ammattistartti

Haku VALMA-koulutukseen

Syksyllä 2018 alkavan VALMA-koulutuksen haku alkaa 22.5.2018 osoitteessa www.opintopolku.fi 

 

VALMA on ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus. VALMA-koulutukseen on yhdistetty neljä aiem­paa eri kohderyhmille suunnattua valmistavaa, valmentavaa, ohjaavaa ja kuntouttavaa koulutus­ta: ammattistartti, valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus, kotitalousopetus (talouskoulu) sekä maahanmuuttajien ammatillisen koulutukseen valmistava koulutus.

Suoritettu VALMA-koulutus oikeuttaa yhteishaussa kuuteen (6) lisäpisteeseen.

Koulutus on tarkoitettu

 • Peruskoulun päättäneille nuorille, jotka tarvitsevat lisää aikaa ja tukea ammatinvalinnalleen ja jatko-opintojen suunnitteluun. Lisäksi on mahdollista korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.
 • Ammatillisen peruskoulutuksen keskeyttäneille nuorille.
 • Maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat erityisesti suomen kielen taidon vahvistamista ja haluavat lisätä valmiuksiaan ammatilliseen koulutukseen.
 • Lukion/ylioppilastutkinnon suorittaneille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat lisää aikaa ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun sekä henkilökohtaisen arjen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Lisätietoja saat Keudan hakupalveluista, puh. 040 174 5579 ja hakupalvelut@keuda.fi

Tammikuussa 2018 alkavan Valma-ryhmän 30 osp:ttä muodostuvat seuraavista opinnoista

 • Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen 5 osp
 • Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen 13 osp, josta tieto- ja viestintätekniikkaa kaikille 1 osp ja loput 12 osp:tä joko S2-kieltä tai sitä tarvitsemattomille muita opiskeluvalmiuksien vahvistamisen opintoja yksilöllisesti polutettuna
 • Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen 6 osp
 • Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen 6 osp

Koulutus käynnistyy henkilökohtaisilla keskusteluilla ja suunnitelman laatimisella 2.1.-5.1.2018 välisenä aikana. Ryhmämuotoinen opetus käynnistyy 8.1.2018 Keravan Sarviniitynkadun toimipisteessä.

VALMA-koulutuspaikat

Keuda järjestää VALMA-koulutusta viidessä eri toimipisteessä. Jokaisessa toimipisteessä opiskelija voi sisällyttää henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan edellä mainittuja valinnaisia opintoja. Tarjottavien opintojen laajuus vaihtelee toimipisteestä riippuen.

Järvenpää, Sibeliuksenväylä

Järvenpää, Wärtsilänkatu

Kerava, Sarviniitynkatu

Mäntsälä, Lukkarinpolku

Nurmijärvi, Lopentie

 

Lisätietoa koulutuksen sisällöistä löydät täältä.

  • Työvihko
   Työvihkosta löytyy muun muassa tietoa lyhyesti oppisopimuksesta, VALMA-koulutuksesta, miten töitä haetaan ja ennen kaikkea työpaikalla sovittavia asioita sekä työssäjaksamiseen vaikuttavia asioita.

  • Workbook

  • Arbetshäfte

VALMA-yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä meihin!

Yhteyshenkilöt

Tuntiopettaja

Sari Aro

040 174 5446

Opinto-ohjaaja

Tuire Aikio

040 174 4489