< Takaisin tutkintoihin

Kuvataidelinja

Kansanopisto
Ajankohta

04.09.2017 - 27.04.2018

Kesto

Opintojen kokonaislaajuus on 29 kalenteriviikkoa.

Hinta Opiskelu on maksullista (75 euroa / vko).
Hakeminen

Hakuaika päättynyt.

 

Sähköinen hakulomake on auki hakuajan. Jos sähköisen hakemuksen tekeminen ei onnistu, voi hakulomakkeen tulostaa tästä tai tilata opintotoimistosta.Postitse lähetetyn hakemuksen tulee olla perillä hakuajan loppuun klo 16 mennessä.
Hakulomake ja liitteet postitetaan osoitteella;
Kansanopisto / Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60, 04380 Tuusula

Hakuaika päättyy 18.08.2017
Lisätietoja

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta kirjeitse. Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. 1 viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää tehty peruutus on maksuton. Sen jälkeen perutuista koulutuksista perimme 50 % 1.kuukauden osallistumismaksusta. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä. Peruuttamattomista koulutuksista peritään 1. kuukauden opintomaksu, sekä peruutusmaksu 50€.

 

Opintomaksuun sisältyy päivittäin lämmin ateria ja iltapäiväkahvi. Materiaalit opiskelija maksaa itse. Näyttelykäynnit sekä piirustus- maalausretket eivät sisälly opintomaksuun.
Opiskelija voi hakea opintosetelityyppistä, harkinnanvaraista tukea opintomaksuihin. Kelan koulumatkatukea opiskeluun ei myönnetä. Opiskelija-alennuksia saa VR:ltä ja Matkahuollosta. Pekka Halosen akatemiassa on vuokrattavana kahden hengen huoneita. Vuokraan voi hakea asumistukea.

Hakulomake avoinna ympäri vuoden, tarkemmat koulutusten aloitusajankohdat löydät alta.

Hae koulutukseen

Yksilöllinen opetus antaa mahdollisuuden omien tavoitteiden pohdintaan

Kuvataiteeseen keskittyvä moduulimuotoinen opintolinja sulautuu aiemman ”Kuvataiteen ja visuaalisen viestinnän linjan” paikalle kansanopiston koulutustarjonnassa. Kahdeksan kuukautta kestävällä kansanopistolinjalla opiskelijalle tarjotaan monipuolinen paletti kuvataiteen perusteista ja keskeisimmistä työmenetelmistä. Linja soveltuukin hyvin alan jatko-opintoja suunnittelevalle.

Työskentelyssä noudatetaan alan ammatillisen koulutuksen työtapaa ja linjan opettajat ovat ammattitaiteilijoita. Työskentelypainotteinen opiskelu keskittyy erityisesti piirustukseen, maalaukseen, taidegrafiikkaan, sekä kuvanveistoon. Opintosuunnitelmaan sisältyy lisäksi mm. piirustusretkiä, näyttely- ja museokäyntejä, sekä oppilastyönäyttelyn toteuttaminen.

Opintojen rakenne

Opintojen kokonaislaajuus on 29 kalenteriviikkoa. Opinnot koostuvat kolmesta erillisestä 9-10 viikon mittaisesta moduulista. Linjalle haetaan opiskelemaan ensisijaisesti koko lukuvuodeksi, mutta opinnot on myös mahdollista aloittaa ja päättää moduulien vaihtuessa. Opiskelija voi siis aloittaa opintonsa myöhemmin lukukauden aikana ja valita opintoihinsa yhdestä kolmeen moduulia mikäli linjalla on vielä vapaita opiskelupaikkoja linjan käynnistymisen jälkeen syksyllä. Vuoden opintojen jäsentymisestä moduuleittain katso tarkemmin: ”Toteutuksen suunnitelma” ja ”Opetussuunnitelma”.

 • MODUULI 1
  4.9.-17.11.2017
  Ensimmäisen moduulin painotus on havaintoon perustuvassa työskentelyssä, sekä piirustuksen ja maalauksen perustekniikoiden ja –käsitteiden omaksumisessa.
 • MODUULI 2
  20.11.2017-16.2.2018
  Toisessa moduulissa syvennetään aiemmin opittua kohti henkilökohtaista kuvallista ilmaisua. Kuvallista ajattelua tukevat taidehistorian katsaukset, joissa esitellään länsimaisen kuvataiteen päälinjat. Kuvanveiston ja taidegrafiikan opinnot käynnistyvät.
 • MODUULI 3
  26.2.-27.4.2018
  Kolmannessa moduulissa kuvanveiston opinnot jatkuvat. Taidegrafiikassa perehdytään syväpainomenetelmiin. Maalauksen jaksolla pääpainotus on opiskelijan omissa tavoitteissa. Kolmannen moduulin aikana toteutetaan opiskelijan omia töitä esittelevä portfolio, jota hän voi hyödyntää mahdollisiin jatko-opintoihin hakeutuessa tai muuten omaa osaamistaan esiteltäessä.

Jatko-opinnot

Kansanopistossa opiskelu luo mahdollisuuden omien tavoitteiden pohdintaan. Opetus ja ohjaus on yksilöllistä. Opiskelijan omista tavoitteista ja valmiuksista riippuen linja antaa edellytyksiä hakeutua alan jatko-opintoihin eri koulutusasteille tai vastaavasti jatkaa opiskelua kansanopiston syventävällä linjalla.

Opintojen ohjauksessa tutustutaan erilaisiin jatko-koulutusmahdollisuuksiin. Opinnoista saa 6 lisäpistettä haettaessa toisen asteen opintoihin. Opinnoista osa voidaan hyväksilukea (=osaamisen tunnustaminen) osana kuvallisen ilmaisun perustutkintoa.

 

Millaista opiskelu on ollut? Opiskelijan kertomaa:

"Opiskelu Pekka Halosen akatemiassa on ollut antoisaa. Vuosi motivoivassa ympäristössä on muuttanut suhtautumistani taiteeseen ja kehittänyt monipuolisesti osaamistani. Loistava vaihtoehto jatkokoulutukseen valmentuville."

"Tarjosi mahdollisuuden kehittää omaa ilmaisua ja kokeilla myös laajalti uusia tekniikoita niin maalauksen, grafiikan kuin veiston parissa."

"Iiihana vuosi!"

 

Koulutuspaikat

Tuusula, Kansanopistontie 60

Lisätietoja

Tuntiopettaja
Kansanopisto

Pia Kousa

040 174 5488

Koulutusassistentti
Opintotoimistopalvelut

Marjo Dahlsten

050 309 9649

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia koulutuksia