< Takaisin tutkintoihin

Floristin ammattitutkinto, floristi

Puutarha-ala
Tutkinnon nimi Floristin ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakemukseen

Sinustako ammattilainen?

Seuraava koulutus alkaa 19.11.2018

Floristin työ

Floristi on kukkakaupan ammattilainen, joka työskentelee pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla kukkakaupassa, kukkatalossa tai puutarhamyymälässä. Floristi tuntee kukkakauppa-alan yrityksen erikoistuotteet ja palvelut. Hän esittelee ja myy tuotteita sekä palveluita edustaen yritystään. Laadukas asiakaspalvelu ja hyvä kasvintuntemus ovat oleellinen osa floristin ammattia. Hän osaa korostaa yksilöllisyyttä kukkasidonnassa.

Hakeutuminen

Hakuaika päättyy 26.9.2018.

Valintahaastattelut 11.10.2018.

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Floristin ammattitutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Floristin ammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakollisissa tutkinnon osissa opiskellaan asiakaspalvelua, kukkasidontaa ja floristisen alan markkinointia.

Floristiopinnoissa on viisi valinnaista tutkinnon osaa, joissa voi perehtyä kasveilla stailaamiseen, juhlakoristeluihin, yrittäjyyteen, floristisen alan kilpailijana toimimiseen tai työpaikkaohjaamiseen.

Floristin koulutus on sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähijaksot ovat Saaren kartanossa Mäntsälässä tapahtuvaa päiväkoulutusta ja päiviin sisältyy teoriaopetusta, harjoituksia käytännön työtehtävissä sekä yritysvierailuja. Työssäoppimispaikat opiskelija etsii itse.

Floristin ammattitutkinnon jälkeen voi jatkaa opintoja floristimestariksi (erikoisammattitutkinto). Tutkinto antaa jatkokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi eikä suomenkielentaitoasi voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen. 

Edellytykset opiskelulle

Pääsyvaatimuksena Floristin ammattitutkintoon on puutarhatalouden perustutkinto kukka- ja puutarhakaupan osaamisalalta tai vastaavat taidot (esim. useamman vuoden työkokemus kukka- ja puutarhakaupan alalta). 

Kustannukset

Opiskelumaksu on 350 €. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Opiskelijoilla on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun opiskelijaravintolassa. Oppilaitoksessa on asuntola. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joille opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Koulutuspaikat

Mäntsälä Saaren kartano (Sijainti Mäntsälän keskustasta noin 13 km pohjoiseen.)

Pääsykoe

Valintahaastattelu

Lisätietoja

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja
Puutarha-ala

Floristiikka

Tiina Räihä

050 386 0887

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Palvelualat
Sibeliuksenväylä 55 A, 04400 Järvenpää
sekä
Luonnonvara- ja ympäristöpalvelut, floristiikka
Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus

Johanna Leinonen

040 174 5508

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia