< Takaisin tutkintoihin

Tekstiilihuollon koulutus maahanmuuttajille, nro 677499

Tekstiilihuolto- ja vaatetusala
Ajankohta

23.04.2018 -

Kesto

Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti noin 7 kk.

Hakeminen

Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 677499) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata myös Internetissä: www.te-toimisto.fi > Asioi verkossa > koulutushakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto. Valinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti.

Opiskelupaikkoja on 12.

Hakuaika päättyy 25.03.2018
Lisätietoja

Vastuuohjaaja Sari Mallat-Ahola puh. 050 3361542, sari.mallat-ahola@keuda.fi ja koulutusassistentti Sanna Hyvärinen puh. 050 4150658, sanna.hyvarinen@keuda.fi

Koulutus on suunniteltu tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville, joilla on alalle soveltuvuus ja hyvä terveys sekä riittävä kielitaito (n. A2.1). Kielitaito arvioidaan koulutukseen hakeutumisvaiheessa tukitoimien kartoittamiseksi. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia Tekstiili-ja muotialan perustutkinnosta (tekstiilihuoltaja). Opintoja on mahdollisuus jatkaa koko tutkintoon esim. oppisopimuksella. Tavoitteena on työllistyminen tekstiilihuoltoalan yrityksiin lähinnä vesipesulan työtehtäviin, pesulan korjausompelutehtäviin tai saada perusvalmiudet ammatilliseen osaamiseen omassa joko tekstiilihuoltoon tai korjausompeluun erikoistuneessa yrityksessä.

Tavoitteena on suorittaa Muoti- ja tekstiilialan perustutkinnon (osaamisala tekstiilihuolto) tutkinnon osa tai tutkinnon osia.

Muoti- ja tekstiilialan tutkinnon suorittanut saa perusvalmiudet toimia erikokoisten vesipesua harjoittavien tekstiilihuoltoalan yritysten tekstiilihuoltajan työtehtävissä. Erityisesti vuokraustoimintaa harjoittavissa pesuloissa korjausompelun hallitseminen on työnhakijalle suuri etu.

Tekstiilihuollon työllistämisvaikutus on pitkään ollut nousujohteinen. Tekstiilihuoltoalan teollisuutta tarvitaan pienten pesuloiden lisäksi suuressa mittakaavassa mm. terveydenhuollon, palvelutalojen, päiväkotien, hotellien, ravintoloiden ja yritysten toiminnan turvaamiseksi. Tekstiilihuollon ammattilainen tekee tärkeää työtä puhtauden, hygieenisyyden, viihtyisyyden, näyttävyyden ja turvallisuuden eteen.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon/tutkinnon osien suorittamiseksi (HOKS). Siinä määritellään koulutuksen kesto ja toteuttamistavat, joten koulutuksen kesto on henkilökohtainen. Koulutukseen sisältyy suomen kielen tukea.
Koulutus toteutetaan joustavana lähi- ja verkko-opiskeluna sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Alan työpaikoilla opiskelijat tottuvat työskentelemään alan normaalien työvuorojen ja rytmien mukaan.

PERUSTUTKINTO:
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, tekstiilihuoltaja
Valinnainent tutkinnon osa: Tekstiilien huoltaminen, 45 op tai Tekstiili- ja muotialan tuotteiden korjaaminen ja muodistaminen, 15 osp.

Koulutuspaikat

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia