoppimispaikkaa tai työpaikkaa. Lähiopintoja on pääsääntöisesti 1 - 2 iltana viikossa. Satunnaisia lähipäiviä voi olla myös lauantaisin. Opintoihin kuuluu myös työpaikalla tehtäviä oppimistehtäviä sekä etätehtäviä.

Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan hakeutumisvaiheen henkilökohtaistamisen yhteydessä, jolloin on mahdollista, että sinut ohjataan suorittamaan tutkintoa ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorin työ

Leipuri-kondiittori valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Käsityövaltaisissa pienissä leipomoissa työhön kuuluu käden taitoja ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen. Leipuri-kondiittorilta vaaditaan tuote- ja raaka-ainetietoutta, hygienia- ja työsuojeluosaamista, asiakaspalvelutaitoja, laatutietoutta sekä laitteiden ja menetelmien tuntemusta.

Leipuri-kondiittori voi työskennellä

  • pienissä ja keskisuurissa leipomoissa
  • teollisuusleipomoissa
  • kaupan paistopisteissä
  • kahvila-konditorioissa
  • suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä
  • pitopalveluyrityksissä

Tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Elintarviketuotannossa toimiminen
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Elintarvikkeiden valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaustoiminnot
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Koulutuspaikka

Järvenpää, Sibeliuksenväylä

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja
Elintarvikeala

Mia Hänninen

050 415 0790

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Kulttuuri- ja media-ala
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki
ja
Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Keskikatu 3 A, 04200 Kerava

Johanna Leinonen

040 174 5508

Koulutusassistentti
Opintotoimistopalvelut

Keudan aikuisopisto, palvelualat

Sanna Hyvärinen

050 415 0658

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia