Yhteishaku

Peruskoulun päättävä – hae yhteishaussa 22.2. – 22.3.2022!

Jos olet valmistumassa peruskoulusta, voit hakea Keudan ammatilliseen koulutukseen valtakunnallisessa yhteishaussa. Seuraava toisen asteen yhteishaku on 22.2. klo 8.00 – 22.3.2022 klo 15.00. Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolussa. Hakukohteet julkaistaan marraskuun puolessa välissä.

Kevään 2022 yhteishaussa ovat mukana Keudan ammatillinen perustutkintokoulutus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) sekä Pekka Halosen kansanopistossa järjestettävä Opistovuosi oppivelvollisille.

Yhteishaussa hakevat ne, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Jos et kuulu yhteishaun kohderyhmään, hae Keudaan jatkuvalla haulla.

Yhteishaun tarjonta löytyy Keudan nettisivuilta ja Opintopolusta

Yhteishaussa on tarjolla lähes 30 Keudan perustutkintoa, joiden eri osaamisalat ja yksilölliset polut avaavat uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen, olitpa sitten päättämässä peruskoulua tai suorittanut Valma-koulutuksen peruskoulun jälkeen. Keudalla on yhteensä kymmenen toimipistettä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa.

Keudan koulutustarjonta löytyy verkkosivuiltamme ja Opintopolusta. Jokaisen tutkinnon sivulla on alaa ja sen opiskelua koskevaa lisätietoa sekä mahdolliset muut edellytykset. Tutkintojen mahdollisiin terveydentilavaatimuksiin voit tutustua tarkemmin Opintopolussa.

Hae Opintopolussa

Täytä hakulomake Opintopolussa hakuaikana. Keudassa haet suoraan tutkintoon, osaamisalan tai suuntautumisen valitset opintojen alettua. Poikkeuksena tästä on ainoastaan media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, jossa haet suoraan joko audiovisuaalisen viestinnän tai kuvallisen ilmaisun osaamisalalle. Hakija voi esittää enintään seitsemän hakutoivetta.

Kaksoistutkinto mahdollistaa ammatillisen koulutuksen ja ylioppilastutkinnon suorittamisen

Keudan jokaisessa toimipisteessä on mahdollista suorittaa ammatilliset perusopinnot ja lukio-opinnot yhdistelmäopintoina. Alustavan kiinnostuksen voit merkitä yhteishaun hakulomakkeelle, mutta sitovat ilmoittautumiset tehdään opintojen alettua.

Muutoksia ammatillisen koulutuksen valintaperusteisiin

  • Jos hakijalla on yksilöllistetty oppimäärä matematiikassa ja äidinkielessä, hakija on mukana ainoastaan harkintaan perustuvassa valinnassa.
  • Työkokemuksesta ei saa enää pisteitä.
  • TUVA-koulutuksen ja kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun koulutuksen suorittamisesta saa valintapisteitä.
  • Jos koulutuksen järjestäjä arvioi hakijan kielitaidon riittämättömäksi, hakijaa ei hylätä automaattisesti opiskelijavalinnassa.

Peruskoulun päättävä voi hakea oppisopimukseen myös kevään jatkuvassa haussa

Jos peruskoulun päättävä nuori haluaa aloittaa oppisopimusopinnot jo kesällä, hän voi hakea koulutukseen jatkuvassa haussa kevään aikana/lopussa. Hakijaan ollaan yhteydessä muutaman viikon sisällä. Tämän lisäksi nuoren kannattaa hakea yhteishaussa. Näin hänellä on varasuunitelma kunnossa siltä varalta, että työpaikka esimerkiksi peruuntuisi.

Nuori voi aloittaa oppisopimusopintonsa työpaikalla jo kesällä, kunhan hakijan ja työpaikan edellytykset oppisopimukselle ovat kunnossa ja sopimus on tehtynä. Kun hakija saa tiedon yhteishaun valinnasta ja on jo aloittanut oppisopimusopinnot, tulee hänen perua saamansa opiskelupaikka. Tämä on tärkeää, jotta paikka vapautuu toiselle hakijalle.

 

Yhteishaun tärkeät linkit

Opintopolku.fi Tietoa yhteishausta lukion päättäville Huoltajan tietopankki yhteishausta Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Kielikokeet Tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Jaa sivu

Tulosta sivu