< Takaisin tutkintoihin

Tuotantoeläinten hoitaja/maatalouslomittaja/tuotantoeläinyrittäjä

Maatalousala
Tutkinnon nimi Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hakemukseen

Sinustako ammattilainen?

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnon suorittaja toimii monipuolisissa tuotantoeläinten hoitamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvissä työtehtävissä. Ammattitutkinto tarjoaa useita tutkinnonosia, joista tutkinnon suorittaja voi valita oman kehittymisen kannalta tärkeimmät osat. Ammattiin suuntautumisvaihtoehtoja on Keudalla kolme: Tuotantoeläinyrittäjä, Maatalouslomittaja ja Tuotantoeläinten hoitaja.

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnon suorittaneen työpaikkoja ovat mm. lomituspalveluja tarjoavat yritykset, kunnat ja karjatilat.

Kesto 1 - 1,5 vuotta

Hakeutuminen

Koulutus on tarkoitettu eläintenhoidon alalla jo muutaman vuoden työskennelleille ja/tai maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Koulutukseen on jatkuva haku ja valintaa edeltää haastattelu. Täytä hakulomake ja katsomme yhdessä kanssasi, minkälainen koulutuksen toteutus sopisi parhaiten juuri sinulle. Voit täyttää hakemuksen milloin vain ja otamme sinuun yhteyttä. 

Jos et tiedä, mikä olisi sinulle sopiva vaihtoehto tai haluat lisätietoja, täytä yhteydenottopyyntö täältä.

HUOM! Saat vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansion!

Tutkinnon suorittaminen

Koulutus on näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta, joka sisältää lähi-, etä- ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoja. Lähijaksot ovat päiväkoulutusta.

Keudalla on tarjolla kolme osaamisalaa:

  • Tuotantoeläinyrittämisen osaamisala
  • Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisala
  • Maatalouslomittamisen osaamisala

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnosta on mahdollista suorittaa koko tutkinnon sijaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kielitaitovaatimukset

Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa, saat kutsun kielikokeeseen. 

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelumaksu on 400 €. Opiskelumaksu laskutetaan kahden kuukauden sisällä opintojen aloittamisesta. Yhden tutkinnon osan suorittaminen maksaa 160 €. Opiskelija maksaa itse kirjat ja muun opiskelumateriaalin sekä työvaatteet ja opintokäynnit. Opistossa on asuntola, josta voi anoa asuntolapaikkaa lähipäiville. Koulutus on opintotukikelpoista niiden opiskelijoiden osalta, joiden opinnot henkilökohtaistetaan päätoimisiksi.

Koulutuspaikat

Mäntsälä, Saaren kartano

Lisätietoja 

Maatalousalan työtehtävissä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Jotkin allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet saatavat esimerkiksi olla esteenä ammatin harjoittamiselle.

Tutkinnonperusteet

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto, tutkinnon perusteet, Opetushallitus

Yhteyshenkilöt

Opinto-ohjaaja
Ohjaus- ja opiskelijahuoltopalvelut

Jukka Maja

050 414 5678

Kouluttaja
Maatalousala

Susanna Ollila

040 174 5505

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia