Ammattitutkintoon tai erikoisammatti-tutkintoon jatkuvalla haulla

Suurimpaan osaan Keudan ammattitutkinnoista ja erikoisammattitutkinnoista on jatkuva haku. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutuksen sivulle on merkitty hakuaika, mikäli kyseinen tutkinto ei ole jatkuvassa haussa.

Täytä hakulomake koulutuksen sivulta

Hakulomake löytyy jokaisen tutkinnon omalta sivulta. Täytä hakulomake siihen tutkintoon, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Käsittelemme vain yhtä hakemusta kerrallaan, joten ethän täytä useampaa hakemusta. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakiessasi suorittamaan yksittäistä tutkinnon osaa, täytä sen tutkinnon hakulomake, johon tutkinnon osa kuuluu. Kirjoita tutkinnon osan nimi hakulomakkeen lisätietoihin. Osa tutkinnon osista on tarjolla valmiina opintokokonaisuuksinaan. Niihin haetaan suoraan koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Liitä hakemukseesi alan työ- ja opiskelutodistuksesi, niin ne ovat valmiina mahdollisessa haastattelussa. Ulkomaisen todistuksen ja opintosuoritusotteen tulee olla kyseisessä maassa toimivaltaisen viranomaisen antama.

Opettaja haastattelee sinut kahden viikon sisällä

Hakiessasi opiskelemaan ammatti- tai erikoisammattitutkintoon tai tutkinnon osaan, alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja varmistaa, että tutkintokohtaiset edellytykset täyttyvät ja kielitaitosi on riittävä tutkinnon suorittamiseen. Samalla saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Kanssasi sovitaan aika opintojen henkilökohtaistamista varten. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut. Haastattelun jälkeen tehdään päätös, voimmeko tarjota sinulle opiskelupaikkaa.

Oppisopimukseen hakeutuminen edellyttää alan työpaikkaa

Ennen kuin täytät hakemuksen oppisopimukseen, varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Voit opiskella oppisopimuksella myös omassa yrityksessäsi. Kun täytät hakulomaketta, klikkaa kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä avautuvat työnantajan/yrityksen ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa. Alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun ja työnantajaasi kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Hakeutumispalvelut neuvoo

Jos sinulla herää kysymyksiä hakeutumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Keudan Hakeutumispalveluihin. Palvelemme sähköpostitse, puhelimitse ja chatissä pääsääntöisesti ma-pe klo 9-14.

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700