Maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan jatkaminen, kehittäminen ja juurruttaminen

Kansalliset hankkeet

Ajankohta:

01.07.2022 - 31.12.2023

Rahoittaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Toteuttaja

Hankkeen koordinaattori on Vantaan kaupunki, Keuda on osatoteuttaja

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on juurruttaa maahanmuuttajien osaamiskeskuksen toiminta pysyväksi Keravalla. Keuda tarjoaa kehittämiseen S2-opettajan, erityisopettajan ja uraohjaajan asiantuntemusta.

Toiminta

Hankkeessa kehitämme opiskeluvalmiuksia tukevia toimintamalleja, erityisesti opiskelussa ja työtehtävissä tarvittavaa suomen kielen osaamista. S2-opettaja ja uraohjaaja osallistuvat moniammatillisen osaamiskartoituksen kehittämiseen ja toteuttamiseen. S2-opettaja räätälöi kielen opetuksen tarpeen mukaan ala-/työnantajakohtaisesti ja siten edistää opiskelijan työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja työllistymistä. Erityisopettaja kartoittaa oppimisen tuen tarpeita ja tukee yksilöllisten ratkaisujen löytämisessä. Uraohjaajan tehtävänä on tuoda Osken asiakkaille näkyväksi koulutusmahdollisuudet ja tukea koulutuspolun eri vaiheissa.

Keuda osallistuu rekrytointi- ja koulutustapahtumiin ja tuo esille erilaisia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen. Keuda välittää myös tietoa Osken asiakkaille sekä työnantajille oppisopimuskoulutuksesta ja muista mahdollisuuksista hankkia uusia työntekijöitä.

 

Lisätietoja

Aarnio Sari

Opinto-ohjaaja

+358401744442

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55