Koulutukset / Tekniikan alat /

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (150 osp)

Ammattitutkinnot

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (150 osp)

Lisää suosikkeihin

Syvennä osaamistasi ajoneuvoalan ammattitutkinnolla!

Ajoneuvoalan ammattilaisena työskentelet itsenäisesti ja tehokkaasti. Sovellat opittua tietoa ja taitoa sekä osaat hankkia tarvittavaa tietoa ratkaistaksesi työtehtäviin liittyviä ongelmia. Ammattitaitosi ansiosta sinulla on yrittäjämäinen kehittävä työote. Keudassa voit suorittaa ajoneuvoalan ammattitutkinnon joustavasti työn ohessa. Opinnot tapahtuvat pääsääntöisesti omalla työpaikallasi. Osaamista hankitaan verkkoympäristössä sekä lähipäivillä oppilaitoksessa. Opintojen alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Keudassa voit suorittaa ajoneuvoalan ammattitutkinnon vauriokorjauksen, korjaamopalvelujen tai työnjohdon osaamisalalla. Työnjohdon osaamisala järjestetään yhteistyössä lähiesimiestyön ammattitutkinnon kanssa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Hyvä ammattitaito ja kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta
  • Looginen ajattelu- ja ongelmanratkaisukyky
  • Kehittävä työote ja ammattiylpeys

Työllistyminen

Työnjohdon osaamisalan suorittaneena toimit työnjohtajana, hallityönjohtajana, myynnin työnjohtajana, varaosamyynnin työnjohtajana, tiiminvetäjänä tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Vauriokorjauksen osaamisalan suorittaneena toimit työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Tutkinnon suorittaneena voit toimia autokorikorjaajana, automaalarina tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Korjaamopalvelun osaamisalan suorittaneena toimit työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Tutkinnon suorittaneena voit toimia henkilöautomekaanikkona, raskaskalustomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Vauriokorjauksen osaamisala | Järvenpää

Päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä alan työpaikalla tapahtuvaa oppimista opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopetuspäivistä sovitaan erikseen opintojen alkaessa.

Lisätietoja tästä osaamisalasta: Sami Markkanen

Korjaamopalvelujen osaamisala | Nurmijärvi

Päivä-monimuotokoulutus

Tässä toteutuksessa solmitaan oppisopimus työnantajan kanssa. Lähiopetusta/verkko-opetusta on noin yhtenä päivänä kuukaudessa.

Lisätietoja tästä osaamisalasta: Tapani Leinonen

Työnjohdon osaamisala | Toimipiste katsotaan tilanteen mukaan

Päivä-monimuotokoulutus

Tässä toteutuksessa solmitaan oppisopimus työnantajan kanssa. Lähiopetusta/verkko-opetusta on noin yhtenä päivänä kuukaudessa. Monimuotokoulutus sisältää opiskelua alan työpaikalla, etätehtäviä, verkko-opintoja sekä lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutus toteutetaan osittain yhdessä Lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksen kanssa. Lähipäivien käytännöt tarkentuvat myöhemmin.

Lisätiedot tästä osaamisalasta: Michael Ek

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Valmiudet

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna alan perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Työpaikka

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakijan tärkeät linkit

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Leinonen Tapani

Opettaja

+358 504 635 094

tapani.leinonen@keuda.fi

Nurmijärvi, Lopetie 20

Markkanen Sami

Opettaja

+358 505 339 664

sami.markkanen@keuda.fi

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Toimipiste

Lopentie 20, Nurmijärvi

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla