Mikä tutkintotyyppi sopisi sinulle?

Perustutkinto, ammattitutkinto vai erikoisammattitutkinto?

Ammatillisessa koulutuksessa on mahdollista suorittaa eri tasoisia tutkintoja. Eri tutkinnot antavat osaamista erilaisiin työtehtäviin kullakin alalla. Ammatillisissa perustutkinnoissa hankitaan alalla vaadittavat perustaidot, kun taas ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tähtäävät osaamiseen kehittämiseen myöhemmin työuran aikana.

Perustutkinto

Opiskele itsellesi ammatti suorittamalla perustutkinto! Perustutkinto on alan ammatillinen pohjakoulutus ja kuka tahansa voi hakeutua suorittamaan perustutkintoa millä tahansa pohjakoulutuksella. Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Keudassa on mahdollista yhdistää lukio-opinnot kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihimme. Lue lisää kaksoistutkinnon opiskelusta.

Ammattitutkinto

Ammattitutkinto sopii sinulle, jos sinulla on alan perustutkinto tai riittävästi kokemusta alalta. Ammattitutkinnon opiskelijana saat työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkintojen laajuus voi olla 120, 150 tai 180 osaamispistettä (osp). Suurin osa ammattitutkinnoista on 150 osp.

Erikoisammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto sopii sinulle, jos sinulla on jo pidempi kokemus alalta. Erikoisammattitutkinnossa syvennät työtehtävien hallintaa alan vaativimpiin työtehtäviin. Erikoisammattitutkintojen laajuus voi olla 160, 180 tai 210 osaamispistettä (osp). Suurin osa erikoisammattitutkinnoista on 180 osp.

Tutkinnon osa

Kaikki ammatilliset tutkinnot koostuvat monista eri tutkinnon osista. Opiskelemalla tutkintoa pienemmän kokonaisuuden eli tutkinnon osan, voit hankkia juuri sitä osaamista, joka sinulta puuttuu. Tutkinnon osa voi olla avain työllistymiseen, uusiin tehtäviin siirtymiseen tai työssä kehittymiseen. Tarjolla on valmiiksi suunniteltuja kokonaisuuksia, joiden lisäksi voit hakeutua suorittamaan tutkinnon osaa omien tarpeittesi mukaan mistä tahansa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Pääset tutustumaan tutkintokohtaiseen opintotarjontaan tutkinnon sivuilla.