Perustutkintoon jatkuvalla haulla

Suurimpaan osaan Keudan perustutkinnoista on jatkuva haku. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutuksen sivulle on merkitty hakuaika, mikäli kyseinen koulutus ei ole jatkuvassa haussa. Toinen hakuväylä Keudaan on kevään yhteishaku, joka on suunnattu peruskoulun päättäville.

Täytä hakulomake koulutuksen sivulta

Hakulomake löytyy jokaisen tutkinnon omalta sivulta. Täytä hakulomake siihen tutkintoon, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Käsittelemme vain yhtä hakemusta kerrallaan, joten ethän täytä useampaa hakemusta. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakiessasi suorittamaan yksittäistä tutkinnon osaa, täytä sen tutkinnon hakulomake, johon tutkinnon osa kuuluu. Kirjoita tutkinnon osan nimi hakulomakkeen lisätietoihin. Osa tutkinnon osista on tarjolla valmiina opintokokonaisuuksinaan. Niihin haetaan suoraan koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Liitä hakemukseesi seuraavat todistukset:

  • perusopetuksen päättötodistus, jos sinulla ei ole sen jälkeistä tutkintoa
  • toisen asteen koulutuksen todistus (ammatillinen perustutkinto sekä opintosuoritusote tai lukion päättötodistus)
  • työtodistukset oman harkinnan mukaan (esim. alakohtaiset).

Toimita hakulomakkeella todistukset, niin ne ovat valmiina mahdollisessa haastattelussa.

Ulkomaisen todistuksen ja opintosuoritusotteen tulee olla kyseisessä maassa toimivaltaisen viranomaisen antama.

Opettaja haastattelee sinut ohjauspäivässä

Hakiessasi opiskelemaan perustutkintoon tai perustutkinnon osaan, sinut kutsutaan ohjauspäivän haastatteluun. Ohjauspäiviä pidetään kuukausittain. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Saat kutsun ohjauspäivän haastatteluun sähköpostitse. Mikäli haet oppisopimukseen, opettaja haastattelee sinut puhelimitse. Haastattelun jälkeen tehdään päätös, voimmeko tarjota sinulle opiskelupaikkaa. Halutessasi voit tutustua etukäteen hakeutumisvaiheen infopakettiin.

Pekka Halosen akatemian Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon jatkuvassa haussa hakevien tulee lisäksi tehdä ennakkotehtävä. Saat ennakkotehtävän ohjeistuksen ohjauspäivän kutsun mukana.

Oppisopimukseen hakeutuminen edellyttää alan työpaikkaa

Ennen kuin täytät hakemuksen oppisopimukseen, varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Voit opiskella oppisopimuksella myös omassa yrityksessäsi. Kun täytät hakulomaketta, klikkaa kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä avautuvat työnantajan/yrityksen ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa. Alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun ja työnantajaasi kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Kielitaitosi varmistetaan ennen valintaa

Kun haet perustutkintoon, sinut ohjataan osaamiskartoitukseen, mikäli äidinkielesi ei ole suomi tai sinulla ei ole todistusta riittävästä suomen kielen taidosta. Opettaja arvioi kielitaitosi riittävyyden hakemaasi koulutukseen haastattelussa. Jos sinulla on todistus kielitaidostasi, kannattaa se liittää mukaan jo hakulomakkeeseen.

Mikäli et tule valituksi

Hakeutumispalveluiden opinto-ohjaaja tarjoaa sinulle mahdollisuutta henkilökohtaiseen jälkiohjaukseen, mikäli emme voi tarjota sinulle opiskelupaikkaa hakemaasi perustutkintoon. Saat tarkempaa tietoa jälkiohjauksesta sähköpostiisi valintapäätöksen jälkeen. Ole rohkeasti yhteydessä, niin etsitään sinulle sopiva polku kohti tutkinto-opintoja!

Hakeutumispalvelut neuvoo

Jos sinulla herää kysymyksiä hakeutumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Keudan Hakeutumispalveluihin. Palvelemme sähköpostitse, puhelimitse ja chatissä pääsääntöisesti ma-pe klo 9-14.

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700