Perustutkintoon jatkuvalla haulla

Suurimpaan osaan Keudan perustutkinnoista on jatkuva haku. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutuksen sivulle on merkitty hakuaika, mikäli kyseinen koulutus ei ole jatkuvassa haussa. Toinen hakuväylä Keudaan on kevään yhteishaku, joka on suunnattu peruskoulun päättäville.

Keudan jatkuva haku toimii läpi kesän! Huomioithan kuitenkin, että käsittelyajat voivat olla tavallista pidempiä.

Täytä hakulomake koulutuksen sivulta

Hakulomake löytyy jokaisen tutkinnon omalta sivulta. Täytä hakulomake siihen tutkintoon, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Käsittelemme vain yhtä hakemusta kerrallaan, joten ethän täytä useampaa hakemusta. Käytä hakiessasi henkilökohtaista sähköpostia, sillä viestimme sähköpostiisi haun vaiheista ja valintapäätöksestä. Viestit voivat mennä roskapostiin, joten tarkistahan myös roskapostikansiosi. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakiessasi suorittamaan yksittäistä tutkinnon osaa, täytä sen tutkinnon hakulomake, johon tutkinnon osa kuuluu. Kirjoita tutkinnon osan nimi hakulomakkeen lisätietoihin. Osa tutkinnon osista on tarjolla valmiina opintokokonaisuuksinaan. Niihin haetaan suoraan koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Opettaja haastattelee sinut ohjauspäivässä

Hakiessasi opiskelemaan perustutkintoon tai perustutkinnon osaan, sinut kutsutaan ohjauspäivän haastatteluun. Ohjauspäiviä pidetään kuukausittain. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Saat kutsun ohjauspäivän haastatteluun sähköpostitse. Mikäli haet oppisopimukseen, opettaja haastattelee sinut puhelimitse. Haastattelun jälkeen tehdään päätös, voimmeko tarjota sinulle opiskelupaikkaa. Halutessasi voit tutustua etukäteen hakeutumisvaiheen infopakettiin.

Pekka Halosen akatemian Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon jatkuvassa haussa hakevien tulee lisäksi tehdä ennakkotehtävät. Saat ennakkotehtävien ohjeistuksen ohjauspäivän kutsun mukana. Ennakkotehtävät tulee palauttaa ennen ohjauspäivän haastattelua. Valitettavasti ohjeistus menee usein roskaposteihin, joten tarkastathan myös roskapostisi. Voit tutustua ennakkotehtäviin etukäteen tutkinnon sivulla.

Oppisopimukseen hakeutuminen edellyttää alan työpaikkaa

Ennen kuin täytät hakemuksen oppisopimukseen, varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Voit opiskella oppisopimuksella myös omassa yrityksessäsi. Kun täytät hakulomaketta, klikkaa kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä avautuvat työnantajan/yrityksen ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa. Alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun ja työnantajaasi kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Kielitaitosi varmistetaan ennen valintaa

Kun haet perustutkintoon, sinut ohjataan osaamiskartoitukseen, mikäli äidinkielesi ei ole suomi tai sinulla ei ole todistusta riittävästä suomen kielen taidosta. Opettaja arvioi kielitaitosi riittävyyden hakemaasi koulutukseen haastattelussa. Jos sinulla on todistus kielitaidostasi, ota se mukaan ohjauspäivään.

Mikäli et tule valituksi

Hakeutumispalveluiden opinto-ohjaaja Hannu Seppänen tarjoaa sinulle mahdollisuutta henkilökohtaiseen jälkiohjaukseen, mikäli emme voi tarjota sinulle opiskelupaikkaa hakemaasi perustutkintoon. Saat tarkempaa tietoa jälkiohjauksesta sähköpostiisi valintapäätöksen jälkeen. Ole rohkeasti yhteydessä, niin etsitään sinulle sopiva polku kohti tutkinto-opintoja!

Kysy lisää

Seppänen Hannu

Opinto-ohjaaja

+358406104180

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)

Hakeutumispalvelut neuvoo

Jos sinulla herää kysymyksiä hakeutumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Keudan Hakeutumispalveluihin. Palvelemme sähköpostitse, puhelimitse ja chatissä pääsääntöisesti ma-pe klo 9–14.

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700