< Takaisin tutkintoihin

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (1.8.2018 alkaen) Kokki tai tarjoilija

Ravitsemispalvelut
Tutkinnon nimi Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Sinustako ammattilainen?

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Tarjoilija työskentelee ravintoloiden, kahviloiden ja hotellien asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtävissä. Hän laittaa työpisteensä kuntoon ennen asiakkaiden saapumista ja pitää sen kunnossa työvuoronsa aikana, vastaanottaa ravintola-asiakkaita ja opastaa tilausten tekemisessä, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia sekä ravintolan tuotteita ja palveluja. Lisäksi tarjoilija huolehtii asiakkaiden laskuttamisesta ja vastaa raha- ja maksuliikenteestä.

Tarjoilijan työ vaatii hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja, myynti- ja asiakaspalvelu-henkisyyttä sekä kielitaitoa.


Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Kokki voi työskennellä ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ruokaravintoloissa, kahviloissa, pikaruoka- ja henkilöstöravintoloissa sekä julkisen sektorin toimipaikoissa. Myös catering- ja juhlapalveluyritykset tarjoavat vaihtelevia ja monipuolisia töitä ympäri vuoden.

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet. Hän valmistaa ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoskohtaisesti.

Kokin työ vaatii luovuutta ja innostunutta asennetta ruokaan ja ruuanlaittoon, paineen-sietokykyä sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Järvenpään Sibeliuksenväylän toimipisteeseen haettaessa, kirjoita hakulomakkeelle kumpi osaamisala sinua kiinnostaa.

Hakeutuminen

Yhteishaku

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai olet peruskoulun päättänyt, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Yhteishaun seuraava hakuaika on 20.2.-13.3.2018 osoitteessa www.opintopolku.fi

Jatkuva haku

Jatkuva haku toimii Opintopolun Yhteishaun rinnalla hakuväylänä Keudan koulutuksiin. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun päättävät nuoret, sekä lukion päättötodistuksella YO-linjoille hakevat hakijat. Kaikki muut hakeutuvat jatkuvan haun kautta tältä sivulta löytyvällä hakulomakkeella. Myös Yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille voi hakea Jatkuvassa haussa. 

Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Seuraava koulutus alkaa 9.8.2018

Tutkinnon suorittaminen

Päiväkoulutus Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Kerava

Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8-16

Päivä-monimuoto Järvenpää

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus koostuu oppimisesta työpaikalla sekä opetuksesta koululla, jota on kaksi kertaa viikossa päivisin.

Mahdollisuus suorittaa näytöt suoraan ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen.

Edellytykset opiskelulle

Monimuotokoulutuksen toteutumiseen ja tutkinnon suorittamiseen opiskelija tarvitsee alan työ- tai työharjoittelupaikan. Koulutus koostuu oppimisesta työpaikalla sekä opetuksesta koululla, jota on kaksi kertaa viikossa päivisin.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit.

Kokit; Työvaatteet (n.180€), kengät (n.70€), veitsisarja (n.190€), oppikirjat (n.100-150€)

Tarjoilijat; työvaatteet keittiö (100-300€), työvaatteet sali (200-250€),kengät (70€), oppikirjat (n.50€)

Koulutuspaikat

Järvenpää, Sibeliuksenväylä (tarjoilija tai kokki)

Kerava Sarviniitynkatu (kokki)

Mäntsälä Lukkarinpolku (kokki)

Nurmijärvi Lopentie (kokki)

Lisätietoja

Koulutuksen kesto noin 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Opintopolku, tutkinnon perusteet

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Mirja Pitkänen

050 350 7546

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia