Näin haet opiskelemaan jatkuvassa haussa

Suurimpaan osaan Keudan koulutuksista on jatkuva haku. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutuksen sivuille on merkitty hakuaika, mikäli kyseinen koulutus ei ole jatkuvassa haussa. Keudan koulutukset löydät koulutukset-sivulta.

Toinen hakuväylä Keudaan on kevään yhteishaku, joka on suunnattu peruskoulun päättäville.

Hakulomake löytyy koulutuksen sivulta

Hakulomakkeet löytyvät jokaisen tutkinnon sivulta. Täytä hakulomake siihen tutkintoon, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Käsittelemme vain yhtä hakemusta kerrallaan.

Liitä hakemukseesi seuraavat todistukset:

  • perusopetuksen päättötodistus, jos sinulla ei ole sen jälkeistä tutkintoa
  • toisen asteen koulutuksen todistus (ammatillinen perustutkinto sekä opintosuoritusote tai lukion päättötodistus)
  • työtodistukset oman harkinnan mukaan (esim. alakohtaiset).

Toimita hakulomakkeella todistukset, niin ne ovat valmiina mahdollisessa haastattelussa.

Ulkomaisen todistuksen ja opintosuoritusotteen tulee olla kyseisessä maassa toimivaltaisen viranomaisen antama. Todistus tai opintosuoritusote tulee olla käännetty Suomessa toimivalla virallisella kielenkääntäjällä. Lisätietoja http://www03.oph.fi/kaantajat/.

Perustutkinnon hakijoiden haastattelut

Ohjauspäivä

Hakiessasi opiskelemaan perustutkintoon tai perustutkinnon osaan, sinut kutsutaan kuukausittain järjestettävään ohjauspäivän haastatteluun. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Saat kutsun ohjauspäivän haastatteluun sähköpostitse. Mikäli haet oppisopimukseen, opettaja haastattelee sinut puhelimitse. Haastattelun jälkeen tehdään päätös, voimmeko tarjota sinulle opiskelupaikkaa. Lisätietoa jatkuvasta hausta

Pekka Halosen akatemian Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon jatkuvassa haussa hakevien tulee lisäksi tehdä ennakkotehtävä. Saat ennakkotehtävän ohjeistuksen ohjauspäivän kutsun mukana.

Kielitaidon varmistaminen

Sinut ohjataan osaamiskartoitukseen, jos äidinkielesi ei ole suomi tai sinulla ei ole suomen kielen todistusta kielitaidosta. Jos sinulla on todistus kielitaidostasi, kannattaa se liittää mukaan hakulomakkeeseen. Osallistuttuasi kartoitukseen saat kutsun ohjauspäivään. Mikäli haet oppisopimukseen, opettaja haastattelee sinut puhelimitse. Haastattelussa opettaja vielä arvioi kielitaitosi riittävyyden hakemaasi koulutukseen.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hakijoiden haastattelut

Hakiessasi opiskelemaan ammatti- tai erikoisammattitutkintoon tai tutkinnon osaan, alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja varmistaa, että kielitaitosi on riittävä ja tutkintokohtaiset edellytykset täyttyvät. Samalla saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Kanssasi sovitaan aika opintojen henkilökohtaistamista varten. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut. Haastattelun jälkeen tehdään päätös, voimmeko tarjota sinulle opiskelupaikkaa. Lisätietoa jatkuvasta hausta

Tutkinnon osaan haetaan tutkinnon hakulomakkeella

Hakiessasi suorittamaan yksittäistä tutkinnon osaa, täytä sen tutkinnon hakulomake, johon tutkinnon osa kuuluu. Kirjoita tutkinnon osan nimi hakulomakkeen lisätietoihin. Osa tutkinnon osista on tarjolla valmiina opintokokonaisuuksinaan. Niihin haetaan suoraan koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Oppisopimukseen hakeutuminen edellyttää alan työpaikkaa

Ennen kuin täytät hakemuksen, varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Kun täytät hakulomaketta, klikkaa kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa. Alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun ja työnantajaasi kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Hakeutumispalvelut neuvoo

Jos sinulla herää kysymyksiä hakeutumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Hakeutumispalveluihin puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Chat Hakijalle
ma – to klo 9 – 15
pe klo 9 – 14.45

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi