< Takaisin tutkintoihin

Moniosaaja - Korjausrakentaminen

Rakennustekniikka

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakulomake

Tietoa hakemisesta ja opiskelusta

  Tutkinnon osa Rakennusalan perustutkinnosta tai Talonrakennusalan ammattitutkinnosta
Kesto

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan, n. 1 vuosi.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.

 

Jatkuva haku

Lisätietoja

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena: lähiopetuksena työsalissa ja luokassa (luennot, harjoitukset, etäopiskelu, oppimistehtävät) ja työssäoppimisjaksolla. Ryhmä 1: lähiopetus päivisin, Ryhmä 2: lähiopetus iltaisin.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka sisältää suunnitelman tutkinnon toteutuksesta, valmistavasta koulutuksesta sekä näiden sisällöstä ja aikataulusta. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

 

Tavoitteena on kouluttaa ympäristön ja muuttuneiden olosuhteiden vaatimukset ymmärtäviä korjausrakentamisen ammattilaisia. Tulevaisuudessa korjausrakentajilta odotetaan monipuolista osaamista eri korjausrakentamisen alueilta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Koulutus pitää sisällään eri työvaiheiden hallintaa sekä perehtymistä korjausrakentamisen erityisvaatimuksiin.

Koulutus on tarkoitettu jo rakennusalan kokemusta omaaville sekä alalle tuleville korjausrakentamisesta kiinnostuneille, yritteliäille, palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille.

Tämän koulutuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinto tai osatutkinto, tai jos sinulla on tarvittava määrä osaamista sekä kokemusta, voit suorittaa talonrakennusalan ammattitutkinnon tai osatutkinnon.

Koulutuksen teoria- ja halliharjoittelujakso sisältää mm. purkutyöt, piikkaustyöt, suojaukset, kosteus- homevaurioiden sekä asbestin tunnistaminen, pölyn hallinta, vanhojen rakenteiden turvallinen purku, kirvesmiestyöt, tapetointi, pintakäsittelytyöt, laatoitukset, korjausrakentamisen laatu, suunnitelmat ja piirustusmerkinnät, märkätilat, muuraus ja tasoitustyöt, palokatkot ja läpiviennit, LVISA-muutokset/piirustukset, työelämän pelisäännöt ja uusi tekniikka vanhassa rakennuksessa.

Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat korttikoulutukset:

-  työturvallisuuskorttikoulutus

-  tulityökorttikoulutus

-  ensiapukoulutus (EA1)

Työssäoppimisjaksolla perehdytään käytännön työtehtäviin alan yrityksissä.

ePerusteet PT

ePerusteet AT

Koulutuspaikat

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja
Rakennusala

Aki Koski

0400 434 376

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Ulla-Riitta Kara

050 430 2753

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia