Murros 2022 – Ohjelma

Tervetuloa #murros2022-tapahtuman pariin! 5.5.2022

Tällä sivulla julkaisemme esiintyjät sekä tapahtuman aikataulun. Päivitämme esiintyjien listaa sekä aikataulua aina tapahtuman kalkkiviivoille asti.

Tästä linkistä voit seurata Murroksen YouTube-lähetystä: https://youtu.be/5o7pioD9cqQ

 

Aamupäivän ohjelma:

Tapahtuma toteutetaan YOUTUBE LIVE lähetyksenä ja osallistua voi myös paikanpäällä Keuda-taloKerava-salissa Keravalla klo 9.00 – 16.00. mm. hienoja standejä jotka voit kokea vain paikanpäällä. Katso tämän sivun alareuna.

 

Osallistu murros kisaan – Hyviä palkintoja!

Participate in the ”Are you disruptor” game – Great rewards!

Login as player at: play.seppo.io

Enter this pin: F5458D

 

Klo 9.00 – 9.25

Tapahtuman viralliset avaukset

Tapahtuman tulevat avaamaan Keudan kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu sekä rehtori Anna Mari Leinonen.

Tapio Happonen, Keudan opiskelija, Virtual PopUp NY

”Haastateltavana aamupäivällä myös mm. Keudan opiskelija Tapio Happonen, jonka yrityksen liiketoiminta tulee perustumaan vahvasti virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin.”

Virtual PopUp-yrityksen teaser-video:

Check out the programme and the presentors in English | Katso ohjelma ja esiintyjät englanniksi

Klo 9.25 – 9.55

Metaversumi oppimisen, tekemisen ja kohtaamisten tilana, Risto Linturi, tulevaisuudentutkija

Metaversumi oppimisen, tekemisen ja kohtaamisten tilana

Esityksessään Linturi tarkastelee paljon lupaavan Metaversen nykytilaa, yhteensopivuuksia, kehitystyökaluja, mahdollisuuksia ja sovelluksia. Julkisuudessa näkyneen Metaksi muuttuneen Facebookin sijaan NVidia on yksi metaversumin keskeisiä toimijoita, Pixar keskeisimpien rajapintojen kehittäjä. Linturin esitys on tuotettu metaversessä ja sen tekemiseen on osallistunut useita tekoälyjä.

Klo 09.55 – 10.05

Opiskelijat yhdistävät uutta teknologiaa liikeideoihinsa

Virpi Koivisto, opettaja, Keuda

“ Yes, We did it!

Digitaalisuus ja kestävä kehitys ovat vahvasti mukana Yrittäjyyden ammattitutkinnon perusteissa. Syksyllä 2021 yrittäjyyden opiskelijat osallistettiin mukaan MURROS22-tapahtumaan. Aluksi opiskelijat saivat alustuksen aiheeseen ja tutustuivat Keudan digipajaan. Tunnelma oli innostunutta, mutta ilmassa oli varmasti kysymys, kuinka tämä kaikki tehtäisiin. Seuraavina kuukausina yrittäjyyden opiskelijat pohtivat pienryhmissä seuraavia teemoja: toimintaympäristö & trendit, mihin haluat tulevaisuudessa vaikuttaa, O365 & Teams, kestävä kehitys suhteessa digitaalisuuteen.

MURROS22-tapahtumassa kolme yrittäjyyden opiskelijaa kertoo yritysideoistaan ja siitä, miten kestävä kehitys ja digitaalisuus ovat heidän yrittäjyydessään mukana. He ja koko yrittäjäopiskelijaryhmä voivat sanoa: ”Yes, We did it!”.

Kaisa Koponen, opiskelija

Verkkokauppa ynnä muuta digitaalista

Pauliina Johanson, opiskelija

Älyhaalari

Stefan Aalto-Setälä, opiskelija

Tennispallokerääjärobotti (Proto)

Klo 10.05 – 10.25

Post-digitalyptinen oppimismaisema, Tarmo Toikkanen, Suomen Koodikoulu, Open Knowledge Finland, IT-kouluttajat, Suomen eOppimiskeskus, Creative Commons Suomi

Post-digitalyptinen oppimismaisema

Tarmo on opetuksen ja teknologian kohtaamispisteen design-tutkija, kouluttaja, yrittäjä ja moniottelija. Tässä puheenvuorossa Tarmo pohtii totuuden jälkeisen dis- ja misinformaation kyllästämän maailman tilaa ja opetuksen, oppimisen ja sivistyksen roolia siinä. Onko digitalisaatio jo ohi? Mitä siitä opittiin? Millainen on postdigitalisaation opetuskenttä? Mihin tarvitaan oppilaitoksia? 

Klo 10.25 – 10.30

Keudan opiskelijatoiminta mukana Keudan digitaalisessa kehittämistyössä

Keudan opiskelijakunta Kuoman varapuheenjohtaja Niko Nyholm esittelee #Murros 2022 -tapahtumassa Keudan opiskelijakunta Kuoman toimintaa ja mukanaoloa Keudan digitaalisessa kehittämistyössä. 

Keudan opiskelijakunta Kuoma tekee tiivistä yhteistyötä Keudan toimipisteiden opiskelijakuntien sekä henkilöstön kanssa erilaisten digitaalisten sovellusten saralla. 

Opiskelijoiden aloitteesta syntyneestä lanitapahtumasta on jalostettu yhteistyössä Keudan digitoiminnan kanssa Keuda 60 -vuotta juhlalanit, joiden yhteydessä ensi marraskuussa esitellään Keudan digi- ja robotiikkaosaamista. 

CS:ää Tulossa marraskuussa 2022 digiaspekti: kutsutaan vierailevia ryhmiä joukkueita pelaamaan robohockeyta. Tapahtumassa erilaisia 

Keudan opiskelijakunta Kuoman tehtävät: 

  1. edistää Keudan eri toimipisteiden opiskelijakuntien yhteistyötä
  2. valvoa ja toteuttaa ammatillisesta koulutuksesta säädetyn lain (531/2017) toteutumista Keudassa
  3. ajaa Keudan toimipisteiden opiskelijakuntien etuja ja noudattaa niiden tahtoa
  4. edustaa Keudan toimipisteiden opiskelijakuntia kaikissa mahdollisissa toimielimissä ja yhteistyöryhmissä sekä tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja Keudan opiskelijoita koskevissa asioissa
  5. vastata Keudan opiskelijakunta Kuoman tehtävien toteutumisesta.

Klo 10.30 – 10.45

Mitä mahdollisuuksia MIEE-verkosto tarjoaa opettajille, Sami Heino, Microsoft, Customer Success Manager, Vesa Äyräs, Industry Executive K12 Education, Microsoft, Piia Martikainen, biologia/maantiedon opettaja, luokanopettaja,Torkinmäen koulu, Kokkola

Sami Heino, Microsoft, Customer Success Manager

Vesa Äyräs, Industry Executive K12 Education, Microsoft

Microsoft Innovative educator expert -ohjelma on globaali opetuksen alan toimijoiden  verkosto. Verkosto tarjoaa mukana oleville opettajille tukea omaan työhön ja opetuksen kehittämiseen  sekä mahdollisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa niin Suomessa kuin  globaalistikin. 

Piia Martikainen, biologia/maantiedon opettaja, luokanopettaja,Torkinmäen koulu, Kokkola

Helpotusta opetukseen -Onenote ja Minecraft

Digitaaliset välineet antavat opettajan työhön helpotusta ja työvälineitä, joilla voi luoda asioita, joita muuten opetuksessa on hankala konkretisoida. Onenote tarjoaa opettajan suunnittelulle oivan alusta. Se yhdistettynä Teamsin ominaisuuksiin, helpottaa opettajan oppilaiden työskentelyn seuraamista ja palautteenantoa. Minecraftillä puolestaan saadaan toteutettua projekteja uudessa ulottuvuudessa. 

Klo 10.45 – 10.55

MEDIA-ALAN XR PORTFOLIO, Eva Spoof, opiskelija, keraamikko, taidekäsityöläinen

Eva Spoof, UDUMBARA keramiikkaa (est 1994)
keraamikko, taidekäsityöläinen

TAIDETTA JA KERAMIIKKAA MEDIA-ALALTA
MAANLÄHEISESTI, KESTÄVÄSTI JA NYT MYÖS VIRTUAALISESTI!

Halu kehittyä tuottamaan vähemmän tavaraa ja enemmän arvoa. Vähentää tavaraa ja korostaa kestävän kehityksen arvoja ja tietoisuutta siitä mistä raaka-aineet tulevat ja ovat eettisistä lähteistä.

Digitaalinen maailma on ensiarvoisen tärkeä taidekäsityöyrittäjälle. Www-sivut, blogi, Youtube ym. Hoidan itse  Youtube kanavaani ja esim. Instagram tuo minulle selkeästi asiakkaita. Nyt löydät minulta myös Virtuaalinäyttelyn avaruudessa, mikä on äärimmäisen piristävää toivottavasti muillekin!

UDUMBARA Helsinki keramiikka Studio

Käsintehtyä luksusta, lamput, veistokset ja kukkaruukut valmistetaan Someron, Kultelan kylän punasavesta. Materiaali luo astioihin ihanan rehevän maanläheisen luonteen.

Tuotteidensa kotimaisella raaka-aine valinnalla haluan korostaa talonpoikaisen ja ainutlaatuisen luonnon saven arvoa. Suomalainen savi on lämminhenkinen, kodikas ja ennen kaikkea eettinen ja ekologinen valinta, sillä se ei raaka-aineena vaadi monimutkaista prosessointia ja se poltetaan matalassa lämpötilassa (UDUMBARAssa aurinkosähköllä) valmiiksi tuotteeksi.

Klo 10.55 – 11.00

Oculus Quest2 VR lasit opetuksessa

Tutustumme muutamiin tapoihin, joilla Oculus Quest2 laseja voi käyttää opetuksessa. Virtuaalisiin ympäristöihin voi rakentaa työelämän tilanteita ja niissä voi myös työskennellä yhdessä. 3D kameralla on mahdollista dokumentoida sellaisia työtilanteita, joihin opiskelijaryhmää ei voi viedä tutustumaan. Laseille on myös saatavilla valmiita ohjelmia, joita voi opetuksessa hyödyntää.

Rauno Natunen, Opettaja, Keuda

Klo 11.00 – 11.05

Hyvinvointiteknologiaa ja hyvää elämää, joka päivä! Mira Ruusunen, Hoivayksikön johtaja, Norlandia Care Tuusula

Norlandia on innovatiivinen palveluntuottaja, joka haluaa tuottaa Hyvää elämää, joka päivä! Keudan kanssa toteutettu hyvinvointiteknologian opintokokonaisuus on mahdollistanut opiskelijoiden, asukkaiden sekä työntekijöiden perehtymisen hyte järjestelmiin, sovelluksiin sekä robotiikkaan. Yhteistyön avulla olemme kehittäneet matalla kynnyksellä kaikkien osaamista. 

Klo 11.05 – 11.10

Tukiälyn käyttöä kieltenopetuksessa 2.0, Päivi Aiesi, Opettaja

Päivi Aiesi, Opettaja,

Keuda

Miten tekoälyä hyödynnetään Keudassa kielten opetuksessa?  Uusia välineitä ja mahdollisuuksia. Tule kuulemaan! 

Päivi Aiesi on mukana oppilaitoksensa oppimislaboratoriossa ja on käyttänyt opetuksessaan tekoälyä ja virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä työkaluja. Esimerkiksi virtuaaliassistentti Alexa on tuttu hänen opiskelijoilleen.

Aiesilla on pitkä työhistoria eri koulutusasteilta. Hänellä on kokemusta englanti toisena kielenä (ESL) opetuksesta, kansainvälistymisestä ja verkko-opetuksesta. Aiesilla on vahva tietotekninen osaaminen ja hän on ollut mukana kehittämässä tukiälyn käyttöä ammatillisessa kieltenopetuksessa.

Klo 11.10 – 11.25

Tekoäly ja oikeudellinen murros, Ismo Kallioniemi (Eversheds Sutherland, asianajaja, osakas)

Tekoäly ja oikeudellinen murros.

Esityksessä tarkastellaan, kuinka tekoälyjärjestelmät vaikuttavat oikeudellisiin kysymyksiin. Esimerkkinä käytetään tekoälyjärjestelmien luomien kuvien ja vastaavien lopputulosten oikeudellista suojaa.

Klo 11.25 – 11.50

KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN PANEELI, Marko Sivula, Fisplay Oy, Laura Järvinen, Biovaaka Oy, Niko Puruskainen, Primula Oy,

Marko Sivula, Fisplay Oy Partner, sales & marketing

Fisplay on täyden palvelun infonäyttötalo joka tuo maahan, myy, asentaa ja ylläpitää FisLED-jättinäyttöjä, infonäyttöjä, kosketusnäyttöjä ja toteemeja. Lisäksi Fisplaylla on oma FisplayCloud infonäytön sisällönhallinta ohjelmisto jolla näyttöjen sisältöjä voi hallita etänä. 

Laura Järvinen, Biovaaka Oy, Myynti- ja markkinointipäällikkö

Biovaaka Oy tuottaa ammattikeittiöihin ja ravintoloihin ruokahävikkiratkaisuja. 

Biovaaka Oy auttaa ammattikeittiöitä ja ravintoloita ruokahävikin vähentämisessä tuomalla digitaalisia ratkaisuja ruokahävikin seurantaan sekä tekemällä ruokahävikin näkyväksi ruokailijoille ja henkilökunnalle. 

Biovaaka palvelut tekevät seurannasta helppoa säästäen henkilöstön käytettävää aikaa. Systemaattisella seurannalla saadaan tärkeää tietoa ruokahävikistä toiminnan kehittämiseen, jotta voidaan tehdä toimenpiteitä sen vähentämiseksi. Tekemällä ruokahävikki näkyväksi saadaan ruokailijat mukaan ruokahävikin vähentämiseen. 

NIKO PURUSKAINEN, PRIMULA OY, Tuotantopäällikkö

“Robotiikka leipomossa”

Olemme keskittyneet pakaste ruokaleipien valmistukseen. Yrityksen liikevaihdosta noin 70% kotimaan kaupasta ja 30% viennistä. Viimeisen pari vuotta olemme keskittyneet vahvasti kehittämään toiminta ympäristöämme.

Esimerkkinä 2020 loppu vuodesta valmistunut pakastevarasto. Jonka valmistumisen jälkeen logistiikastamme suuri osa siirtyi Järvenpäähän. 2021 käynnistimme pakkaamon tehostamishankkeen jonka seurauksena ensimmäinen vaihe valmistuu toukokuussa 2022. Robottisolu laatikoiden lavaukseen ja lavojen

käärintään. Automatisointi projekti etenee tällä hetkellä suunnittelu ja testauksen osalta vaiheeseen kaksi.

Paneelin vetäjä, Jenna Kauppi, Keuda

Klo 11.50 – 12.00

FORECASTING MEETS VOCATIONAL SCHOOLS IN THE WORLD OF RAPID CHANGES Ammatillinen koulutus 4.0 – VET College 4.0, Henna Hyytiä, Ennakointipäällikkö, Keuda 

Henna Hyytiä, Ennakointipäällikkö, Keuda

Ammatillinen koulutus 4.0 – VET College 4.0  

Ammatillisen koulutuksen skenaarioita – forecasting scenarious in vocational education and training 

Drivers changing the world of work and the possible impact on vocational education and training 

Iltapäivän ohjelma /

Afternoon program in English!

Klo 13.00 – 13.20

Learning never stops, Tia Ainola, Education LEAD, Microsoft

Learning never stops

What is the future of learning and skills development after the world’s largest remote working and learning experiment.

Klo 13.20 – 13.45

VIRTUAL PANEL, Antti Martikainen, Virtual Dawn, Jani Leskinen, Glue, Arnaud Dressen, Wonda, Risto Linturi, Futurist

Antti Martikainen, Virtual Dawn

Come and try the Metaverse of Education. A World that unites 
the Academia and democratizes the education!

 

Jani Leskinen, Head of sales, Glue Collaboration

Glue is a virtual collaboration platform for teams who need remote meetings to be as great as face-to-face meetings. 

 

Arnaud Dressen, Wonda, Founder and CEO

Wonda is on a mission to enrich learning and collaboration by empowering anyone to create and share unique immersive experiences. 

 

Risto Linturi, Futurist

Also in the panel.

Klo 13.45 – 13.55

Best experiences for teaching and learning are built on modern devices, Harri Mikkanen, Surface Business Group Lead, Microsoft

Best experiences for teaching and learning are built on modern devices

In this interview you hear how Surface devices make teaching and learning, deployment, management and security of the devices agile and fun. Not to forget about sustainability! 

Klo 13.55 – 14.10

Piloting the use of GLUE virtual reality environment for communication with students in vocational education and training – lessons learnt so far? Hear it from our English teachers!

VIRTUAL REALITY IN VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING

#vrinvet

VRINVET

Katriina Lammi, Head of International Affairs, Keuda

Tuire Salo from Keuda in Järvenpää, Finland

Anne Margrethe Sloth from TEC in Copenhagen, Denmark

Klo 14.10 – 14.20

SHARP Dynabook! - Remote expert can provide assistance to field workers and much more! DAVID SIMS, DYNABOOK EUROPE 

DAVID SIMS
SOLUTIONS SALES SPECIALIST, DYNABOOK EUROPE  

David Sims was appointed Solutions Sales Specialist for Dynabook Europe in June 2017. David’s role focuses on driving sales of Dynabook’s security and IoT solutions, including innovative mobile solutions for IoT/M2M and edge computing. He also manages the development of Dynabook’s Partner Ecosystem. 

David brings with him 22 years’ experience in the telecommunications business, having started his career working at Nokia where he held various management positions in technical sales. He also worked as an Account Manager for Huawei Technologies and worked as a Pre-Sales Consultant and Solution Sales Specialist for Vodafone Global Enterprise.  

David has a degree in Electronic Communication Engineering from the University of Plymouth.  

Klo 14.20 – 14.35

Will robots take our jobs? Joonas Tuhkuri, MIT Department of Economics

Kuva: David Degner. 

Joonas Tuhkuri, Tutkija MIT Department of Economics

Mitä työn tulevaisuudesta pitäisi ajatella?

Työn muutoksen iso kuva? Miten teknologia vaikuttaa työhön? Miksi työ ei lopu? Miksi työ saattaa sittenkin loppua? Mitä on lähitulevaisuuden työ? 

Many fear that new technologies will take our jobs and increase inequality. But data tell a different story. Unemployment has not increased over the long run. Firms that adopt robots hire more workers, not less. Why haven’t robots not taken our jobs? What effects should we expect in the future? In this talk about the future of work, economist Joonas Tuhkuri discusses why work does not end and provides a surprising answer. The talk will draw from the latest research at MIT and elsewhere and helps each of us understand why there are still jobs.

(Huom, Esitys englanniksi)

Klo 14.35 – 14.50

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the XR stars. Jussi Kajala, CEO, 3DBear

Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the XR stars.

In this showcase, we will first look at how XR simulations can be used for vocational learning and examinations. Then, we will travel to the moon together and build a moon base. Audience participation required.  

Klo 14.50 – 14.52

LIFTOFF!

LIFTOFF! LET´S GO! WE CAN DO IT!

Klo 14.52 – 15.05

MIXED REALITY (MR) TO TAKE BODY MEASUREMENTS, Mikko Luukkonen, Softability

Softability & Keuda

MIXED REALITY TO TAKE BODY MEASUREMENTS

In co-operation with Softability, Keuda’s textile and fashion program developed Mixed Reality work instructions for students to take body measurements. Careful taking of measurements is the basis of well-fitting formulas and the clothing made with them. In the EDUTECH DISRUPTION 2022 DAY Event Teacher Riitta Niemi and vocational tutor Aija Ilola will show how the solution works. Mr. Mikko Luukkonen will talk about the technology and the new learning it enables.

Klo 15.05 – 15.15

ROBOCUP INTERNATIONAL ROBOTICS CASE, Katriina Lammi, Pernille Bjerre, Kim Juul Jensen

Being aware of robot related hazards, and being able to identify and reduce them, is a skill developed in RoboCup. Learning takes place in a series of 5-day-long Micro Challenges. The first Micro Challenge “Get a Grip” was about designing, documenting, 3D-printing and presenting a gripper.

Come and meet some staff to find out how it went, what we learned, and what’s to come!

#robocupinvet

Katriina Lammi, Head of International Affairs, Keuda

Pernille Bjerre, International Coordinator and Projectmanager

Kim Juul Jensen, Industrial Technician, Metal Sector

Klo 15.15 – 15.30

Next phase of digitalization, metaverse and Web 3.0 – impact on skills, Kristo Lehtonen (Sitra, teemajohtaja, Reilu Datatalous)

Kristo Lehtonen Sitra, teemajohtaja

“Next phase of digitalization, metaverse and Web 3.0 – impact on skills”

Next phase of digitalization, metaverse and web 3.0 are changing our society. What does this entail for needed skills and competences? What can Finland learn from reference countries?

Kristo Lehtonen is Director of Fair Data Economy at Finnish Innovation Fund, Sitra

“Digitalisaation ja datatalouden murros haastavat osaamista”

Tule kuulemaan miten digitalisaation seuraava vaihe muuttaa yhteiskuntaa. Miten metaversumi ja web 3.0 liittyvät siihen? Mitä uusia taitoja tuleville sukupolville pitää opettaa Sitran selvityksen mukaan ja mitä meillä on opittavana verrokkimaista?

Kristo Lehtonen toimii itsenäisyyden juhlarahasto Sitran reilun datatalouden teeman teemajohtajana.

Klo 15.30 – 15.40

ROBOTICS AND INNOVATIONS - KEUDA VEX PRESENTATIONS 2022 Raimo Giren, Stefan Aalto-Setälä

Stefan Aalto-Setälä, Student

Raimo Giren, Teacher

Mr. Raimo Giren interviews students about the latest Keuda robotics project. Stefan had an idea and other students have helped him to build something special…

Something about Keuda VEX Hockey robots also. Come to play maybe next Year if You are interested!

Klo 15.40 – 16.00

Technology driving latest trends in Education, Mark Fitzsimons, Senior Education Solution Specialist, MICROSOFT

Technology driving latest trends in Education

AI and data provide new insights changing how, what and where and from whom we learn, empowering individual learners to augment academic attainment with industry recognised cloud certifications and develop the skills needed to participate in the rapidly changing world of work.  

Klo 16.00

THE END OF THE DISRUPTION 2022 DAY VIDEOS

Thinglink – A new scalable model for XR training

 

Radical transformation of our food system, Risto Linturi, Futurist

 

MIEExpert Community

 

Glue CEO Jussi Havu’s interview at MatchXR2021

 

The world of work is changing, Dynabook, Sharp

 

Further Qualification for Entrepreneurs. New Business ideas with new technology.

 

Exhibition out in space MURROS 2022

The End. Welcome next Year!

******

LIVE STÄNDIT #Murros2022 -tapahtumassa!

Murros-tapahtumassa on myös lukuisia huippuhienoja Ständejä, tarjolla sinulle tutustua klo 9.00 – 16.00. Paljon tuoteuutuudet joita pääset kokemaan vain paikanpäällä – tule mukaan näkemään ja kokemaan!

Keuda-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, aivan Keravan ydinkeskustassa osoitteessa Keskikatu 3, Kerava.

1.) Topaasia

2.) Glue

3.) HP Finland

4.) Virtual Dawn

5.) Virtual PopUp NY

6.) Softability

7.) Dynabook (Sharp)

8.) Robot Table

Ilmoittaudu mukaan! [webropol.com]