Koulutukset / Tekniikan alat /

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto (180 osp)

Erikoisammattitutkinnot

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto (180 osp)

Autokorimestari | Automaalarimestari

Lisää suosikkeihin

Vauriokorjauksen ammattilainen – tule syventämään osaamistasi!

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, vauriokorjauksen osaamisala on suunnattu alalla työskenteleville automaalareille ja autokorinkorjaajille, joilla on alan ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, sekä useamman vuoden laaja-alainen työkokemus vauriokorjauksesta.

Ajoneuvoalan erikoisammattitutkinnon suoritettuasi osaat toimia ajoneuvoalan tehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon työssäsi ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Osaat suunnitella ja organisoida oman vastuualueesi toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja noudattaa työlainsäädäntö-, työturvallisuus- ja ympäristömääräyksiä sekä laatujärjestelmän ja työympäristön muita ohjeistuksia. Sinulla on kokonaisnäkemys vauriokorjauksen alasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistasi vauriokorjauksen työtehtävien toteuttajana.

Keudassa tarjoamme aidot työympäristöt ja alan verkostot sekä monipuoliset oppimisympäristöt. Käytössä on tuoteuutuudet ja ajantasaiset menetelmät.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Tarkkuus, huolellisuus ja oma-aloitteisuus
  • Motivaatio ja halu kehittyä
  • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Työllistyminen

Vauriokorjauksen osaamisalan suorittaneena voit toimia autokorikorjaajana, automaalarina tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Voit toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Koulutus antaa valmiudet toimia myös korjaamon sisäisenä kouluttajana tai työnjohtajana.

Toteutusvaihtoehdot

Keudassa voit suorittaa vauriokorjauksen osaamisalan opinnot. Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Monimuotokoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu

Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset opiskelulle

Valmiudet

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna alan ammattitutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.

Työpaikka

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, joka on yksi oppimisympäristöistäsi.

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan opettajan haastattelussa.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Kysy lisää!

Markkanen Sami

Opettaja

+358505339664

sami.markkanen@keuda.fi

Piippo Ulla-Riitta

Opinto-ohjaaja

+358504302753

ulla-riitta.piippo@keuda.fi

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla