Koulutukset / Tekniikan alat /

Autoalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Autoalan perustutkinto (180 osp)

Ajoneuvoasentaja | varaosamyyjä | automyyjä | autokorinkorjaaja | automaalari | pienkonekorjaaja

Lisää suosikkeihin

Monipuolinen työ uudistuvan tekniikan ja tunnettujen merkkien parissa!

Autoalan perustutkinnon suoritettuasi valmistut autokorinkorjaajaksi, automaalariksi, automyyjäksi, ajoneuvoasentajaksi, pienkonekorjaajaksi tai varaosamyyjäksi. Keudassa voit opiskella kaikkia autoalan perustutkinnon osaamisaloja sekä niiden yhdistelmiä.

Osaamisalat

Automyyjä

Automyyjänä olet tuote- ja asiakastuntemuksen ammattilainen. Myyt, markkinoit ja neuvot asiakasta auton tekniikkaan liittyvissä asioissa. Autonvaihdossa teet myös ostotarjouksia.

Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentajana korjaat ja huollat ajoneuvoja. Tunnet alan tekniikan, osaat hakea vian ajoneuvosta tarvittaessa myös tietokoneperusteista diagnoosia hyödyntäen. Työhön kuuluu myös asiakaspalvelua.

Pienkonekorjaaja

Pienkonekorjaajana korjaat ja huollat moottorikäyttöisiä pienkoneita, kuten moottoripyöriä, mönkijöitä, venemoottoreita, moottorisahoja. Lisäksi asennat, korjaat ja huollat lisävarusteita.

Autokorinkorjaaja

Autokorinkorjaajana teet erilaisia pintavaurioiden korjauksia. Osaat määritellä autoon kohdistuneen pintavaurion suuruuden ja tehdä sen perusteella kustannusarvion korjaustyöstä.

Automaalari

Automaalarina teet erilaisia pohjustustöitä (hionta, kittaus, suojamaalauskerrokset, puhdistus) ja ruiskumaalaustöitä. Työ on monivaiheista ja vaativaa.

Varaosamyyjä

Varaosamyyjän työssä keskeistä on myyntityö, asiakaspalvelu ja varastonhallinta. Hallitset myös varaosaohjelmat. Asiakkaitasi ovat kuluttaja-asiakkaat ja korjaamot.

Keudassa tiedämme, että tekemällä oppii parhaiten. Siksi pääset aitojen asiakastöiden pariin jo opiskeluvaiheessa. Voit myös työllistyä Keudan omalla kesäkorjaamolla. Opintojen aikana vierailemme ja verkostoidumme alan tapahtumissa. Halutessasi voit päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Tutkinnon ohella voit suorittaa myös ajoneuvojen ilmastolaitteiden asennuksen ja huollon vaatiman kylmäalan pätevyyden.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Motivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan
  • Huolellisuus ja oma-aloitteisuus
  • Halu kehittyä työssään ja kehittää osaamistaan

Työllistyminen

Autoalalla on jatkuvaa tarvetta uusille osaajille. Voit työskennellä esimerkiksi autokaupassa, korjaamolla, auton osien ja varusteiden myynnissä tai rengasalalla. Autojen jatkuva tekninen kehitys vaatii ammattilaiseltakin jatkuvaa täydennyskoulutusta. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisen perusopetuksen jälkeen.

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Pienkonekorjaaja
Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Haku auki!
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Mirja Ahvenainen

Oppisopimuskoulutus

Haku auki!
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770

Ajoneuvoasentaja, autokorinkorjaaja, automaalari
Päiväkoulutus | Järvenpää Wärtsilänkatu

Haku avataan seuraavan kerran tammikuussa 2022.
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Ulla-Riitta Kara

Ajoneuvoasentaja
Päiväkoulutus | Nurmijärvi Lopentie

Haku avataan seuraavan kerran tammikuussa 2022.
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Eero Lounela

Ajoneuvoasentaja, varaosamyyjä, automyyjä
Päiväkoulutus |
 Mäntsälä Lukkarinpolku

Haku avataan seuraavan kerran tammikuussa 2022.
Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Eija Toivanen

 

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle voi tulla joitakin kirjahankintoja.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Toivanen Eija

Opinto-ohjaaja

+358503219155

eija.toivanen@keuda.fi

Lounela Eero

Opinto-ohjaaja

+358504320425

eero.lounela@keuda.fi

Piippo Ulla-Riitta

Opinto-ohjaaja

+358504302753

ulla-riitta.piippo@keuda.fi

Ahvenainen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358504731189

mirja.ahvenainen@keuda.fi

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Lopentie 20, Nurmijärvi

Jaa sivu

Tulosta sivu

Ajankohtaista alalla