< Takaisin tutkintoihin

Kokki TAI tarjoilija, maahanmuuttajille

Ravitsemispalvelut, aikuiskoulutus

 

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

Tutkinnon nimi

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hinta

Tutkintomaksu 58 €

Hakeminen

Seuraava koulutus alkaa helmikuussa viikolla 6 / 2018. Hakuaika nyt!

Kielitestit ja ryhmähaastattelut pidetään tammikuussa viikolla 4 / 2018.

Lisätietoja

Päiväkoulutus.

Opiskelupaikkana on Wärtsilänkatu 7, Järvenpää. Opiskelua on 5 päivää viikossa. Opiskelu voi olla lähiopetusta, työpaikalla tapahtuvaa oppimista tai etäopiskelua.

 

Kielitaidon lähtötasovaatimus on A2.2. Opiskelija saa tukea suomen kielen oppimiseen koko koulutuksen ajan. Jos kielitasosi on A2.1, kannattaa olla yhteydessä kouluttajaan Sanna Pilvesvuori 0401745435, sanna.pilvesvuori@keuda.fi

 

Hakijoille järjestetään ryhmähaastattelu ja kielitaito arvioidaan ennen koulutuksen alkua. Koulutus valmistaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoon.

 

Tutkinto suoritetaan aikuisten näyttötutkintona. Näytät osaamisesi työpaikalla työtä tekemällä. Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelevan on mahdollista hakea opintososiaalisia etuja.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä lasti- ja matkustajalaivat. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudattaa muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja voivat olla kahvilat, ravintolat, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset sekä suurtalousalan toimipaikat. Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Hän palvelee yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä. Hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan ja hygieniavaatimusten mukaisesti, noudattaa anniskelumääräyksiä sekä muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Hyödyllisiä linkkejä

Opintopolku, tutkinnon perusteet

Koulutuspaikat

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

 

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Kulttuuri- ja media-ala
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki
ja
Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Keskikatu 3 A, 04200 Kerava

Johanna Leinonen

040 174 5508

Kouluttaja
Hotelli-, ravitsemis- ja catering-ala

Sanna Pilvesvuori

040 174 5435

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia